חלק מהאורז יצא לא מבושל

CapitanMorgan

New member
חלק מהאורז יצא לא מבושל

כשאני מכין אורז נקי הוא יוצא אחד אחד.
אני עושה לפי המתכון של חיים כהן: שמן, ועל כוס אורז כוס וחצי מים.

הפעם הכנתי אורז הוספתי קצת ירקות, בצל, אפונה, גזר
2 כוסות אורז
3 כוסות מים
23 דק' על גז נמוך
אחרי הבישול חיכיתי עוד 10 דק'
חלק קטן מהאורז יצא לא מבושל.

אשמח לטיפים איך פעם הבא להכין את האורז כמו שצריך.
 

CapitanMorgan

New member
אני גם אשמח למתכון לעוגה כושית רטובה לילדים

לתבנית 24,28
תודה רבה
 
עוגת קובי- עוגת שוקולד נפלאה שאף אחד לא עומד בפניה


http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/744/60264929/אוכל_ומשקאות/בישול_לילדים
 

TCHM

New member
יוצא "אחד אחד" זה לא אומר שמבושל טוב "אחד אחד"
...

הכמות המומלצת בד"כ היא 2 כוסות מים לכוס אורז. אבל זה תלוי
בסוג האורז שאתה משתמש, בד"כ יש המלצות על השקית.
ככול שכמות האורז גדולה כך יש להוסיף מעט יותר מים, כלומר
ל-2 כוסות אורז 4.25 כוסות מים. הירקות מפרישים גם הם מים בבישול.

ערבב את כל התערובת, הבא לרתיחה והנמך ללהבה נמוכה, רצוי
להניח מפזר חום מתחת, בבישול כמות אורז גדולה רצוי גם להניח
עיגול נייר אפיה מעל למניעת התנדפות אדים.
 

Maldini Girl

New member
כמה מחשבות

1. מה סוג האורז שבו אתה משתמש? סוגי אורז שונים מצריכים כמות מים שונה. למשל, לבסמטי אני משתמשת ביחס של 1.5 מים על 1 אורז, אבל לתילאנדי מומלץ לשים קצת יותר.
2. האם המים שאתה מוסיף רותחים? האם אתה מביא בהתחלה את המים לרתיחה ורק אז מחליש את האש?
3.כשאני מוסיפה לאורז תיבול/ ירקות אני בדר"כ מוסיפה קצת יותר מים (תלוי בכמות).מקפידה שהמים יכסו מעט את האורז והירקות.
&nbsp
לכאורה נשמע שאתה עושה הכל נכון, ולכן מאד מוזר שאתה אומר שיצא לא מבושל.
 

CapitanMorgan

New member
אורז פרסי

מים לא רותחים
מרתיח את האורז דקה
שם על פלטה לפיזור חום
 

Maldini Girl

New member
אז אולי זה קשור

תמיד שמה מים רותחים באורז, ייתכן שהזמן בעצם לא מספיק להם אם הבישול כולל את זמן הרתיחה של המים.
 

חנהפ

Active member
אני מבשלת אורז לפי 1 כוס אורז+2 כוסות מים

מתוך הנחה שירקות מפרישים נוזלים בעת הבישול לא נראה לי שצריך להוסיף עוד מים.
 

פוקסי99

New member
כך אני מכין אורז אומנם שונה מכולם אבל!!!!! ומתכוני אורז

כך אני מכין אורז שנים רבות ותמיד יוצא נהדר .
אישתי מכינה בשיטה מעט שונה היא לא סופרת כוסות היא מוסיפה מים לסיר לפי העין כס"מ מעל גובה האורז
ראשית שוטף את האורז מספר פעמים עד אשר המים לא חלביים
תוך השטיפה כאשר המים זורמים לסיר אני בוחש הייטב את האורז בתוך הסיר כדי שתהליך השטיפה יואץ.
לאחר מכן מנקז את כל מיי השטיפה ומוסיף כוס מים על כל כוס אורז
מוסיך על כל כוס אורז כ2 כפות שמן ומלח לפי הטעם.
ושם על להבה גדולה כאשר מתחילים לעלות בועות מתחתית הסיר כלפי מעלה מעל האורז מוריד ללהבה נמוכה ל20 דקות
לאחר 20 דקות מכבה את האש ומשאיר עוד כ10 דקות כאשר הסיר סגור.



אורז עם לוביה יבשה ושמיר

מאת: פוקסי99

2 כוסות אורז
1/2 1 כפות רסק עגבניות
3/4 לוביה יבשה
2 בצלים
1/2חבילה שמיר

מטגנים את האורז במעט שמן
להוסיף 1/2 1 כפות רסק עגבניות
מלח
פלפל שחור
ומעט כורכום
להוסיף מים מעט מעל לגובה האורז
כאשר רתחו המים להוריד את הלהבה לאש קטנה.
בינתייים מבשלים את הלוביה במי מלח להקפיד שלא יצאו רכים מידיי
ולסנן
לטגן את הבצלים עים השמיר לקבלת צבע שקוף
ועכשיו לערבב את הלוביה הבצל והשמיר עם האורז ביחד ולהשאיר על האש עוד מספר דקות
טעים שיגעון.
אתמול עד אשר הגיעו הסועדים לא עמדתי בפיתוי וגנבתי כף אחרי כף
בתאבון
פוקסי

קיצ'רי עיראקי/פוקסי99


1 בצל גדול קצוץ
כ10 שיני שום(ראש אחד)
2 כפות רסק עגבניות
2 כוסות אורז
3/4 כוס עדשים אדומים
כף כמון (להפריד ל- חצי כף חצי כף)
כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כף פפריקה אדומה
חצי חבילה מרגרינה גולדבנד (להשיאר מרגרינה בצד לשימוש מאוחר יותר)


אופן ההכנה:

- תחילה מטגנים את הבצל
- מוסיפים רסק עגבניות
- מוסיפים תבלינים (כמון- רק 1/2 כף כרגע -,מלח, פלפל שחור ופפריקה אדומה) ובוחשים היטב.
- מכינים אורז בקערה
- מוסיפים לאורז עדשים ושוטפים אותם ביחד היטב
- מוסיפים לרוטב המתבשל
- מקלפים שום
- מטגנים עם הגולדבנד (להשאיר קצת ממנה בצד) במחבת נפרדת ביחד עם 1/2 כף כמון שנותרה לנו
- מוסיפים לאורז המתבשל וגם את מעט המנגינה שהשארנו בצד


ומקבלים קיצ'רי עיראקי אמיתי עם אשל בחוש ולבניה.

מעדן אמיתי!

עוף ממולא/פוקסי99


למילוי.
2 כוסות אורז
שטוף הייטב
מלח שמן שתי כוסות מים.

בצל גדול
גזר מרוסק בפומפיה
1/כוס שמן זית
1/4 חבילה כוסברה
פפריקה מתוקה
פלפל שחור
פלפל חריף ירוק חתוך דק
כפית כמון
1/4 כפית כורכום

לבשל את האורז עים המים עד שמתקבלים בועות עולת מתחתית הסיר
ומבשלים על להבה קטנה 20 דקות ומכבים לא מרימים את המכסה עוד 5 דקות.


לטגן את הבצל הקצוץ בשמן חם,
להוריד את הלהבה לאש קטנה להוסיף את הגזר הכוסברה וכל התבלינים ולבחוש הייטב
לטגן כ5 דקות. ולכבות

ראשית! כבר בחנות או האטליז בוחרים עוף שהעור שלם ללא קרעים
ועכשיו הפטנט!! מפרידים את העור בעדינות בפתח התחתחון של העוף וע"י דחיפת היד מתחת לעור בעדינות מפרידים אותו כלפי החזה וכך ממשיכים עד שהעור נפרד כמה שיותר.
לאחר מכן מפרידים את העוך גם בגב העוף וגם כלפי השוקיים.
ממתינים שהאורז יתקרר(אחרת החום של האורז יגרום לעור להתפקע.
מערבבים את הירקות המטוגנים עים האורז.
ממלאים את תוכו של העוף במלית.
לאחר מכן מתחילים לדחוף מלית בין גוף העוף לבין העור שהפרדנו לדחוס אט אט בכל המקומות לאחר שבכל ממולא ניתן לסגור את העוף עים קיסמים או לתפור.
אני תופר.

מרינדה
כף פפריקה מתוקה
כפית פפריקה חריפה
כפית חרדל
רבע כוס שמן זית
כמון
פלפל שחור
לערבב היטב
ולמרוח את העוף מכל צדדיו.


בשליש התחתון של התנור
200 מעלות כ45 דקות.
מתקבל עוף נהדר בצבע נהדר
שבת שלום


אורז אדום

קוצץ בצל
מוסיף מעט שמן לסיר ומטגן את הבצל
מוסיף פלפל שחור טחון
פפריקה אדומה
מעט כורכום
מלח
מטגן תוך בחישה
מוסיף 2 כפות רסק עגבניות וממשיך תוך כדיי בחישה
מוסיף 2 כוסות או יותר לפי הצורך של אורז שטוף הייטב
על כל כוס אורז כוס מים
בוחש הייטב כאשר המים מבעבעים מוריד לאש קטנה וסוגר עם המכסה
ל20 דקות
כל טוב
פוקסי
 

שרון 337

New member
השיטה שלי היא כזו,,

במקום למדוד מים בכוסות, מכניסים לסיר עם האורז והירקות מים- עד לכסוי :
בגובה הירקות והאורז ,
ואז מוסיפים עוד מים ,כך שיהיו בגובה של עוד 2 אצבעות -מעל לתכולה שיש בסיר.
זו הכמות מים המתאימה.
להוסיף כפית מלח ו-2 כפות שמן,לערבב.
לבשל עד לרתיחה.
ברגע שהמים רותחים בסיר,להעביר ללהבה קטנה, וחשוב לבדוק שיש ביעבוע -של המים,במשך כול זמן הבישול.
הבישול צריך להיות על להבה קטנה,עד שהאורז הירקות התרככו היטב.
חשוב גם לבשל בסיר איכותי שפיזור החום בו טוב.

(המלצה לשידרוג והעשרת הטעם:
מומלץ לערבב את האורז עם חופן שמיר קצוץ ,וחופן פטרוזיליה קצוצה.)
שמעשירים את טעמו.)
 

רומי 9121

New member
אם בישלת אורז בסמטי - צריך
מעט יותר מים - כלומר על כל כוס אורז בסמטי = 3/4 1 כוסות מים (כדברי השפים-) אני מבשלת בסמטי כך: 1 כוס אורז = 2 כוסות מים. ואז יוצא רך ואחד אחד.
בקשר לירקות שאת מוסיפה, תנסי לבשל לא ביחד עם האורז - האורז לחוד,
הירקות לחוד ואז לאחר הבישול לערבב יחד.
אכתוב כאן מתכון שתמיד תמיד יוצא מוצלח וטעים:
לגרד במגרדה עבה (גסה) כמה גזרים,
לקצוץ בצל (בערך 2 בצלים), לקצוץ בערך 2 חבילות שמיר.
לטגן את הבצל הקצוץ . כשהוא מזהיב להוסיף את הגזר , מעט מים, לסגור את הסיר במכסה ולבשל על אש קטנה עד שהגזר מקבל צבע כתום עמוק עמוק ומצטמק. (מידי פעם מוסיפים מעט מאד מים לפי הצורך) (בערך שליש כוס מים)
כשהגזר התרכך לגמרי מוסיפים את השמיר הקצוץ ו- אפונה ירוקה מסוננת מקופסת שימורים. להוסיף תבלינים : מלח הרבה כורכום)
לבשל לחוד אורז לבן, ואח"כ אני מערבבת יחד עם הגזר+אפונה+שמיר שבישלתי לחוד.
 

שרון 337

New member
לא ציינת איזה אורז בסמטי?(הלבן או עם קליפה-האורז המלא?)

כי הבישול לאורז הבסמטי המלא ,נמשך זמן רב יותר.
 

רומי 9121

New member
תשובה לשרון 337
כל אורז בסמטי רגיל - לא מלא. אני תמיד מעדיפה את הבסמטי של סוגת
אבל כל בסמטי אחר גם טוב - רק לא אורז מלא.
 
השערות משלי

1. לא כתבת אם זו אפונה יבשה או טריה. אם יבשה - אז היא "גונבת" חלק מהמים.
2. אם זמן הבישול שלך (23 דקות) הוא מהדלקת האש (ולא מהרתיחה), אז כאשר הוספת לאורז רכיבים נוספים (את הירקות), גרמת לכך שיקח יותר זמן להגיע לרתיחה. לכן הבישול כולו צריך להתארך בהתאם.
&nbsp
מעבר לכך, כפי שכבר נכתב, נראה שעשית הכל נכון, ואין סיבה שלא יצליח.
 
למעלה