חם!... כמה מתוק!

steiff

New member
חם!... כמה מתוק!

בשבת, שלוש שעות אחרי ארוחת בוקר, עושה במחסן בחצר סדר תחת השמש הקופחת, הזיעה ניגרת. מדידת סוכר 160.
אחרי הצהריים, שלוש שעות אחרי ארוחת צהריים ו״חרופ״ בנוסח ״מנוחת הלוחם״. מדידת סוכר 115.

שינה בשבת -תענוג!

steiff

New member
רק מראה שכנראה ל Stress מחום יש השפעה

לא אינסולין ולא נעליים. אני Type-2 ומטופל כרגע בגלוקומין 850 אחד ביום.
הקריאה של 160 היתה חריגה יחסית למספרים שאני מודד באופן רגיל (בין 110-130) ואני מייחס אותה לתגובה של הגוף לחום. גם שתיתי במהלך העבודה לא מעט מים, כולל כמה דקות לפני המדידה, ואני לא בטוח עד כמה ההשפעה של שתיית מים על המדידה. ההגיון אומר שבמים אין סוכר, אבל מצד שני יכול להיות שזה עורר משהו בקיבה לסחוט עוד כמה "מציאות" ממה שנשאר בה מארוחת הבוקר. אז מה דין שתיית מים לפני מדידה? מודדים שעתיים אחרי אוכל ושתיה או רק אחרי אוכל?

אני גם תמה מה היו ההשפעות האפשריות של עור היד הנפוח מלחות על התוצאות. חלק מעבודת הסידור של המחסן כללה מיון של חלקי אופניים מפורקים ובסיומה של המלאכה כפות הידים שלי נראו כמו של טנקיסט: שחורות ומגורזות. עמלתי לא מעט לנקות אותן לפני המדידה. קרצפתי בסבון ובמים עד שהעור נהיה נפוח וגלי (כמו אחרי שיוצאים מהאמבטיה או הבריכה). אני לא יודע איזו השפעה יש לזה על המדידה (אם בכלל).

האמת היא שזו סתם סקרנות. מדדתי הבוקר (לפני צחצוח שיניים) 108 ככה שנראה לי ש"חזרתי לנורמה" ואני לא באמת מוטרד מהמדידה החריגה החד פעמית הזו. אנסה לבצע עוד כמה מדידות כאלה, לאחר מאמץ בחום, ואראה אם זה משהו קונסיסטנטי או יוצא דופן.

ודרך אגב - עוד נקודה מעניינת: בבדיקות הדם האחרונות שהגיעו מהמעבדה יצא 107 (דם שנלקח מהווריד במזרק), כשבמדידה בדקירת האצבע (דם פריפראלי) שעשו לי במרפאה ממש באותו זמן שלקחו דם מהוריד יצא 131. הפרש לא קטן ודי מסקרן... הסברים?

IrisPeleg

New member
איזה מכשיר בדיקה יש לך?

מכשירים כמו פריסטייל בודקים גם דם ורידי ולכן לבדוק אותם עם אותו הדם ואותו המקור בדיוק ולא ממקור אחר

steiff

New member
Accu-Check Nano

אבל המכשיר בו מדדו לי מהאצבע הוא של המרפאה ולא שלי, והוא מכשיר אחר (לא יודע איזה).
פשוט מסקרן אותי אם הבדלים שכאלה בין דם פריפרלי (אצבע) לדם ורידי זה עניין מוכר, או שהסיבה היא, אולי, הזמן שעובר מהרגע ששואבים את הדם הורידי עד שהוא מגיע למעבדה.
האמת היא שאחת האחיות באמת הציעה לקחת דם מקצה המזרק ולחסוך לי דקירה, אבל האחות הבכירה אמרה שצריך לקחת למדידה במכשיר הזה דם פריפרלי. אז זכיתי בעוד דקירה (שעשני חלולים חלולים נקבים נקבים...).

IrisPeleg

New member
הבדלים

לא יודעת באיזה מכשיר בדקו במעבדה.
כמו שכתבתי לך, יש מכשירים שבודקים רק עם דם ניני ולא ורידי.

לפני שבועיים עשיתי בדיקה וביקשתי לבדוק את המכשיר עם הדם שהוצא.
התוצאה הייתה כמעט זהה (5+).

תומרונתם

New member
מנהל
אי אפשר להסיק מסקנות ממדידה חד פעמית...

יכול להיות כל מיני סיבות, ואף אחת לא תהיה "בדיוק זה".

הכי כיף שסידרת את המחסן!

em28

Well-known member
שנו יותר בסופ"ש והפחיתו את הסיכון לסוכרת

מחקר אמריקאי חדש מצא כי גברים שמשלימים שעות שינה בסופי שבוע
יכולים לשפר משמעותית את בריאותם, עד כדי מניעת התפתחות מחלת הסוכרת.

במחקר, שהוצג בחודש יוני בכנס השנתי ה-95 של החברה האמריקאית לאנדוקרינולוגיה (ENDO 2013)
ונערך בסן פרנסיסקו, נמצא כי רגישות הגוף להורמון האינסולין, האחראי על איזון רמות הסוכר בתאי הדם,
משתפרת משמעותית אחרי שינה משלימה בסופי שבוע שבאה אחרי שלושה ימים של שינה טרופה.

לכתבה: http://www.haaretz.co.il/news/health/research/.premium-1.2060932

למעלה