חם מהתנור

לדוגמה:

Since many questions about the stability of hp remain unsettled, for example, regarding storage conditions, sterilisation procedures, or exposure to radiation from mobile phones and scanners, we exposed hp to elevated temperature, pressure in an autoclave, UV light, and non-ionising radiation.

אולי לא שאלות

יסוד
אבל בדיון שהתפתח קודם כתבתי שהרמדי רגישה לחום, שמש, קרינה...
היה מי שכתב:
"באמת? האם זה נבדק או שאת מנחשת? אם לא הוכחה יעילותן כיצד את יכולה להגיד שהן נהרסות? האם בוצעו עליהן בדיקות יציבות? שקילות זמן-טמפרטורה? או שמא ניחושים על טבעיים?"
החוקרים התייחסו לזה, כמו גם לשאלת היציבות ושמירת הרמדי לאורך זמן

אני לא רואה איפה זה מצויין.

תקני אותי אם אני טועה, אבל במחקר הזה לא נבדקה יעילות של שום תרופה. אין כאן אף נבדק (אנושי או בע"ח), ואיך בודקים יעילות של תרופה או טיפול ללא נבדקים? ובאותה מידה, איך אפשר לבדוק אם הרמדי נשמרת לאורך זמן אם לא מנסים אותה על נבדקים? או שמא מדובר על אנליזה כימית בלבד - ואם כן, איפה תוצאות האנליזה הנ"ל?

כמו כן אני לא רואה איפה נבדקת היציבות של החומר.

אני גם לא לגמרי מבין מדוע מדובר לשיטתך במחקר חשוב - אילו תשובות הוא נותן לשאלות עקרוניות?

ולבסוף, אני אסב את תשומת ליבנו לכך שמדובר במאמר שלא עבר ביקורת עמיתים כלל - וזה מתבטא אפילו (אם כי לא רק) בשגיאות לשוניות לא מעטות. זו לא אינדיקציה טובה להקפדה על איכות.

deathcaster

New member
הללויה.. כנראה שהיא עיוורת מאמונה ברפואת

אליל עד כדי כך שהיא לא שמה לב לנקודות שציינת.

מבחינתי המחקרים הללו

לא מוכיחים או מפריכים משהו על הריפוי ההומיאופתי
מבחינתכם שאתם טוענים שמדובר במים ותו לא זה עוד מחקר בסדרת מחקרים שמראה שדילולים הומיאופתים שונים ממים רגילים
This study confirmed and expanded some of our previous findings. By demonstrating differences in UV transmission between hp and controls, the study contributes to the understanding of physical properties of hp. It also shows that hp are not inert to for example heat and UV light and that their properties may change, which might be relevant for production, storage, and handling of hp.

אז אנחנו בהסכמה מלאה לגבי המחקר:

הוא לא מוכיח או מפריך משהו על הריפוי ההומיאופתי.

אם אני קורא נכון את הקטע שציטטת, המשמעות שעורכי המחקר עצמם נתנו לממצאים שלהם קשורה לנהלים הלוגיסטיים של הכנה, איחסון וטיפול בחומרים הומיאופתיים. הם לא מדברים על יעילות קלינית או על שאלות יסוד או על כל דבר אחר שיכול לעניין את כל מי שלא מתעסק בהכנה, הובלה, איחסון ושיווק של חומרים הומיאופתיים.

בזמן שהנהלים המנהלתיים הללו נחקרים להם, השאלות המעניינות והחשובות נותרות ללא מחקרים: מה קורה מבחינה פיזיקלית וכימית במים שעברו הכנה הומיאופתית? מה קורה בגוף כשהחומר בא במגע עם הרקמות? אלה שאלות שיענייינו את כל העולם, ולא רק את הרוקחים והמחסנאים ההומיאופתיים.

למעלה