חל"ת או פטורים, מה עדיף ?

shahar-ke

New member
שלום אני ממתין זמן מה לתשובה מביטוח לאומי שתרם התקבלה, קיוויתי להיעזר בפורום:

אני עובד בחברה קטנה שנקלעה לקשיים בשל הקורונה ורוצים להוציא אותי לחל"ת, במידה ולא אסכים הם ילכו למסלול של פטורים.
אני ככל הנראה לא אחזור לעבוד שם, כך שאין לי צורך שישמרו לי על המקום, ומהבחינה הזאת אין יתרון משמעותי לחל"ת מבחינתי.
בשנת 2019 חתמתי אבטלה.
בשנת 2020 הספקתי לעבוד מעל חצי שנה.
אשמח להבין האם, בשל תקנות הקורונה המיוחדות, אהיה עדין זכאי לדמי אבלטלה למרות שניצלתי את המגיע לי ב- 2019?
האם יש הבדל בזכאות, או/ו בסכום דמי האבטלה, בין חל"ת לפיטורים ?
תודה לפורום :)
שחר

אורנה01

Active member
מנהל
שלום אני ממתין זמן מה לתשובה מביטוח לאומי שתרם התקבלה, קיוויתי להיעזר בפורום:

אני עובד בחברה קטנה שנקלעה לקשיים בשל הקורונה ורוצים להוציא אותי לחל"ת, במידה ולא אסכים הם ילכו למסלול של פטורים.
אני ככל הנראה לא אחזור לעבוד שם, כך שאין לי צורך שישמרו לי על המקום, ומהבחינה הזאת אין יתרון משמעותי לחל"ת מבחינתי.
בשנת 2019 חתמתי אבטלה.
בשנת 2020 הספקתי לעבוד מעל חצי שנה.
אשמח להבין האם, בשל תקנות הקורונה המיוחדות, אהיה עדין זכאי לדמי אבלטלה למרות שניצלתי את המגיע לי ב- 2019?
האם יש הבדל בזכאות, או/ו בסכום דמי האבטלה, בין חל"ת לפיטורים ?
תודה לפורום :)
שחר
שלום לך,
אם תפוטר ותקבל שכר עבור הודעה מוקדמת, לא ניתן במקביל לקבל דמי אבטלה.
בתום החודש בו תקבל את השכר הנ"ל, תוכל להרשם באתר שירות התעסוקה ולהגיש תביעה און ליין באתר ביטוח לאומי. את מכתב הפיטורין ואת תלוש השכר הכולל את השכר עבור הודעה מוקדמת לשלוח לביטוח לאומי באתר שירות אישי.
על פי במידע באתר ביטוח לאומי, לאור התקנות בשל הקורונה, ניתן כעבור חצי שנה של עבודה , להגיש תביעה חוזרת. מי שגילו צעיר מ-40 לא יקבל 80% מימי הזכאות לדמי אבטלה ו-85% מדמי האבטלה, אלא ישולמו דמי אבטלה מלאים.
מי שמסיים את מכסת הימים, ימשיך לקבל דמי אבטלה מלאים עד יוני 2021, או עד שהאבטלה במשק תפחת מ-10% או ב- 7.5% יבטלו את התשלומים.
כל המידע בקישור המצורף:
בהרכה.

למעלה