חם חם במדבר
שלום ובוקר טוב לכככווולללםם ! בסופשבוע האחרון (החמסין) יצאנו כמה אמיצים לדרום הרחוק כשבתוכנית ערד-> מצדה-> עין בוקק (מתוך 7 אנשים מתוכננים הגענו רק 4). את הלילה שלפני העברנו המאהל באזור ערד עם כוס קפה והרגשה אופטימית שהשרב לא יהיה כל כך גרוע כמו שמספרים ללא הפסקה בחדשות, וטעינו בגדול ! אחרי השכמה בזריחה והקפצת מכונית איסוף לעין בוקק יצאנו לדרכינו מאיזור המלונות בערד על סינגל סימפטי (מסומן בירוק) לכיוון שביל הגמל האדום. נדהמנו לגלות מדבר מכוסה בירוק עם פרחים בכל מיני צבעים (מה שגרם לי לבדוק שוב במפה שאנחנו באמת במדבר). כשהגענו לתחתית הסינגל ופנינו שמאלה לנחל יעלים עם הסימון האדום המיוחל הבנתי סופסוף מהי הדשדשת המדוברת (נושא הדשדשת הועלה בפורום כמה וכמה פעמים), ואני חייב לומר שלמרות ההתקדמות האיטית וכלבי הבדואים שמסביב די נהנתי לדשדש בדשדשת
(שהלכה ונמוגה באזור ק"מ ה9 מתחילת המסלול). מאחר והקצב והחום הנוראי לא היו כצפוי החלטנו להתמקם לארוחת בוקר מתחת לעץ היחיד שמצאנו בנחל (מה שגרם לי לחשוב על חברת סטרטאפ שתיתן פתרון לבעיות הצל לרוכבי אופניים במדבר). אכלנו, שתינו, והמשכנו בדרכינו לקראת הלא צפוי........ אחרי כ קילומטר השביל פנה צפונה, נפרדנו מהנחל והתחלנו לטפס לכיוון נחל כידוד ונחל מנחם טיפוס קצר שסימן לבאות..... אחרי מנוחה קצרה וכמה צילומים רכבנו ברמת נחל מנחם לכיוון הר יונתן (קצת עליות, קצת ירידות והרבה מישור) וכאן התחילו הבעיות. כאן גילינו שעקב החום הגבוה צרכנו יותר מים מהתוכנית (יצאנו עם ממוצא של 4-5 ליטר לכל אחד והתוכנית היתה לעצור למילוי נוסף בחניון הסוללה ), והסתבר שעם כל הכמות ששתינו חלקינו החל להתייבש (מה שהסתמן בחולשה ודופק מהיר) לכן אחרי דיון קצר הוחלט לסיים את המסלול במצדה (להגיע כמה שיותר מהר), אבל הבעיה היא שהיינו תקועים כ 6 ק"מ ממצדה ב11:00 בבוקר והדרך מכאן היתה ברגל עם 4 זוגות אופניים, רוכבים עייפים,הפסקות רבות ומשמעת מים. לכן, הדבר הנכון היה להתקדם ולהגיע למים וציביליזציה כמה שיותר מהר ! בדרך (ליד המפגש עם השביל הירוק המוביל לעין בוקק) פגשנו באות חיים ראשון ג'יפ בודד שטייל באזור -מה שהוסיף לנו 2 ליטר של מים קרים שנשאבו תוך 2 דקות ומשם על השביל הירוק באיטיות לחניון הסוללה במצדה (עוד כ 4ק"מ)---> סוף הטיול ! מסקנות: 1. לא לצאת לרכיבות במדבר בימים חמים (אלא אם כן יש ליווי צמוד) 2. לפתוח חברת סטרט-אפ ל3 מוצרים - האחד- פתרון לבעיות הצל לרוכבי אופניים במדבר, השני- אופני הרים ממוזגות, והשלישי- גמל גב ל10 ליטר (ששוקל כמו 2). 3. לקחת כל דבר כחוויה ולא כסיוט. 4. להמשיך לרכב לרכב לרכב ולרכב !!! תמונות יועלו לאתר בקרוב (אחרי עריכה ודילול) ! תמשיכו לרכב ולעשות חיים BISLEY1
שלום ובוקר טוב לכככווולללםם ! בסופשבוע האחרון (החמסין) יצאנו כמה אמיצים לדרום הרחוק כשבתוכנית ערד-> מצדה-> עין בוקק (מתוך 7 אנשים מתוכננים הגענו רק 4). את הלילה שלפני העברנו המאהל באזור ערד עם כוס קפה והרגשה אופטימית שהשרב לא יהיה כל כך גרוע כמו שמספרים ללא הפסקה בחדשות, וטעינו בגדול ! אחרי השכמה בזריחה והקפצת מכונית איסוף לעין בוקק יצאנו לדרכינו מאיזור המלונות בערד על סינגל סימפטי (מסומן בירוק) לכיוון שביל הגמל האדום. נדהמנו לגלות מדבר מכוסה בירוק עם פרחים בכל מיני צבעים (מה שגרם לי לבדוק שוב במפה שאנחנו באמת במדבר). כשהגענו לתחתית הסינגל ופנינו שמאלה לנחל יעלים עם הסימון האדום המיוחל הבנתי סופסוף מהי הדשדשת המדוברת (נושא הדשדשת הועלה בפורום כמה וכמה פעמים), ואני חייב לומר שלמרות ההתקדמות האיטית וכלבי הבדואים שמסביב די נהנתי לדשדש בדשדשת
![](https://timg.co.il/f/Emo6.gif)