חמאה אורגנית ללא מלח

חמאה אורגנית ללא מלח

האם יש בשוק? אנחנו צורכים כמויות גדולות של חמאה מזוככת, תוצרת בית. במוסורות רבות: הצרפתית, התימנית וכמובן ההודית יש לחמאה המזוככת שימושים רבים. פנימיים וחיצוניים. אבל בארץ לא מצאתי אורגנית ללא מלח. מישהו יודע?

אני חייבת לתהות

אילו מעלות יכולים כבר לייחס לצריכה של חמאה מזוככת? (אכילה, לא שימוש חיצוני)

מעלותיה רבות.

ראשית היא עמידה מחוץ למקרר לזמן ממושך. (אם היא באמת טהורה). שנית, אינה נשרפת בטיגון, ולכן מתפעלים כל כך מן הטיגון הצרפתי המדויק. ויש אומרים שהבריאות של הצרפתים אינה בשל היין האדום אלא בשל החמאה שבבסיס מזונם. נראה אמנם מוזר, משתמשים בה בצורה מסוימת על מנת להפחית כולסטרול. אבל חשוב להשתמש בדיוק על פי ההוראות. מיחסים לה יכולת לנקות תאים מרוחקים בגוף, כמו תאי מוח, ואפילו בעיות עיניים מטופלות בעזרתה. שוב, בדרך מיוחדת. משתמשים בה לאזן בין נטיות שונות של הגוף. ( מבנה, חום, ותנועה), אשר חוסר איזון בינהם גורם לבעיות ומחלות. ולי זה טעים. בקובץ המצורף היא נקראת גהי GHEE.

הגיע עוד משהו בעניין.

Diet: Ghee can help balance the pungent, heating qualities of certain spices. It cools and pacifies Pitta dosha so the spices do not have a Pitta-aggravating effect. For more info on Ghee: http://www.mapi.com/en/newsletters/ghee_clarified_butter.html

TheFinalCut

New member
מממ

אין לי ספק שהחמאה הזו טעימה למי שצורך אותה, אך קשה לי להאמין שמזון שמורכב בעיקר משומן רווי מן החי וכולסטרול יכול להיות מזון בריאות (אלא אם הוא ניתן לאדם הנמצא על סף רעב ותת תזונה). כנ"ל מוזרה הטענה בדבר הפחתת כולסטרול (באמצעות מזון העשיר בכולסטרול??). שאר הדברים הם כבר לא מעולם הרפואה מבוססת המדע, כך שאין לי הרבה מה לומר לגביהם...

צורכים כמות קטנה בלבד.

ונכון, יש כאן השפעות שיש לבדוק את אמיתותן בדרך מדעית. יהיו בודאי מי שידאגו לביצוע מחקרים כאלה. בינתיים אני בוחנת את הדברים על עצמי. אוכלת על פי הנחיות הרופא האיור ודי, ובודקת בקופת חולים. אדווח על התוצאות המדויקות כשיהיו בידי.

גם כשיהיו לך כאלה

לא תוכלי לבודד מרכיב מסוים מהתזונה ולדעת איך הוא השפיע. אני אשתדל למצוא זמן לחפש קצת מחקרים על העניין, אני קצת בעומס לא אנושי בימים אלה (הכנות לטיסה בשילוב עבודה בשילוב נסיונות נואשים לסיים את המטלות לאוניברסיטה)

אלי ו.

New member
בזמנו חיפשתי מחקרים על גהי

ואם זכרוני לברכה מצאתי שהפרדוקס הוא אמיתי וה ghee אינה משפיעה לרעה על הכולסטרול.

TheFinalCut

New member
אוקיי, זה עוד איכשהו הגיוני

לא משפיע לרעה על רמת הכולסטרול, בוודאי בצריכה בינונית - זה עוד הגיוני, אבל מוריד כולסטרול, זה כבר לא נשמע כל כך הגיוני...

למעלה