חם לו או קר לו

rkahn

New member
חם לו או קר לו

כיצד ניתן לדעת אם לתינוק (יונתן בן 10 ימים) חם או קר. בעיקר בעונה הזו של השנה כאשר המאברי הם חדים כל כך. קשה לנו לפעול על פי ההרגשה שלנו מכיוון שלי חם כאשר 2 מעלות בחוץ ולאישתי קר ב 40. רעיונות?

גאיה100

New member
בדיקת חום גוף

אני בודקת לפי בית החזה או העורף אם הם חמים אז יופי כפות ידיים או רגליים קרות בגיל הזה לא מעידות שקר לתינוק

בטח! הזעה זה איבוד נוזלים!

לוטן תינוקת מאוד "מזיענית" ולכן בימים חמים אנחנו מקפידים, לפי הוראת הרופאה שלה, להוסיף לה מים. אבל זה בגלל שהיא (כמעט) לא יונקת. אצל תינוקות יונקים כל עניין המים שונה. בד"כ לא צריך להוסיף אצלהם מים לפני שמתחילים במוצקים, מאחר וחלב אם משנה את הרכבו בהתאם לסמיכות הרוק של התינוק. קחו בחשבון שתינוקות לא יודעים לוסת את חום הגוף שלהם לפני גיל ארבעה חודשים. וזה נכון גם לגבי חום. אם מחממים אותם יותר מדי, טמפ. הגוף שלהם גם תעלה. (ההסבר האחרון מתוך נסיונה של מתרגשת עם סתיו).

טוטי30

New member
באופן עקרוני חום החדר צריך להיות

בין 22-24 מעלות צלזיוס. בטווח הזה ליונתן אמור להיות טוב. לאיש שלי ולי יש את אותה בעיה בנינו - לו תמיד חם ולי תמיד קר... המדד האובייקטיבי עזר לנו להימנע מויכוחים אם להפעיל מזגן או חימום. שיהיה לבריאות

אותו כנ"ל בדיוק.

ובאופן מפתיע הידיים של האיש שלי תמיד קרות וגם של מאיה! אני בודקת לפי חיבור העורף עם הגב או ממש בגב - אם זה חם אז נראה לי שחם לה. בכל אופן בגיל הזה, כמו שכתבה טוטי - 22-24 מעלות ושיכבה אחת יותר ממה שאת מתלבשת.

למעלה