חלף עבר לו עוד שבוע נקווה שנשמע

מהפיכת המזומנים

העולם השתגע.
באירופה יש ארצות שאסור לשלם בשטרות כסף אלא רק בכרטיסי אשראי, כמו בשבדיה.
ביוון אסור לשלם על שום עיסקה מעל 1500 יורו במזומן.

גם בארץ החלו להניע מהלך כזה שילך ויחמיר בהדרגה, כאשר ברור מה שהם עושים:
עידן האח הגדול פוסע צעד קדימה לקראת ההשתלטות של הבנקים על כל מסגרות החיים, וכאשר את כנופיות הפשע ששודדות ורוצחות אנשים ועוסקים בפרוטקשן ובפחיות למיחזור , יחליפו כנופיות האקרים שירוקנו לנו את חשבונות הבנקים בעבודה נקיה ללא מאמץ.....
לא להאמין כמה טיפשים אפשר להיות.

הדסהש1

New member
קראתי את המאמר בידיעות אחרונות

נראה איך יתקבל בארץ? יש עדיין אנשים ללא כרטיסי אשראי?

יוליקה

Member
מנהל
יש המון אנשים ללא כרטיס אשראי

אנשים שהסתבכו במשיכות יתר מרב כרטיסים...
ויתרו על הכרטיסים משתמשים רק במזומן...
כנסי ב-28 לחודש לדואר ותראי כמה אנשים מושכים את כל הקצבה
כי אין להם חשבון בנק או כרטיס אשראי....

י מ י ת 2

New member
28 לחודש זה החודש של תשלומי הקצבה של הביטוח

הלאומי ואכן יש אנשים שזה הכסף היחידי שלש להם להתקיים כל החודש...

עמיקם10

New member
מתקיים מקיצבת זקנה זה שלא עבד בכלל

אבא שלי לא היה 'עובד' גדול- אבל בראש הסוציאליסטי שלו עבד בארטיק ובתנובה ובסוף יצא עם פנסיה. וקנה בכסף דירה.
הקיצבה שלו ושל זוגתו הספיקה לכל מה שהיו צריכים. הם לא נסעו לחו"ל. את הטלויזיה שחור לבן נתתי לו והדירה נשארה.

עמיקם10

New member
לא יודע על זקנים..חוץ ממני כמובן אבל הצעירים

אכלו אתי המון צעירים במסעדה בגן העיר בראשון. מי אמר שרע לחיות כאן. רק שבעוד שלש נים יהיו 10 מליון איש ולא יהיה מקום.

עמיקם10

New member
אבל השירותים השירותים...הכבישים.הרכבות

מקום יש הנגב ריק. [הנבטים הסתדרו בנגב..נהדר.] ומי ש'לא סופר ערבים' בכלל אין בעיה. הנה קצת פרטים: בין סיבוב ביל"ו לגדרה בצד מערב- היום ראיתי אפילו מקום להרחבת גדרה....לצפון..[לכיוון חדרה...ונושק לרחובות נכון שהיה שם כפר[ערבי].וזה מעל לאנדרטת הצנחנים..ומעל להרחבה של גבעת ברנר..והנדל"נ כעת עוד בזול...]
[אגב בונים מחלף בצומת כנות..בכביש 40..למי שלא יודע ליד חפץ חיים בנו שכונה למפוני גוש קטיף. ואלה היו 40 שניות על דרום לגדרה.]

הגבעה מאחורי האנדרטה

לפי הסבר'ס ברור שהיה שם כפר ערבי, ואמנם שם שכן הכפר מר'אר עד מלחמת העצמאות. ממערב לגבעה עברה מסילת הרכבת הטורקית וזהו האיזור בו נערך אחד הקרבות העקובים מדם בין הטורקים לבריטים במלחמת העולם1. בהמשך דרומה ניתן לראות בצד הכביש את מגדל השמירה של העיר רחובות שנבנה ב-1938, די רחוק מהעיר.

עמיקם10

New member
בטיול לפני שנים..נסענו שם למעלה בשביל מסלולי

לזכר מישהו אם מותר ככה לכתוב. וירדנו למטה. למטה היו ספסלים אבל בשל ונדליזם ניקו את השטח. אופייני לישראלים. המקום קרוב לאנדרטה..כאמור. ממול ישנו מושב בית אלעזרי ומשתלת קקטוסים..משהו כמו 3000 מינים. האיזור קצת מוזנח. לחשוב שבעליה הראשונה הקימו לא רחוק משם את מזכרת בתיה- בשם עקרון. אבל קרוב לשם סיבוב ביל"ו לתפארת הקניות והקניונים.

שמתם לב, שלפני השעה 7 בערב כבר

חשוך ! לא נעים, זה עדיין מוקדם, ממש בא לי לישון, אם אלך לישון כל כך מוקדם , בשעה 2 בלילה במקרה הטוב, יהיה אצלי כבר בוקר,
אני מסתובבת עד שעה 11ורק אח"כ אני הולכת לישון, לפעמים אני מצליחה לנמנם כמה דקות בצהרים !!
השעון לפני שהזיזו אותו ,התאים לי הרבה יותר !!! בכלל בזמן האחרון יש לי שיבושי זמנים !!!

תודה יולקה, אני עושה פיזיוטרפיה,

הרבה יותר טוב לי,ולכל הצרות נתפס לי הגב לפני שבוע , עכשיו הכל יותר טוב, פשוט הכל מתאים לגיל !!!

עמיקם10

New member
יש אנשים ששטחים זה החיים שלהם.

וזה ממש לא מזיז להם. יש גם אנשים שגונבים ולא ממש מזיז להם שזה רכוש של מישהו. אתמול קראתי משהו בהקשר. שהממשלה רוצה שתעבוד.ותשלם מס הכנסה סוחר רוצה שתקנה. מסעדן שלא תאכל...בבית. רופא רוצה שתהיה חולה. הקברן שתמות. ואתה צריך לתמרן בין כולם.
ומשהו משבת.
טיילנו בפרדס רימונים..באיזור חרובית- ללקט לקט שכחה ופיאה. מצאנו רימונים..אפילו גדולים ופתאום ראינו שני אנשים... ומי זה היה ...פועלים תאילנדים..שבת עיוני..שבת..
ואז אמרתי ששם לא היה להם מה לעשות והם באו הנה וגם פה בשבת אין להם מה לעשות.

יותר גרוע מזה: ביטול הכסף המזומן

התוכנית שמועתקת מחו"ל כמובן, לאסור על שימוש בכסף מזומן, אלא להפוך את כל המדינה לעבדים של הבנקים ואפילו מסטיק לקנות בכרטיס אשראי.
המטרה: שלממשלה יהיה פיקוח על כל גרוש שיש לך.
ומי שלא יאשרו לו כרטיס אשראי, ימות מרעב.אבל מנהלי הבנקים כבר לא יהיו מליונרים, אלא מליארדרים כאשר מכל פעולה זעירה בכרטיס אשראי גובים אחוזים.

זה בדיוק "האח הגדול" של ג'ורג' אורוול 1982, ולא תכנית הטלויזיה המטופשת שכל פליטיה הפכו לסלבריטים.

עמיקם10

New member
כסף הוא המצאה.[גם רבית. ]

האדם הקדמון חי במערה והתחיל לבנות בית בשלב שהפסיק לנדוד וישב קבע ועסק בחקלאות שהחליפה את הציד.
לפני המצאת הכסף היה רק סחר חליפין. ואצל ערביי ישראל זה מאוד נפוץ גם היום בשביל לא לשלם מס. עבודה תמורת עבודה.

הסיבה להמצאת הכסף: הערכה מדוייקת יותר

חוץ מזה שסחר חליפין לוקה מאוד בחסר, כי פעם כל אחד היה מייצר משהו וכך יכלו להחליף למרות שהיה יחס משתנה ותמיד היה ויכוח על ערך של דבר זה או אחר.
למשל, מורה לאנגלית צריך מצרכים מהמכולת, מה יתן בתמורה? לימודי אנגלית? את מי זה מענין?
אי אפשר לחזור לסחר חליפין, כמו שלא יחזרו לרכב על חמורים או להעביר מידע באמצעות עשן מדורות.

עמיקם10

New member
לכסף יש תחליפים רבים. פרופ' זליכה מסביר

שהמצב בישראל הוא תוצאה של מחדלים.נניח להזרמת דולרים מצד בנק ישראל יש תוצאה. ולא משנה כרגע מי בדיוק מרויח מזה או נדפק מזה. מי שזוכר פקידי האוצר החליטו בשנות ה-70שלמכוניות שלנו מספיק 1300 סיסי. החלטה אומללה ומוטעית שגרמה נזקים למשק הרכב. זו דוגמא שבאוצר לא ישבו אף פעם חכמים גדולים.
מסקנה שגם כעת המצב דומה.
'טיפשותה' של גולדה..ואין לי מילה אחרת ליכולותיה- כמי שאחראית שהטילה את האחריות על אחרים- ומותם של 2760 חיילים שרק מכבסת המלים לאחר מלחמת יום הכיפורים ניסו להדביק אותה להמון אנשים. כשאומרים את זה..אז אורמים אנשים אבל זה היה מזמן..
מסקנה- גם היום יש לנו שר תחבורה שגורם להשבתת הנמלים. ומביא תכניות גרנדיוזיות בשם החזון. שר חינוך שמתכנן ביטול של בחינות שאחר כך יחזירו.
הפלגתי...ולי אין יאכטה..לחזור. ולא מטוס פרטי. ולא אחוזה שווה עשרות מליונים.

למעלה