חמאס מפרסם בעולם תמונות מסג'עייה

ornme

New member
חמאס מפרסם בעולם תמונות מסג'עייה

קודם כל אילצו את התושבים להישאר בבתיהם. אותם אמיצים ברי מזל שסרבו לשמוע בקול החמאס ברחו וניצלו.
אחר כך החמאס הציב מצלמות שתיעדו את ההפצצות בשכונה ואת ההרוגים, אלו שלא ברחו כי שעו לאיומי החמאס ...
עכשיו הם מפרסמים בעולם תמונות לא מצונזרות של גופות נשים וילדים, וגם איזה רופא שבדי שצועק "רצח עם!!! זה מה שקורה כאן!!!"

ואנחנו...
אנחנו מדברים מאוד בשקט ומעט.
ואנחנו לא מפרסמים כיצד החמאס מאיים על התושבים על מנת שיישארו בבתיהם.

למה הדוברות שלנו כל כך חלשה???

כבר שלוש שעות רץ באנר כזה שביבי אמר לראש ממשלת קנדה שהחמאס מתחבא מאחורי אזרחים תמימים.
וזהו.
למה השקט הזה?

mother cat

New member
כי כאלה אנחנו...

לא יודעת למה מדינת ישראל שבה יש את מיטב המוחות בכל תחום אפשרי, אנחנו כאלה אפסים בהסברה.

היה לי על זה דיון עם חברה אתמול לנוכח הפגנות אנטי ישראל בעולם. היא טענה שהאנטישמיות מרימה את ראשה המכוער. אני טענתי שיש אנטישמיות, אבל יותר מכך יש המון המון בורום, והצד השני מצליח לעשות מלחמת פרופוגנדה אדירה ואנחנו מפסידים במערכה הזו. זה מפחיד אותי יותר - כי אז החלק הלא נטישמי בעולם לא ממתן את החלק הכן אנטישמי.... כי הם ניזונים משקרים וחושבים שאנחנו לא בסדר בגלל ה"מידע" שיש בידיהם, לא בגלל שאנחנו יהודים.

אוף. מצב נוראי. אני עם דמעות בעיניים מרגע שהתחילו הווטסאפים אתמול על ההרוגים. רוצה רק לחבק את הילדים קרוב קרוב...

ornme

New member
לחבק חזק ולהתפלל שיעבור...

חשבתי גם שהאנטישמיות היא הסיבה לכך שמחפשים אותנו, אבל האנטישמיות בעולם היא גם נגד הערבים.
חושבת שאנחנו מושכים יותר מירמור כי אנחנו מצטיירים כחזקים יותר וכנראה בגלל זה מצפים ש"ניקח אחריות" על ה"חלשים".
דווקא משום כך נראה לי שאפשר להגיע לשיווי משקל בדעת הקהל בעולם באמצעות דוברות טובה.

אנשים שטחיים ובורים הולכים שולל אחר פירסומים מהסוג שהחמאס מפרסם, אבל אפשר לפרסם חומר נכון ומנוגד, כמה סרטים חזקים על האיומים שמפעיל החמאס על האוכלוסיה שלא תעזוב את איזורי האש, ושותל מצלמות שינציחו כיצד הם נהרגים ונפצעים, לדוגמא, או תמונות מחיי היומיום של ילד בשדרות, שמופגזת כבר 15 שנים ברציפות.

זה כל כך מכעיס ומתסכל.

וגם אני עם דמעות בעיניים... חושבת שכולנו ככה...

אלב86

New member
כי אי אפשר להסביר מה שישראל עושה

הישראלים מאמנים, כי התקשורת שלנו כבר לפני שנים הפסיקה לדוח מה קורה בעזה ושטחים. לעיתונאי כל העולם מותר להכנס לעזה, פרט לעיתונאים ישראלים, למשל.
רוב הישראלים שרויים בבורות גמורה לגבי הכיבוש בגדה והמצור בעזה, לא יודעים מה זה אומר, הרבה לא יודעים אפילו שהם מתרחשים.
לכן על הישראלים קל לעבוד עם ההסברה, ועל שאר העלם לא כל כך.

בכלל, מי שפועל ביושר, לא צריך הסברה, המעשים שלו מדברים בעד עצמם. מי צריך הסברה? מי שרוצה לשטש, להכחיש, לעשות דבר אחד וישיחשבו משהו אחר.

ornme

New member
נו, באמת, הרי מה שכתבת לא עובר

שום מבחן הגיון...

מה, אנחנו לא רואים דיווחים מרשתות זרות?
לא שומעים מה קורה באמצעות כתבים זרים?
לא מספיק מבינים, לדעתך?

העובדות זהות לעובדות המשודרות כאן.
הפרשנות שונה.

הפרשנות היא זו המעצבת דעת קהל.

"רוב הישראלים שרויים בבורות גמורה לגבי הכיבוש"... איזו התנשאות. ומההמשך ניתן לראות שזו התנשאות על ריק: "מי צריך הסברה"...

איזה טימטום.

אלב86

New member
לא ממש..

מי שחי באינטרנט מכיר ויודע.
רוב אנשים לא כאלה חיות אינטרנט, רוב האנשם רואים ynet, מאקו, וכאלה ושם אין דיווחים זרים.

זאת לא התנשאות, זאת החוויה שלי בדיבור עם אנשים, לא יודעים מה קורה בעזה ובגדה. גם אני לא ידעתי לפני שהתחלתי לחפור באינטרנט.

לפני הפרשנות יש עובדות, מי שולט על המעברים, מהו משטר ההיתרים, מי שולט בגדה, מה החוק בעזה, מה החוק בגדה ועוד ועוד ועוד. כל העובדות על מה שקורה ביום יום בעזה ובגדה. את העובדות האלה אי בתקשורת. אפילו פרשנות (ימנית/מאלנית/הזויה/שיקרית/צודקת) לא ניתן לבצע, כי העובדות לא ידועות לישראלים.

ornme

New member
ומדוע לא להציג סרטון על חיי יומיום של ילד

בשדרות?
זה לא נכון?
יכולה להיות סיבה הגיונית כלשהי ששדרות מופגזת כבר 15 שנה?
יכולה להיות סיבה הגיונית כלשהי שבאר שבע מופגזת?

אני לא רואה שום הצדקה לכך בשליטה על מעברים / חוק בגדה / חוק בעזה / מה קורה בעזה.
לא רואה את זה כעובדות שיש לקשור אותן להפגזות ופיגועים, במיוחד לאור העובדה שהמפגיזים והמפגעים מתעללים בעם שלהם.
ראיתי (ברשת זרה, אגב) את הארמונות בהם הם חיים לעומת המגורים הממוצעים בעזה.

ואגב כך, כיצד לדעתך מוסבר יחס החמאס לתושבי עזה, המאויימים, וכיצד תסביר את ניסיונות החמאס למנוע עזיבת תושבים ובו זמנית לשתול שם מצלמות שיתעדו את מותם, ולהציג את הסרטים הללו כנשק הסברתי נגד ישראל?

וכבר ראינו בסוריה איך המנהיגים הערביים מתייחסים לעם... ראינו היטב, ושם העולם מחריש.

אז ממש מחוכם לשחק אותה יפה נפש תחת הכותרת "הישראלים לא יודעים את העובדות"... תבין, למקומות שאתה מגיע - באינטרנט, בתחנות הטלוויזיה - מגיעים כולם. כולנו רואים, כולנו שומעים ורובנו גם מבינים.

אז באמת, מספיק עם זה.
ממש לא לעניין וממש לא במקום.

אלב86

New member
אנשים יודעים מה קורה בשדרות

יש לאנשים משפחה שם, לעיתים היא מסוקרת. עזה לא.

ornme

New member
בחו"ל לא יודעים

מה קורה בשדרות.

יש לי משפחה בחו"ל. הם שמעו על שדרות ממני.
לעומת זאת את עזה הם ראו הרבה ברשתות התקשורת.

אני לא דיברתי על אנשים בארץ שיש להם משפחה בשדרות.
זה ממש לא נושא הויכוח הזה.

kisslali

New member
חדשות לוהטות

עזה מסוקרת על בסיס שעתי, אם מראים משהו מהצד הישראלי זה תמיד תמונה שלווה ויפה של חיים נורמלים.

ביום שמצרים תווכה להפסקת אש, במשך חצי יום, הBBC 'שכחו' לדווח שהחמאס דחה את ההצעה ובאיזה טיעון, משום מה ברשת השכנה ITV זה דווח מייד.

לפני שעתיים שמעתי את המשפט הבא (וזה קורה כל רבע שעה לפחות) "מניין ההרוגים בעזה הגיע כבר ל-500 אזרחים, חלק ניכר מהם ילדים, בישראל נהרגו עד כה 25 וכולם חיילים". לי זה נשמע כמו דווח חד צדדי מוטה, אולי הבעיה אצלי.

בחדשות הערב אתמול, רמת הפירוט של השידור על המתרחש בעזה מזעזעת, אשכרה מראים בן אדם שנכנס לשטח אש ואיך יורים בו, סרטים ערוכים של הסברה חד צדדית. העוני המזעזע שהוא תוצאה ישירה של ההתחמשות המטורפת לא מוזכר, המנהרות לא מוזכרות, סכומי העתק שהחמאס משקיע בחימוש, הזלזול בחיי התושבים, הסבל הנוראי שנגרם לאזרחים הוא 'רק' בגלל ישראל, לא בגלל סדרי עדיפויות - הזוי לחלוטין. אם זה לא היה עובד כ"כ טוב, זה היה פשוט זלזול באינטליגנציה של הצופים. מדי פעם מבליח איזה מרואיין נורמלי, אבל מי בכלל מקשיב אחרי הסרטים שתימצתו את 'המציאות'?!?! בערך כמו הדיונים הפוליטיים בBBC2...

פעם אחת עוד לא שמעתי את מה שיש למצרים להגיד על מה שקורה שם, את מה שיש לקטאר להגיד, את מה שיש לראש ממשלת אנגליה להגיד.

דוקא בגלל שאנחנו מאמינים במו"מ אני לא מסוגלים להפנים שבצד השני אין עם מי לדבר, הצד השני לא רוצה פתרון שיאפשר מדינה לשני עמים משום שלא אכפת לו מהסבל של הפלסטינאים, הם פשוט רוצים שכל היהודים יעזבו את ישראל ו/או ימותו, האבסורד הוא שזה נאמר בראש חוצות, והעולם ממשיך להתעלם.

טלי קורה מבין עיניך - או לכי להכין הרבה פופקורן - את חיה בסרט!

ללי

mother cat

New member
אני רואה הרבה מאד תקשורת זרה

אולי כי אני בריטית במקורי... רואה הרבה CNN, BBC, FOX.... כן, אני מסכימה שמה שקורה בעזה נורא ואיום. אני מסכימה שבישראל אנחנו לא חשופים לזה. אבל את יודעת מה? זה לא משנה את העובדה שיש עוות נוראי בתקשורת בחו"ל. הם רואים *רק* את מה שקורה בעזה. הם לא מודעים בכלל למה שקורה כאן.

הייתי בקנדה לפני שנים רבות בנסיעת עבודה. הקולגות הקנדיים שלי לא ידעו כלום על מה שקורה שם. גלעד שליט היה עמוק בשנות השבי שלו - הם הסתכלו עלי מופתעים ואמרו שחשבו ששחררו אותו מזמן....

משפחתי בבריטניה שומעת רק על המצור על עזה. הם לא רואים מה החמאס עושה עם מליוני הדולרים שמוזרמים אליהם. כמה לחם יכלו לקנות במחיר מנהרה אחת? כמה בתי ספר יכלו להקים? כמה בתי חולים?

שלא תביני אותי לא נכון - אני אישית מבדילה מאד בין החמאס לבין אזרחי עזה. נשבר לי הלב על האזרחים שנמצאים בין הפטיש לסדן - בין כוחות צה"ל לטרור החמאס. אבל אני לא רואה כרגע איך אנחנו יכולים לנהוג אחרת...

אלב86

New member
כמה לחם יכולנו לקנות במקום כור גרעיני?

כמה בתי ספר יכלו להקים במחיר F16 אחד?
עמים מתחמשים במקום להשקיע ברווחה, זה קורה בהרבה מקומות, ובטח שאצלנו. זה מאפיין של מדינות באזורי סיכסוך, ולכן זה מאפיין גם את עזה. אם לא יהיה סיכיסוך, 2 הצדדים ישקיעו יותר ברווחה ופחות בנשקייה.

אבל אני מדברת על התקשורת בישראל, ועל כך שהיא לא משדרת מה קורה בעזה, ולכן ההסברה עובדת רק פה.

mother cat

New member
אבל אנחנו לא מאשימים את הפלשתינאים במצב

הכלכלי שלנו. ופה אנחנו לא על סף משבר הומניטרי (או מעבר לסף?) ביום-יום בלי קשר למלחמה.
כשהנהגה מקבלת מליונים בשביל לפתור משבר הומניטרי ומשקיעה את זה בבניית מנהרות בשביל להרוג אותנו, זה אחרת ממשלה שמשקיעה בצבא להגן על עצמה - ובמקביל מנסה לטפל בבעיות הכלכליות. שלא תביני לא נכון, יש לי המון ביקורת על הממשלה - אני רחוקה מלהיות תומכת שלה - אבל הם רחוקים שנות אור מהחמאס.

וכן, אני מסכימה שיש בעיה בתקשורת הישראלית שמראים רק צד אחד של המצב. אבל כל התקשורת עולמית מראה רק את הצד השני...

ornme

New member
התקשורת הישראלית מראה מעט מידי,

גם בצד אותו היא מראה...
העובדות הן שאנשים בעולם מעודכנים רק במה שקורה בעזה, וגם "עדכון" זה מרופד בהאשמות אותן אין שום סיבה שניספוג. התושבים שם הם קורבנות, זה נכון, אבל לא קורבנות שלנו.

והממשלה שלנו, עם כל הביקורות, היא שלנו.
אנחנו בחרנו אותה.
אף אחד לא השתלט עלינו באיומי נשק ואילץ אותנו לקבל אותה.

אבל כמו בדמוקרטיה, גם אצלינו, ישנם ה"רחומים".
לא, הם לא יעברו להתגורר בעזה, והם לא יפעלו באופן שיפגע בריפוד בו הם עטופים, הם בהחלט יהנו מהיתרונות שמדינתנו המודרנית מעניקה,
אבל בהחלט יצקצקו שפתיים, וגם יעבירו ביקורת חשוכה,
אותה יצדיקו בידע רב ממקורות שלאדם מהשורה אין גישה אליהם.
וכל ויכוח יסתיים בהצהרה שהצד השני לא מבין כלום כי אין לו מספיק מידע .

ornme

New member
מה הקשר? יש כאן פילוס משאבים,

שדואג לכך שיהיה חינוך, מזון והגנה, וכן, בסעיפי ההגנה יש כור וגם מטוסי F16. וגם עוד דברים.

אז אולי יש לך תלונות לגבי אופן החלוקה הזו, תביעי את הסתייגויותייך באמצעות הבחירות.

נראה לי שאת צריכה לרענן בדחיפות את ה"מידע" שבידייך.
ואנשים כאן עוקבים בדריכות אחרי רשתות תקשורת זרות.
וגם,
עד כמה שזה לא יאומן, מבינים שפות זרות. אפילו חלקנו ברמת שפת אם.

את, לעומת זאת, אין לך מושג ירוק על מה משדרים בעולם ומה יודעים.

ולי נראה שלא אשחית יותר מילים לריק.

kisslali

New member
איך הלך לנו הדיון המנומס הזה...

כל פעם שאני מתאמצת לנשום עמוק ולענות בצורה רגועה ורציונלית, הפרטנר נעלם לי - בעסה

ornme

New member
זו אחת מהלוחמות בעד המוסלמים בסוריה,

ככה נראה לי...
לוחמות פוטנציאליות, יותר נכון.

ויותר טוב שפרטנרים כאלו נעלמים, יש להם נטיה להוציא ממני דברים לא טובים..
.

mother cat

New member
כובע המנהלת אני חייבת להגיד שאני גאה בנו

השרשור הזה לא נגרר לרמות שראיתי בפורומים אחרים.... וטוב שכך.

מקווה שהכל יגמר לטובה - אני אפילו לא יודעת אם להגיד במהרה, כי אולי זה לא נכון שיגמר מהר מדי. למרות שאני באמת כבר לא יודעת כלום... כל מה שאני יודעת זה שיש לי ילד בן 4.5 שעסוק כל הזמן במתי תהיה אזעקה, לאן נלך כשיש אזעקה, וחישובים של אם אנחנו מספיק קרובים למקלט. אוף.

אין לאף אחד איזה בעיה אקוטית במפחה המורכבת שאפשר לדון בה ולהסיח את הדעת קצת?

אלב86

New member
לא נעלמתי,

החלטתי להפסיק להגיב כשראיתי שהטונים עולים.
לא מתאים לי תגובות כאלה "טלי קורה מבין עיניך - או לכי להכין הרבה פופקורן - את חיה בסרט!" כשאני כותבת ענייני

למעלה