חלקיקים שחורים ועלים מכורסמים

assafxx

Member
שלום רב. יש לי עציץ עם ירקה מחוץ לדלת הכניסה, בתוך בניין משותף. הוא נמצא די בסמוך לחלון ומשגשג יפה כבר שנים ללא שום בעיות. בימים האחרונים פתאום ראיתי שהעלים מכורסמים ויש עליהם מין חלקיקים שחורים. הם לא זזים. צירפתי תמונות. במה מדובר ואיך אפשר לטפל? תודה רבה. IMG_6283.JPG

קבצים מצורפים

• IMG_6284.JPG
    IMG_6284.JPG
    2.1 MB · צפיות: 7
  • IMG_6285.JPG
    IMG_6285.JPG
    2.1 MB · צפיות: 7

drorim69

Active member
החלקיקים הם קקי של זחלים שאוכלים את הצמח. לא יודעת אלו זחלים.
כדאי לנער את העלים כדי לנסות להפיל את הזחלים על הרצפה, לאסוף אותם ולזרוק לפח

assafxx

Member
תודה רבה. יעזור גם לרסס את הצמח בתערובת מים עם חומץ או שיש דרך טובה יותר להרחיק זחלים ומזיקים אחרים?

drorim69

Active member
חומץ לא מוכר לי כחומר שמשמש להדברה (אצל אמא שלי הוא משמש לכל ונחשב פתרון אולטימטיבי..)
למיטב ידיעתי- הנמנעים מהדברה אוספים ידנית את הזחלים. כדי למצוא אותם צריך לטלטל קצת את העלים כי הזחלים נצמדים אליהם.
גם קיימת מחזוריות של התגלמות ואין לי מושג איזה זחל זה, אולי כבר הפך לגולם ואין טעם לרסס כי הוא כבר לא במצב פעיל, או אולי הפך לפרפר, פרח ונעלם..

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
מוזר לי כי אני לא כל כך מכיר זחלים חובבי ירקה. אבל כפי שדרורים מציעה, נער וחסל. ברור שיש חומרי הדברה, אבל בחיאת. בשביל ירקה? לא שווה להכניס רעלים כאלה הביתה. כי גם אם תקצץ את עלי הירקה כמעט עד האדמה, היא תתחדש.

assafxx

Member
תודה. בהחלט. פשוט עקרתי, זרקתי וניקיתי. אני יכול לשתול ירקה חדשה. יש לי שורשים מוכנים שצמחו מצמחי ירקה אחרים.

למעלה