חם חם במדבר

bisley1

New member
חם חם במדבר

שלום ובוקר טוב לכככווולללםם ! בסופשבוע האחרון (החמסין) יצאנו כמה אמיצים לדרום הרחוק כשבתוכנית ערד-> מצדה-> עין בוקק (מתוך 7 אנשים מתוכננים הגענו רק 4). את הלילה שלפני העברנו המאהל באזור ערד עם כוס קפה והרגשה אופטימית שהשרב לא יהיה כל כך גרוע כמו שמספרים ללא הפסקה בחדשות, וטעינו בגדול ! אחרי השכמה בזריחה והקפצת מכונית איסוף לעין בוקק יצאנו לדרכינו מאיזור המלונות בערד על סינגל סימפטי (מסומן בירוק) לכיוון שביל הגמל האדום. נדהמנו לגלות מדבר מכוסה בירוק עם פרחים בכל מיני צבעים (מה שגרם לי לבדוק שוב במפה שאנחנו באמת במדבר). כשהגענו לתחתית הסינגל ופנינו שמאלה לנחל יעלים עם הסימון האדום המיוחל הבנתי סופסוף מהי הדשדשת המדוברת (נושא הדשדשת הועלה בפורום כמה וכמה פעמים), ואני חייב לומר שלמרות ההתקדמות האיטית וכלבי הבדואים שמסביב די נהנתי לדשדש בדשדשת
(שהלכה ונמוגה באזור ק"מ ה9 מתחילת המסלול). מאחר והקצב והחום הנוראי לא היו כצפוי החלטנו להתמקם לארוחת בוקר מתחת לעץ היחיד שמצאנו בנחל (מה שגרם לי לחשוב על חברת סטרטאפ שתיתן פתרון לבעיות הצל לרוכבי אופניים במדבר). אכלנו, שתינו, והמשכנו בדרכינו לקראת הלא צפוי........ אחרי כ קילומטר השביל פנה צפונה, נפרדנו מהנחל והתחלנו לטפס לכיוון נחל כידוד ונחל מנחם טיפוס קצר שסימן לבאות..... אחרי מנוחה קצרה וכמה צילומים רכבנו ברמת נחל מנחם לכיוון הר יונתן (קצת עליות, קצת ירידות והרבה מישור) וכאן התחילו הבעיות. כאן גילינו שעקב החום הגבוה צרכנו יותר מים מהתוכנית (יצאנו עם ממוצא של 4-5 ליטר לכל אחד והתוכנית היתה לעצור למילוי נוסף בחניון הסוללה ), והסתבר שעם כל הכמות ששתינו חלקינו החל להתייבש (מה שהסתמן בחולשה ודופק מהיר) לכן אחרי דיון קצר הוחלט לסיים את המסלול במצדה (להגיע כמה שיותר מהר), אבל הבעיה היא שהיינו תקועים כ 6 ק"מ ממצדה ב11:00 בבוקר והדרך מכאן היתה ברגל עם 4 זוגות אופניים, רוכבים עייפים,הפסקות רבות ומשמעת מים. לכן, הדבר הנכון היה להתקדם ולהגיע למים וציביליזציה כמה שיותר מהר ! בדרך (ליד המפגש עם השביל הירוק המוביל לעין בוקק) פגשנו באות חיים ראשון ג'יפ בודד שטייל באזור -מה שהוסיף לנו 2 ליטר של מים קרים שנשאבו תוך 2 דקות ומשם על השביל הירוק באיטיות לחניון הסוללה במצדה (עוד כ 4ק"מ)---> סוף הטיול ! מסקנות: 1. לא לצאת לרכיבות במדבר בימים חמים (אלא אם כן יש ליווי צמוד) 2. לפתוח חברת סטרט-אפ ל3 מוצרים - האחד- פתרון לבעיות הצל לרוכבי אופניים במדבר, השני- אופני הרים ממוזגות, והשלישי- גמל גב ל10 ליטר (ששוקל כמו 2). 3. לקחת כל דבר כחוויה ולא כסיוט. 4. להמשיך לרכב לרכב לרכב ולרכב !!! תמונות יועלו לאתר בקרוב (אחרי עריכה ודילול) ! תמשיכו לרכב ולעשות חיים BISLEY1

גיא101

New member
מזל.... זה היה יכול להגמר רע מאוד

מדבר ושרב, שילוב קטלני לטיולים.

eizen16

New member
כאחד מהארבעה שבהם מדובר

מסכים בהחלט עם ביסלי 1...... חברה הקיץ לפנינו - אל תשחקו עם השמש היא תנצח בכל מיקרה !!! בכל מיקרה אני רוצה לציין לטובה את ביסלי 1 על ההתמצאות בשטח ולמרות כל המצוקה והלחץ תיפקד כמו שצריך והוביל אותנו בביטחה לחניון החזיון האור קולי במצדה. וכמובן עוד תמונה מהטיול שנקטע....

alonaski

New member
מה???!! איזה מין תכנון זה?!...

השארתם רכבים בעין בוקק, משמע - תכננתם לרדת דרך מעלה יאיר... אז איך חשבתם למלא מיים בדרך בחניון הסוללה?!?! - זה בדיוק בכיוון ההפוך שלכם!
או שלא הבנתי פה משהו...

XCrider

New member
עשיתי את המסלול הזה לא מזמן - מסלול

מקסים ומלא פריחה כפי שתארת. אלא שאז עוד לא היה חם כל כך. אמרת שלקחתם 4-5 ליטר בממוצע ולא הספיק. כמה לדעתך צריך לקחת ביום כזה חם? 10 ליטר?... או שבדיעבד, לא לצאת בכלל?... אני, כמטייל רגלי בנוסף לאופניים, לא פוחד משום מזג אויר בתנאי שאני מכוסה היטב ולא חסרים מים. אבל אופניים זה ספורט די בעייתי מהבחינה הזו: אתה חשוף יחסית, המאמצים קשים (בעליות) ובסוף אתה עוד עלול להתקע עם תקלה סופנית באופניים ולהאלץ לסחוב אופניים על הגב...ולסחוב יותר מכמה ליטר מים כבר מתחיל להכביד על יכולת הניהוג בקטעים הקשים... המסקנה שלי זהה לשלך (לגבי פתח מילוט או רכב מלווה. אבל גם הוא עלול להתקע... מסקנה: פתח מילוט חשוב יותר או לפחות קרבה לכביש...). אני לחילופין סינגלתי לי בכיף מתחת לעצי יער כרמי יוסף. מומלץ!

bisley1

New member
קצת תגובות ותשובות :

1. אייזן יקירי אני רואה שאתה מת לעוד איזה בואנה בואנה...... 2. אלונה יקירתי - התוכניה היתה באמת להגיע לעין בוקק אבל כללה עיקוף קל (של 4 ק"מ) ועצירת התאוששות ומילוי מים במצדה..... 3. XCRIDER - צודק, צודק, צודק ! ודבר אחרון ששכחתי להזכיר בסיפור הוא נהג המונית הבדואי שבא לקחת אותנו ממצדה, בחור חמוד ומצחיק העונה לשם: ראנם (סולימן ויוסוף הקבועים לא יכלו להגיע ושלחו לנו אותו) מומלץ בחום ! פלאפון :068-243915 או 050-243423, BISLEY1

alonaski

New member
ביסלי... ביסלי... יש לך טעות!

זה לא 4 ק"מ סטיה! מהמפגש של האדום עם הירוק עד מצדה - זה 4 ק"מ! אח"כ הייתם נאלצים לחזור את זה חזרה לצומת הנ"ל, אז זה עוד 4 ק"מ!! ולא הכי קלים... !!

bez

New member
אם הייתם ממשיכים היינו נפגשים

גם אנחנו רכבנו במדבר,אך בגלל אילוצי השרב החלטנו לעשות מסלול מהיר וקל(יחסית).ירדנו מערד לחתרורים/מורג עם קינוח טוב במיוחד בירידה ממעלה יאיר.מסלול ממומלץ מאד ליום חם שכזה אם בכל זאת מחליטים לצאת מהמזגן.

alonaski

New member
חחח... אתם נראים חבורה של...

קשוחים אמיתיים, מטפסי הרים בפסגת האברסט!!!
ומי זו הבחורה הקשוחה שאיתכם, אם יורשה לי לשאול?...

dekelsgi

New member
ציניות? אלונה?בבבבבווו

עלמת החן אשתי היא. ואני:שגיא עם השוגר 3 xt זוכרת?

למעלה