חם מהתנור - יועמ"ש האוצר על הקפאת הקצבאות: "הזכות לקיום בכבוד איננה זכות לגמלה חודשית בסכום מסוים"

Cranio

Well-known member
משרד האוצר הפיץ את ההתייחסויות המשפטיות לשינויי החקיקה שילוו את תקציב 2025.
המסמך מורכב מחוות דעת רבות שחתום עליהן אסי מסינג, היועץ המשפטי של משרד האוצר.
המסמך מבקש להראות כיצד ניתן להתגבר על הקשיים המשפטיים שיש בהצעות החוק, אך דרך המסמך ניתן לראות מהן ההצעות שיש בהן קשיים משפטיים רבים, וניתן להבין אלו ממשרדי הממשלה ישתמשו בטיעונים משפטיים בכדי לנסות לעצור גזירות שנוגעות להם.

המסמך המלא בקישור הבא:

יועמ"ש האוצר על הקפאת הקצבאות: "הזכות לקיום בכבוד איננה זכות לגמלה חודשית בסכום מסוים"

Harrington

Well-known member
מנהל

חם מהתנור - יועמ"ש האוצר על הקפאת הקצבאות: "הזכות לקיום בכבוד איננה זכות לגמלה חודשית בסכום מסוים"​

אולי לא שמת לב, אבל מסקנת אותו יועמ"ש היא שאין כל בעיה משפטית או בכלל להקפיא את הקצבאות כפי שמציע האוצר. יש לי תחושה שהבאת את הדברים מתוך מחשבה שמסקנתו הפוכה.

Cranio

Well-known member
אולי לא שמת לב, אבל מסקנת אותו יועמ"ש היא שאין כל בעיה משפטית או בכלל להקפיא את הקצבאות כפי שמציע האוצר. יש לי תחושה שהבאת את הדברים מתוך מחשבה שמסקנתו הפוכה.
1. ושוב אתה מכפיש אותי כהרגלך וממציא עליי דברים שלא אמרתי . במילים אחרות - זה לשון הרע.
2. כהרגלך, לא קראת את המסמך אבל תמיד יש לך מה לומר נגד הגולשים .

Harrington

Well-known member
מנהל
1. ושוב אתה מכפיש אותי כהרגלך וממציא עליי דברים שלא אמרתי . במילים אחרות - זה לשון הרע.
א. לא עשיתי מאומה מהנ"ל.
ב. אין בדברי שום הכפשה משום סוג שהוא. גם לא "המצאות עליך שלא אמרת".
ג. אם אתה סבור שהשמעתי כלפיך "לשון הרע", אנא פנה לבית המשפט הקרוב ותגיש נגדי תביעה.
2. כהרגלך, לא קראת את המסמך אבל תמיד יש לך מה לומר נגד הגולשים .
לא יודע מה איתך, אבל אני דווקא קראתי. הדברים שכתבתי מובאים אחד לאחד משם. השאלה אם גם אתה קראת (והבנת) לפני שניסחת את הכותרת. כאמור מעלה וסליחה שאני חוזר רגע לענייניות ומדלג על השמצותיך וצעקות הקוזק הנגזל שהשמעת.

מיצינו (אלא אם כן תחשוק נפשך מתישהו להתייחס עניינית לדברי, במקום רק לצווח צווחות השלכה מתקרבנות).

Cranio

Well-known member
א. לא עשיתי מאומה מהנ"ל.
ב. אין בדברי שום הכפשה משום סוג שהוא. גם לא "המצאות עליך שלא אמרת".
ג. אם אתה סבור שהשמעתי כלפיך "לשון הרע", אנא פנה לבית המשפט הקרוב ותגיש נגדי תביעה.

לא יודע מה איתך, אבל אני דווקא קראתי. הדברים שכתבתי מובאים אחד לאחד משם. השאלה אם גם אתה קראת (והבנת) לפני שניסחת את הכותרת. כאמור מעלה וסליחה שאני חוזר רגע לענייניות ומדלג על השמצותיך וצעקות הקוזק הנגזל שהשמעת.

מיצינו (אלא אם כן תחשוק נפשך מתישהו להתייחס עניינית לדברי, במקום רק לצווח צווחות השלכה מתקרבנות).
1.אתה אף פעם לא נכנס לקישורים אבל תמיד יש לך מה לומר נגד פותח הפוסט זה שלא מאג'נדה שלך.

2. תפסיק להיתמם .
3. תשמור את העצות שלך לעצמך.

4. תפסיק להטריד אותי.

Harrington

Well-known member
מנהל
1.אתה אף פעם לא נכנס לקישורים אבל תמיד יש לך מה לומר נגד פותח הפוסט זה שלא מאג'נדה שלך.
לא יודע מהיכן המצאת שאני "אף פעם לא נכנס לקישור" אבל כאמור מעלה, קראתי את המסמך. זה שאתה צווח באותיות ענק כאילו לא עשיתי זאת, ובכן, אם הייתי תינוק מתבכיין כמו מישהו אחר כאן אולי הייתי צועק שזאת דיבה ולשון הרע... :). למזלך (ומזלי) אינני כזה ברוך ה'.
אין כל קשר בין השרשור, הדיון, תגובתי לדברים או לאג'נדה כלשהי שאמורה להיות לי לדעתך. בס"ה הצבעתי על העובדה שכותרת השרשור לא מייצגת נאמנה את האמור במסמך על-ידי היועמ"ש המצוטט.
2. תפסיק להיתמם .
ואללה בסדר. בגלל שביקשת יפה.
3. תשמור את העצות שלך לעצמך.
המממ... לא, לא בא לי.
4. תפסיק להטריד אותי.
מבטיח להפסיק מיד לאחר שאתחיל. כרגע אנחנו לא במקום הזה. מעולם לא הטרדתי אותך (מה שלא ניתן לומר על התנהגותך כלפי כמובן), כך שטכנית יש לי בעיה רצינית מאוד להפסיק עם זה :). עמך הסליחה.

סתם דרך אגב, להתלונן על הטרדה כאשר מבחינתי מיצינו את הדיון עוד בסבב הקודם ואתה זה שמתעקש להמשיכו, איך נאמר בעדינות, לא עובר בית משפט...

Cranio

Well-known member
לא יודע מהיכן המצאת שאני "אף פעם לא נכנס לקישור" אבל כאמור מעלה, קראתי את המסמך. זה שאתה צווח באותיות ענק כאילו לא עשיתי זאת, ובכן, אם הייתי תינוק מתבכיין כמו מישהו אחר כאן אולי הייתי צועק שזאת דיבה ולשון הרע... :). למזלך (ומזלי) אינני כזה ברוך ה'.
אין כל קשר בין השרשור, הדיון, תגובתי לדברים או לאג'נדה כלשהי שאמורה להיות לי לדעתך. בס"ה הצבעתי על העובדה שכותרת השרשור לא מייצגת נאמנה את האמור במסמך על-ידי היועמ"ש המצוטט.

ואללה בסדר. בגלל שביקשת יפה.

המממ... לא, לא בא לי.

מבטיח להפסיק מיד לאחר שאתחיל. כרגע אנחנו לא במקום הזה. מעולם לא הטרדתי אותך (מה שלא ניתן לומר על התנהגותך כלפי כמובן), כך שטכנית יש לי בעיה רצינית מאוד להפסיק עם זה :). עמך הסליחה.

סתם דרך אגב, להתלונן על הטרדה כאשר מבחינתי מיצינו את הדיון עוד בסבב הקודם ואתה זה שמתעקש להמשיכו, איך נאמר בעדינות, לא עובר בית משפט...

אתה ממשיך לקרצץ ולהטריד.

Harrington

Well-known member
מנהל
אתה ממשיך לקרצץ ולהטריד.
כשתבחר להנפיק התייחסות עניינית לדברי, אשמח לשמוע. עד אז, אוכל רק להציע שאם אתה אכן מרגיש קרציות על גופך כפי שאתה כותב, תנסה אבקה נגד קרציות ובמקביל תקפיד קצת יותר על הגיינה אישית וכיו"ב.

אא"כ תעבור לענייניות, מיצינו.

Cranio

Well-known member
כשתבחר להנפיק התייחסות עניינית לדברי, אשמח לשמוע. עד אז, אוכל רק להציע שאם אתה אכן מרגיש קרציות על גופך כפי שאתה כותב, תנסה אבקה נגד קרציות ובמקביל תקפיד קצת יותר על הגיינה אישית וכיו"ב.

אא"כ תעבור לענייניות, מיצינו.
תפסיק להטריד

משרד האוצר הפיץ את ההתייחסויות המשפטיות לשינויי החקיקה שילוו את תקציב 2025.
המסמך מורכב מחוות דעת רבות שחתום עליהן אסי מסינג, היועץ המשפטי של משרד האוצר.
המסמך מבקש להראות כיצד ניתן להתגבר על הקשיים המשפטיים שיש בהצעות החוק, אך דרך המסמך ניתן לראות מהן ההצעות שיש בהן קשיים משפטיים רבים, וניתן להבין אלו ממשרדי הממשלה ישתמשו בטיעונים משפטיים בכדי לנסות לעצור גזירות שנוגעות להם.

המסמך המלא בקישור הבא:

יועמ"ש האוצר על הקפאת הקצבאות: "הזכות לקיום בכבוד איננה זכות לגמלה חודשית בסכום מסוים"
ואם אין כסף?

לא רמזתי אלא
אמרתי בצורה מפורשת את מה שכולם יודעים -
סמוטריץ הוא שר אוצר הגרוע ביותר.
והאשם העיקרי כמובן הוא זה שמינה אותו.
אם בתקופתו ההוצאות גדלו בצורה דרמטית מה זה קשור אליו?

הרי הוא לא יפרק את הקואליציה עם החרדים.

לבוחרים שלו ברור שיתן כסף,בשביל מה הגיע לכנסת מלכתחילה?

Cranio

Well-known member
אם בתקופתו ההוצאות גדלו בצורה דרמטית מה זה קשור אליו?

הרי הוא לא יפרק את הקואליציה עם החרדים.

לבוחרים שלו ברור שיתן כסף,בשביל מה הגיע לכנסת מלכתחילה?
מה זה קשור אליו?
תחשוב שוב על התגובה שלך.
אבל רק אחרי שתפנים שהוא בא לעבוד בשבילנו ולא בשביל הטייטל "שר אוצר" .

Harrington

Well-known member
מנהל
ואם אין כסף?
תפקיד היועמ"שים המצוטטים הוא להתייחס להיבטים המשפטיים של הצעות הקיצוץ (וכדו'). אם אין כסף ויש בעיה משפטית עם דרך מסוימת שהוצעה כדי לגייס כספים, יש בעלי תפקידים אחרים שתפקידם הוא לאתר מקור תקציבי חלופי.

בכל מקרה כאמור מעלה, היועמ"ש הספציפי אליו מתייחסת הכותרת כאן כלל לא הביע התנגדות משפטית להצעה המדוברת. זו טעות (או הטעיה מכוונת, לא יודע) ו/או פרשנות שגויה של דבריו.

certified.woke

Well-known member
הממשלה הנכחית מונה 31 "משרדים" ו- 33 שרים (שנים - בלי תיק).
אין להטיל גזירה כלשהי על הצבור לפני שיופחת מספר המשרדים ויועמד על 18 לכל היותר וללא שרים בלי תיק...

Harrington

Well-known member
מנהל
הממשלה הנכחית מונה 31 "משרדים" ו- 33 שרים (שנים - בלי תיק).
אין להטיל גזירה כלשהי על הצבור לפני שיופחת מספר המשרדים ויועמד על 18 לכל היותר וללא שרים בלי תיק...
הבעיה שסגירת המשרדים לא תנפיק את התקציב הנדרש.

למעלה