חלק מהם הערבי רוצה שלום

חלק מהם הערבי רוצה שלום

תקשיבו למה שאומר נשיא מצריים הוא רוצה שלום ואפילו יותר נחמד אליכם מהאו``ם. יש לםכם מזל שהמצרים והירדנים רוצים שלום אחרת הועידה הזו היתה יכולה להיות תחילתה של מלחמה כוללת. ולא של שישה ימים אלא של 60 יום

אלי 9

New member
הויכוח שלך הוא עם ביילין

כי הוא חושב שכל העם הערבי רוצה שלום. עכשיו לך תשכנע אותו שרק חלק רוצה. לא בטוח שתצליח.

רבקה ל

New member
אני רוצה לדבר על ``חלק`` שלך

בהגדה שלנו, מסופר על ארבעה אחים. על הרשע שבינהם מסופר שהוציא עצמו מהכלל...כלומר, לא לקח אחריות, התבונן מהצד ושאל ``מה העבודה הזאת ל כ ם?`` כאשר אתה מזהיר אותנו: (יש ``לכם`` מזל שהמצרים והירדנים רוצים שלום...אחרת יכולה להתפתח מלחמה כוללת). אז הנח לי לשאול אותך: לאחר מלחמה כוללת, איפה אתה חושב, ש א ת ה תמצא את עצמך...גוזם שיח שושנים בבוורלי הילס????``

אם תהיה פה מלחמה שנינו נמות

אם תהיה פה מלחמה שנינו נמות זה מה שאת לא מבינה. אתם לא כאלו חזקים יותר, גם למצרים יש אף 16 כבר ואמריקה לא תתערב לטובתכם. אם תהיה פה מלחמה גם הירקון וגם הביוב בכפר שלי יהפכו לנחילי דם. אתם חושבים שאם תפציצו את רמאללה ותהרגו 500 אזרחים וילדים זה יפתור משהו? ההבדל ביננו שאני מבין שאם תהיה פה מלחמה אני אמות, אבל אתם לא מבינים שגם אתם תמותו ובגלל זה אתם קיצוניים ומחפשים מלחמה ולא שלום

amor

New member
זאת דמגוגיה

להגיד שאנו אלה הרוצים במלחמה זאת אוילות מאין כמוה . האם אנו איימנו על מדינה כלשהיא או נקטנו נגדה בהליך התקפי אי פעם ? כל פעולותינו הן הגנתיות בלבד. אנו מתגוננים במשך למעלה מ-50 שנה מפני התקפות פראיות פיזיות ומלוליות של כל מדינות ערב ומנסים להגן על אזרחי מדינת ישראל כולל גם עליך ושכמותך. למרבה הצער והזעם חברת לגרועים שבאויבנו והתחלת בפרעות שמקומן לא יכירן בחברה תרבותית. לא הפגנת על לחם וחלב אלא תמכת בפירוש באויבנו. עתה בדמגוגיה זולה אתה מאשים את ישראל בהתקפות על מדינות ערב. ממש `` התקפת וגם קיטרת``

drukman

New member
אתה זורק אבן ואחר כך שוחר שלום

אתה בחור טוב. אנחנו קיצונים. ואנחנו לא מבינים *אנחנו קיצונים כי באנו לכאן - וזה הרגיז אותך *אנחנו קיצוניים כי הרגו אותנו יותר מדי לפני 50 שנה. *אנחנו קיצונים מדי כי הכרזתם עלינו מלחמה, כולל ערביי ישראל, ואנחנו ניצחנו. מרגיז נכון?! * אנחנו קיצוניים כי עשיתם עלינו חרם ערבי והצלחנו להתגבר כלכלית. * אנחנו קיצוניים כי לאחר שפתחתם במלחמת 6 הימים - ניצחנו את מצריים ירדן וסוריה. מרגיז נכון. * אנחנו קיצוניים כי שרדנו לאחר מלחמת יום כיפור ופלשנו עמוק למצרים וסוריה. עקשנים אנחנו מה? * אנחנו קיצונים כי למרות שקיויתם שסדאם יפגע בנו, ישבנו בשקט וחיכינו שהשרץ שכבש בלי אזהרה את אחת ממדינות ערב השליוות - את כווית - הובס. לא צעקתם לטובתה של כווית שנבזזה ונשותיה נאנסו. זה היה מקובל. מה שהרגיז אתכם זה שאנו לא נפגענו. בהחלט רואים שאנו קיצוניים הרבה זמן. לו הייתם מרימים ראש אצל עראפת ולו גם בביקורת בעיתון הייתם מוצאים עצמכם בכלא. לכם מותר לזרוק אבנים, לחסום כבישים, לפגוע באזרחים ולהרוג אותם. לנו אסור כי אנחנו קיצוניים. אתה יודע מה? אני בעד להיות קיצוני כזה.

רבקה ל

New member
אם אנחנו באותה סירה אז מדוע אתה נוקט

אם שנינו באותה סירה, אז מדוע אתה נוקט לשון גוף שני ``יש לכם מזל``. אפ היית ישר ולא צדקן...לא היית נופל בלשונך. היית אומר ``יש לשנינו מזל.

drukman

New member
מצרים וירדן מפחדות מהתפשטות המהומות

אולי אינך יודע או לא שם לב. מצרים וירדן אינן מדינות יציבות מבחינה פנימית. המהומות של הפלשתינאים יכולות במהירות רבה להתפשט אליהן. סאאדת, יוצר השלום של מצריים, נחשב במצרים כבוגד. מוברק זוכר גם שעוד מספר שבועות ישנן בחירות לפרלמנט המצרי. שליט ירדן הוא שליט לא חזק ובעל סמכות כאביו. מחצית מירדן מבוססת על פלשתינאים. ועוד לא דיברתי על הצד הכלכלי שאינו הצד החזק של שתי המדינות הללו. הדבר האחרון ששליטי מצרים ירדן וסוריה שוקלים כעת זו מלחמה. זה לא משום שהם ``נחמדים`` אלינו. זה משום שהם עושים חשבון הישרדות וכדאיות שלהם. במלחמה כוללת, היתרון - עד כמה שזה יראה לך תמוה - עובר לישראל. כאן לא זורקים אבנים ויורים מאחורי מחסה. כאן מפעילים טכנולוגיה רצינית יותר. אל תשכח את זאת. ואני גם לא אשכח הרבה זמן מה עושים ערביי ישראל כאשר הפלשתינאים נלחמים בנו.

amor

New member
אנו מאוד מודים

לנשיא מצרים על רצונו בשלום .ממש ספיישל בשביל ישראל . כל הכבוד . רק לא ברור לי מדוע שוחר השלום לא הסכים לתלות את דגל ישראל יחד עם יתר הדגלים בכניסה לוועידה . כמוכן מדוע נעצרה עוזרת ראש הממשלה לחצי שעה ע``י גורילות מצריות. מדוע קבל ראש הממשלה חדר אחד לכל אנשי המשלחת בעוד יאסר קבל 3 חדרים. מדוע זכו חברי משלחת ישראל ליחס צונן מהמצרים . מדוע נלקח הפלאפון האישי של ראש הממשלה ויש עוד הרבה שאלות. מובראק פועל מתוך מניעים ואינטרסים מצריים בלבד. אם יחד עם זה הוא יכול להצטייר כשוחר שלום למה שיפסיד זאת. לא צריך להודות למובראק אלא הוא צריך להודות לנו על הכבוד שהענקנו לו להיות כביכול מפשר. ערבי -``ישראלי`` חמוד לא ברור לנו איך מתיישבת זעת השלום שלך עם האיומים המרומזים שלך נגד ישראל החלשה. לצערי רני לך לא מאמין.

amor

New member
במצבו האומלל הוא

היה מוכן לזחול גם בתעלת ביוב בעזה והעיקר שמישהו יתייחס אליו

למעלה