חלל עמוק 9 הפרק של היום

kohene

New member
חלל עמוק 9 הפרק של היום

לילדים האלה בספינה היה ממש שיגעון גדלות "אנחנו הכיתה האדומה אנחנו מסוגלים להכל" פשוט טירוף. אבל לא על זה רציתי לדבר. הילדה שמדברת עם ג´ייק מספרת על הזריחות על הירח. יש רק בעיה אחת - אין זריחות על הירח!!! כל אסטרונום מתחיל יודע את זה שהחלק המואר על פני הירח תמיד מואר, החלק החשוך תמיד חשוך והם אף פעם לא מתחלפים!

לירח הארץ

יש יממה שארכה חדש של הארץ (28 ימים). "הצד האפל של הירח" אינו אפל, זהו הצד שתמיד מופנה מכדור הארץ והלאה.

זאת ועוד

במהלך החודש אנחנו רואים שינוי באזורים שמוארים על הירח. דהיינו, באזור שהיום היה חשוך ומחר הוא מואר היתה גם היתה זריחה. העניין הוא אחר - הזריחות על הירח לא שוות כלום. בגלל שאין אטמוספרה, בעת הזריחה השמש נראית בדיוק אותו דבר כמו בזניט. שום גוונים של אדום/כתום, שום עננים שמקבלים תאורה בזוית בלתי רגילה ויוצאים אפקטים יפים. סתם אור נמוך.

kohene

New member
יש לשניכם טעות

כל חובב אסטרונומיה יודע שהצד המואר הוא תמיד אותו צד. עוץלי, "לירח הארץ יש יממה שארכה חדש של הארץ"? מאיפה הבאת את זה? מה שקורה זה שהירח מקיף את כדוה"א פעם בחודש (29.5 ימים וכשלושת רבעי השעה) יוביוב, אתה צודק בזה שאם היתה זריחה על הירח היא לא היתה שווה כלום.

זהו, שזה מה ש*חובב* חושב

נראה לי שמקצוען היה שם לב שבמהלך החודש משתנים האזורים המוארים על הירח (מירח מלא לסהר דק), ואז הוא היה שואל את עצמו מה קורה באותו אזור שהיום הוא חשוך ומחר מואר. איך קורה הנס הזה מבלי זריחה? (אולי סתם מישהו הדליק שם את האור?). אבל אני אפילו לא חובב, אז מה אני מבין? אולי באמת מישהו מדליק שם את האור?

הלדין

New member
שום דבר

ב-"חוף הפלדה" של וארלי הגיבור מתייחס לעניין הזריחה ומדובר בסופר מדע-בידיוני קשה. ככל הנראה, יש לירח סיבוב עצמי מסוים.(אם הוא גורם לכדור הארץ להסתובב על צירו, היגיוני שכדור הארץ יגרום לירח להסתובב על צירו) אבל כמובן שיש אנשים שמוצאים יופי בכל דבר.

kohene

New member
אני אולי חובב

אבל אני מסתמך על דברים שאמרו מומחים. הירח מסתובב סביב כדוה"א, לזה יש שתי השלכות ויזואליות: צורת הירח והשעות בהן הוא מופיע בשמים. לעומת זאת, אם פני הירח היו מסתובבים (ביחס לשמש) לא היה לזה שום השלכה ויזואלית. אם אתם רוצים, יש באטלסים תרשימים של שמש-ארץ-ירח. נ.ב. הפעם היחידה בה החלק המואר על פני הירח מחשיך, זה כאשר יש ליקוי לבנה.

אתה טועה.

הירח מסתובב סביב כדור הארץ, ותמיד מפנה את אותו הצד אל כדור הארץ. משום כך, ניתן להגיד שהירח מסתובב גם סביב עצמו באותו המחזור, ולכן יממת ירח תהיה זהה בארכה להקפתו סביב כדור הארץ (חודש עברי). כאשר הירח בצדו הרחוק מהשמש של כדור הארץ, הצד המואר של הירח הוא הצד המופנה אל כדור הארץ. כאשר הירח בין כדור הארץ והשמש (לא מדבר על ליקוי), הצד המופנה אל כדור הארץ רחוק מהשמש, וצידו השני של הירח מואר. (אלו עובדות, אתה יכול לעין בכל ספר אסטרונומיה מהמאות האחרונות, בכל אנציקלופדיה שהופקה במאה וחמישים השנים האחרונות, או אפילו נניח ב"עריצה היא הלבנה" של היינלין). בקשר לתאורה על הירח בזריחה ללא אפקטים של צבע - מסכים.

kohene

New member
כנראה לא הבנת נכון את מה שקראת

בספרי האסטרונומיה מחלקים את הירח לצד המואר ולצד החשוך. אלו שני צדדים קבועים שאף-פעם לא משתנים.

משום מה

משום מה אתה מתעקש להתעלם מהסברים ונימוקים שנותנים לך כאן, ומתעקש על ציטוט מנותק של מה שנדמה לך כתוב בספרים, וחוזר עליו כמו תוכי. אם אתה רוצה התייחסות רצינית, קודם כל תענה על הטענות וההסברים שקיבלת כאן כדי שיהיה ניתן לדון בעובדות. ואתה מוזמן להתחיל (אם אתה מסוגל) לענות על מה שכתבתי פעמיים, לגבי שינויי האזורים המוארים במהלך החודש כפי שרואים מכדור הארץ. וכן, אני יודע שאתה חושב שבספרים כתוב "צד מואר" ו"צד אפל". עכשיו תפסיק לדקלם ותתחיל לחשוב ולענות עניינית. או שבאמת תפתח ספר, ותביא משם את הציטוט שאומר שבכל האזורים של הירח אין שינוי של אור/חושך.

kohene

New member
אולי גם אתם תביאו ציטוטים?

שינויי האזורים המוארים הם כתוצאה משינוי הזוית שבה מחזיר הירח את האור מהשמש. בנוגע לטענה שהירח מפנה את אותו צד לכדוה"א כתוצאה מסיבובו סביב הארץ, זאת טענה לא נכונה, כיון שמבחינה פיזיקלית אין שום סיבה שכתוצאה מהכוח שמפעיל כדוה"א על הירח, יפעיל הירח כוח מקביל בסיבובו סביב צירו.

אז כדי שגם אתה תבין

פתח בריטניקה לנוער בערך "ירח" - וקרא את הכתוב. אתה כמובן יכול לעשות מה שבטח לא עשית ולעין במאמרים הבאים (לא בצעתי סנון בתוצאות החפוש, אז תתעלם בבקשר מכל מה שמתיחב לשירים) http://www.google.com/search?hl=en&lr=&ie=ISO-8859-1&q=dark+side+of+the+moon&btnG=Google+Search

flychuckle

New member
הצד הרחוק אינו הצד האפל

התה מבלבל בין שני מושגים שונים לגמרי. הירח מפנה תמיד את אותו צד כלפי כדור הארץ כיוון שהוא מסתובב סביב עצמו אחת ל-29.5 יום והוא מסתובב סביב כדור הארץ אחת ל-29.5 יום. חכן אנו רואים תמיד את אותו צד של הירח. יש צד קרוב קבוע ויש צד רחוק קבוע. אך אין צד מואר קבוע וצד אפל קבוע. http://seds.lpl.arizona.edu/billa/tnp/nineplanets.html

kohene

New member
מצטער חבר´ה

טעות בחישובים שלי... הגעתי למסקנה לא נכונה בלי לבדוק לגמרי את המשוואות. אכן, בהצבה מחודשת יוצא שזמן המחזור בסיבוב הירח סביב עצמו הוא כמעט חופף לזמן המחזור בסיבוב סביב כדוה"א.

למעלה