חלק שני. כמה דברים שלא ידעתם...

חלק שני. כמה דברים שלא ידעתם...

הידעתם שיש תקכ``ד פרקים במשניות .וזה בגמטריא תלמוד בבלי. המשך בתגובות

האם יש בעיה ששם החם כחתן?

( בסוטה דף י` ע``ב)כתוב אמר שמואל סבא חמיו של רב שמואל בר אמי . א``כ רואים שהשמות שלהם זהים ואין בעיה . משא``כ אלו שמקפידים זה בגלל צואת ר``י החסיד.

יאהרצייט -הראשון של מי היה?

כתוב שביום שמת אדם הראשון עשהו יו``ט ושמחה. . .

gushnick

New member
רק שניה רק שניה

כתוב שביום עצמו שמת בו אדם הראשון שמחו, או שמאוחר יותר עשו יום טוב ביארצייט שלו? אם כתוב על היום עצמו, זה מסתדר לי מצוין עם מהלך שלם על קללת האדמה (שהרי בהחלט יש סיבה לשמוח כשמת אדם הראשון, משום שקללת האדמה אמורה היתה להיות מוסרת - יש לה דד ליין "עד שובך אל האדמה").

אני לא אשתמש במילה לא יפה אבל

עכשיו אתה מבין למה אי אפשר להתווכח איתך? כשיש מקור שאומר בדיוק כמוך - אין דיון. פה מועילה הפילוסופיה..:)

gushnick

New member
אני לא מבין

היה פה איזה ויכוח שבו הבאתי את דעתי המוכחת והמנומקת שאי אפרש לעמוד בפניה? לא הבנתי איך מה שאמרתי עכשיו מוכיח משהו. ואם תעייני - ולא קשה לראות את זה - אני שאלתי מה המקור אומר כי אני לא מכיר אותו...

gushnick

New member
ניתן להוסיף:

הידעתם שסדר המסכתות בכל אחד מששת הסדרים (חוץ מתחילת סדר זרעים) הוא פשוט לפי מספר הפרקים בכל מסכת, מהגדולה לקטנה?

חידוש גבי . עיסקת יששכר זבולון...

הידעתם? כי זבולון מקבל שכר אפי` אם יששכר אינו לומד ! אתם יודעים מאפו אנחנו יודעים אתזה. הגמ` אומרת נשים במה זכיין בזה ששולחות את בעליהם לת``ת אפי` שהבעלים לא לומדים .א``כ גם יששכר וזבולון אותו הדבר. . .

האם זה גאוה לומר את גדולת ספריך ?

היעב``ץ כותב צריך לעין בדברי בספרי כספרי הראשונים. ועוד המוהר``ן משבח את ספרו ואומר. מי שילמד את ספרי יזכה לחזור בתשובה אמיתית.

האמת? לדעתי שלו הרבה יותר מעניין...

וטכנית הפינה שלי שייכת לפורום החברתי, לא לכאן.

למעלה