חמאה/מרגרינה בבצק - שאלה

MyAudi

New member
חמאה/מרגרינה בבצק - שאלה

היי,

רציתי לדעת מה אפשר לשים במקום חמאה או מרגרינה (או מחמאה) בבצק לעוגות או עוגיות או בקינוחי שוקולד? יש מצב שיש לזה תחליף יותר בריא?
מה עם מזולה לאפייה? זה באמת יותר בריא?

תודה
 
לדעתי עדיף להשתמש אך ורק בחמאה

נכון שזה לא המוצר הכי בריא בעולם, אבל מול מרגרינה/מחמאה, הוא עדיף יותר מבחינת הרכב השומנים שבו.
אפשרות נוספת היא להשתמש בשמן קנולה, אבל תלוי מהו המתכון.
זה נשמע הרבה כשקוראים שיש להשתמש ב- 200/300 ג"ר חמאה בעוגה/עוגיות, אבל תחשבי שאת לא אוכלת את העוגה לבד, את לוקחת פרוסת עוגה/2-3 עוגיות, כך שזה לא כל כך נורא כמו שזה נשמע.
 

MyAudi

New member
אבל אני חייבת שיהיה פרווה


ותודה על התגובה
 
פרט שולי שלא ציינת - פרווה

אם את רוצה פרווה, אין ברירה, אלא להשתמש במחמאה/מרגרינה.
את חושבת שמזולה יותר טוב?
אז זהו - שלא.
 

MyAudi

New member
ולגבי השמן...

נראה לי שאי אפשר להחליף את המרגרינה/החמאה בשמן כשמדובר בבצק ממש שצריך לשים את זה חתוך לקוביות ולא מומס.
 
כתבתי במפורש שניתן להשתמש בשמן

רק במתכונים שבהם יש שמן.
ברור שאי אפשר להחליף חמאה בשמן.
 

bali

New member
מנהל
אכן החלפה בשמן היא בעייתית

ומתאימה רק למתכונים מסויימים בהם החמאה מומסת וכדומה. במקרים כאלה עדיף לשאול אותנו ספציפית על מתכון מסויים אם אפשר.
 

יצורה

New member
יכולה לנסות שמן קוקוס

ולהוריד 20% מכמות החמאה שרשומה במתכון (על 100 גרם חמאה לשים 80 גרם שמן קוקוס).
מודה שלא ניסיתי, חברים טבעונים אומרים שזה עובד מצוין.
 

יצורה

New member
אומרים שכן

את יכולה לברר יותר בפורום תזונה צמחונית או בבלוגי אפייה טבעוניים (לא על החסה לבדה, טבעוניות נהנות יותר). כביכול זה תחליף מתאים, אפילו לבצקים פריכים.
 

השריף12

New member
אני מחילפה בהמון מתכונים חמאה בשמן.

כולל עוגיות פריכות .

על כל 200 ג"ר חמאה 3/4 כוס שמן.

תנסי בעוגיות שוקולדצ'יפס ותראי אם את אוהבת את התוצאה.

יש לי מתכון מצוין לעוגת שמרים עם שמן בלבד.

אני מכינה פונדנט שוקולד עם שמן ויוצא ,לדעתי, יותר מוצלח מחמאה.

כדאי להתחיל לנסות בדברים לא יקרים ובכמות קטנה
 

MyAudi

New member
יופי, תודה לכולם

אני פשוט מאד אוהבת את המטבח ומאד נמשכת לקינוחים וכאלה (ודי חדשה בעניין האפייה והקינוחים) אבל כשאני קוראת את המתכון אני מזדעזעת מהכמויות ויש דברים שאני לא מכינה רק בגלל זה.
וברוב המקרים אני חייבת שיהיה פרווה כך שצריך מרגרינה ולא חמאה, אז זה בכלל מרחיק אותי.

אז כמו שהצעת, אני חושבת שאני אנסה בדברים פשוטים ובכמויות קטנות.
אם יהיו לי אי אלו תובנות או דברים מוצלחים, אשמח לשתף אתכם

תודה לכולם
 
למעלה