חמאת קקאו

• פותח הנושא jinim
  • פורסם בתאריך

jinim

New member
חמאת קקאו../images/Emo35.gif

איפה ניתן לקנות חמאת קקאו טהורה ? (באזור הרצליה) תודה מראש.

מעוניינת גם בחמאת קקאו

וגם בחמאת שיאה אורגנית, אשמח להמלצות היכן ניתן לרכוש. תודה

pumiki8

New member
הילה, האם את מזמינה בדרך

קבע מ"ראן צמחים"? מוצרים ספציפיים, או כל מה שאת מעלה על הדעת ושהם מספקים? [את האיכות של השמנים האתריים שלהם ניסית?] נהדר לראות שיש להם כל כך הרבה חומרי גלם וכלים והכל במקום אחד (פרסומת?
).
ולמען הידע - בשביל אילו דברים את משתמשת בד"כ בחמאת קקאו? {האתר בבנייה נראה מקסים.
}

אז ככה עמיתוש

בראן צמחים עבדתי במשך כמעט 3 שנים, ניהלתי את המעבדה ועשיתי עוד כמה וכמה דברים בקליניקה... אני מזמינה מראן צמחים חומרים מאד ספציפיים, כפי שכבר הבנת, את המוצרים שלי אני רוקחת בעצמי כבר מספר שנים. השמנים האתריים שלהם באיכות מצויינת אך יש לי עוד מספר ספקים ואני קונה ישירות מהם (כמו שאתה יודע, יד ראשונה או שנייה יותר טובה מיד שלישית ולא רק כשמדובר ברכב...) אני לא עושה להם פרסומת
רציתם שמות של ספקים, נתתי.. חמאת קקאו, מאחר והמרקם שלה מעט "כבד" היא מתאימה באחוזים קטנים לקרמים לפנים, באחוז גבוה יותר לקרם לכפות הרגליים וגם מצויינת כבסיס לנרות וגינליים. תודה על הפירגון, הוא יראה הרבה יותר טוב בעתיד (הקרוב, אני מקווה..)

pumiki8

New member
התכוונתי לזה ש

"כל כך הרבה חומרי גלם וכלים והכל במקום אחד" נשמע כמו פרסומת שלי למקום
[אני אפילו לא זוכר פרסומת של איזו רשת]. מקסים, אני תמיד נרגש מאנשים שרוקחים בעצמם מוצרים
. זה מראה על כישרון מסוים, כזה שגורם לך לקחת את הידע הבסיסי שיש לך, ועם תעוזה והתלהבות לפתח דברים חדשים. אדם כזה ארצה להיות בעוד שנים מספר.
ואפרופו חומרי הגלם - אילו שימושים את עושה בג'ל אלו-וורה?
["הילה-הרצאות-על-קוסמטיקה-טבעית, שלום"]

מה שכן

אתה מצליח להצחיק אותי באחת בלילה...
ג'ל אלוה-ורה מעולה כבסיס לג'ל לטיפול בעקיצות , אני משלבת אותו גם מוצר שלי "קרם לאחר שיזוף" שמטרתו להרגיע את העור לאחר חשיפה לשמש ולהזינו. אני רוצה ללכת לישון... עוד שאלות להלילה ?

עוד שאלות על הבוקר...

איפה אפשר לראות את האתר בבניה ?
וגם , כמי שעבדה במעבדה.. שאלה שאלתית על חומרים משמרים : הבנתי שגם בקרם הבסיס, וגם בג'לים למינהם ישנם חומרים משמרים, מנסיונך ומידיעתך כמה הם מזיקים לעור? (בעיקר דואגת לעור הפנים) או בכלל לגוף. וכמה הם הכרחיים ? האם את מכינה היום לבד קרם בסיס ? למדתי להכין את הקרם, אבל למכירה ולאורך זמן אולי חייבים את החומר המשמר, או שמספיק ויטמין E ? תודה

בוקר טוב נועה,

כשאת לוחצת על השם שלי נפתח הכרטיס שלי בתפוז. בצד ימין יש מס' פרטים עליי וקישור לאתר (שיהיה בקרוב..) חומר משמר בתוך קרם או ג'ל הינו חשוב על מנת להאריך את אורך חיי המוצר. ניתן להשתמש בשרפים שונים כמשמרים, זה עובד נהדר אבל קצת מייקר את מחיר המוצר. חוץ מזה, גם משמר לא טבעי בכמות של 0.1% לא מאד נורא ( אלא אם אנחנו חיים בחווה בטבע, אוכלים רק אוכל בריא / אורגני, לא נושמים אבק וכו' וכו'... אז כדאי להימנע מכל מה שלא טבעי לחלוטין...) לעיתים צריך לדעת להישאר באיזון, לדעת איפה איפשר להתפשר ואיפה לא. דבר נוסף שחשוב מאד הוא סוג המשמר, ישנם משמרים שאסור בשום אופן להתקרב (לדוגמא DMDMH, דור של חומרים רעילים אשר משמרים בצורה מאד חזקה את הקרם אך נספגים דרך העור ועלולים לפגוע בכבד). תוכלי ליצור קרם ללא פאזה מימית (שמנים ושעוות) ואז לא יהיה לך צורך במשמר כלל אלא בנוגד חימצון בלבד, זוהי אופציה. ויטמין E הינו נוגד חימצון נפלא (בעל תכונות נוספות שמועילות לקרם), אך הוא בהחלט לא משמר. את הקרם בסיס שלי כבר מזמן הפסקתי להכין לבד בבית, ישנה מעבדה שמייצרת אותו עבורי לפי מתכון ספציפי שלי והוא גם מאושר משרד הבריאות. שיהיה חג שמח ובהצלחה

חומר משמר

תודה רבה הילה . הכרתי כבר שתי בנות מקסימות מראן צמחים. אני מאוד סומכת עליהם, אבל... האם יגידו לי איזה (ובאיזה אחוז) חומר משמר יש בג'ל או בקרם בסיס? האם את תוכלי להגיד לי שהוא לא מזיק? מצד אחד אני יודעת להכין לבד, מצד שני לא מעוניינת להיכנס ליצור ביתי המוני ומעוניינת בקרם בסיס טוב !! למשל דונג דבורים ידוע כסותם נקבוביות ( האם אכן ? ) האם אפשר בלעדיו? BORAX - האם הוא טבעי מספיק ובריא ? שאלות ברמת המעבדה אני מרגישה שקשה יהיה לקבל תשובות כנות, הלוואי ואני טועה. (ראיתי את האתר בבניה.... נראה מבטיח!! בהצלחה. את בת"א? ) שוב תודה (())

הי נועה

תשובות מראן צמחים תוכלי לקבל רק בראן צמחים... אני באמת לא יודעת לענות לך אבל הכי פשוט לנסות. אני לא שמעתי על שעוות דבורים כסותמת נקבוביות, באופן אישי כפאזה מקשה בקרם היא נהדרת בעיני. לגבי בורקס, אני לא חושבת שיש בעיה, נסי לחפש עליו קצת חומר באינטרנט. בכל מקרה הוא לא משמר אלא בדרך כלל משמש כמחליב (וגם לא היחידי מאחר ואינו חזק מאד). את צודקת שבכל הקשור להכנות מעבדה לא תמיד מספקים תשובות כנות, בסוף היום לא כולם רוצים "לחשוף" את סוד הצלחתם... באופן אישי אני מעדיפה לא לענות על שאלות מסויימות אך לא לתת תשובות כוזבות. כשמדובר בלקוח, אני משתדלת לתת את מלוא האינפורמציה כי חשוב שכל אדם ידע במה הוא משתמש על גופו. עצה ידידותית, נסי להכין כמויות קטנות ו"לשחק" עם כמות המשמרים, ועם הזמן תגלי את אורך החיים שהם מעניקים לקרמים שלך. הכל ענין של ניסוי וטעייה... אני נמצאת במושב רינתיה, לא בתל אביב. תודה על הפירגון והמון בהצלחה.

שעוות דבורים

[שאפתח שרשור חדש?] אני יודעת על הדונג שהוא אחראי למצק את הקרם, שהוא מהווה הגנה ואוטם נקבוביות. את יודעת על תכונות אחרות שלו ? אשמח מאוד לדעת. לצערי, אין לי זמן לרקוח ולהתנסות בבית.. כך אני מנסה לחפש את הטוב ביותר שמישהו אחר רוקח. אולי אהפוך ללקוחה שלך ואז "תגלי" לי
שוב, אני לא מחפשת את הסודות כדי לייצר בעצמי, אלא כדי לדעת שזה הטוב ביותר.

זה כבר נראה ככה...../images/Emo6.gif

אני משלבת את שעוות הדבורים בעיקר כי צריך פאזה שתקשה את הקרם. לא ידוע לי שהיא אוטמת נקבוביות, ולא נראה לי, אחרת הקרם לא היה חודר כל כך טוב פנימה ומאפשר לעור להמשיך לנשום ולהרגיש מאד רענן ומאוורר. אנו חיים בעידן האינטרנט שבו כל אחד יכול להקים אתר, להוסיף מאמר וכו' ומתן האינפורמציה מצד אחד עוזר, מלמד, מוסיף,אך מצד שני אנחנו לא תמיד יודעים מניין מגיע אותו ידע ולכן לא צריך ל"היבהל", כי על כל דבר תמיד תהיה יותר מדעה אחת... לפני כמה שבועות אמרה לי לקוחה שגילו שויטמין E יכול להרוג ושיש על זה מחקרים שלמים באינטרנט. שנים שאני משתמשת בו ותודה לאל בריאה ושלמה, והלקוחה שלי, ממשיכה להשתמש בקרם שיש בו ויטמין E עם כל ההיסטריה שהיתה לה בהתחלה... לגבי המוצרים שלי, אני מאמינה שאני עושה את הטוב ביותר שאני יודעת לעשות, הכי חשוב זה לעשות מ-
או לא לעשות בכלל (ולא רק חומוס). תודה מראש
הילה

שכחתי משהו...

תחליף לשעוות דבורים הן שעוות לנט ושעוות מונטאן. נסי לקרוא קצת עליהן, אולי יהוו תחליף טוב עבורך.

pumiki8

New member
../images/Emo13.gif תיקון; הרבליסטית ביום,

מורה לקוסמטיקה טבעית בלילה, ושתיינית קלה בסופי שבוע.
עוד לא הגענו לחלק הזה בשיעורי ארומתרפיה, אבל אם כבר בקרמים עסקינן - מתי מומלץ להשתמש בקרם פנים (ואז גם להכניס את הפאזה המחליבה) ומתי בשמן לפנים? ומה לגבי קרם גוף\שמן גוף? [וטיפון, אם תרצי לחלוק
- הייתי מעוניין לרקוח משהו לאחר הגילוח, האם את ממליצה שזה יהיה שמן או שמא קרם? האם יש טיפים חשובים לקרם לאחר הגילוח?]

טוב..

אולי תשאיר קצת חומרים למורים שלך ללמד...? אני מרגישה משאלותיך שאתה צמא לאינפורמציה ורוצה ללמוד המון וזה פשוט מקסים בעיני, אבל חשוב ללמוד את הדברים בצורה מובנת ולא לרוץ קדימה (אז היית יודע מתי צריך פאזה מחליבה למשל...). לגבי שאלתך מתי מומלץ להשתמש בקרם פנים ? מה זאת אומרת מתי ? באיזה זמן ? לאיזה סוגי עור? קרם פנים מתאים לכל סוגי העור השאלה היא מהם המרכיבים שבו. הצמחים והשמנים משתנים לפי סוגי העור (למשל בעור מעורב חשוב לאזן את פעילות בלוטות החילב על מנת שתהיה שווה בכל איזורי הפנים ובכמות הנכונה, עור שמן, בד"כ נוטה לפצעים אז מומלץ לשלב בו שמנים מחטאים אשר מטפלים בפצעים וכך הלאה...). פאזה מחליבה - ניתן להרכיב קרמים מסוגים שונים. אם הקרם מבוסס על שעוות ושמנים בלבד, חשוב שיהיה בו נוגד חימצון מאחר ושמנים נוטים להתחמצן מהר. אם הקרם מכיל שמנים ותמציות נוזליות כגון צמחים או מים (לדעתי חובה) אזי יש צורך בפאזה מחליבה אשר בעצם יוצרת את האמולסיה (מחברת בין השניים), ולכן פאזה מחליבה אינה קשורה לסוג העור עבורו אתה רוקח את הקרם. קרם גוף ושמן גוף - שניהם מזינים את העור, מגמישים אותו ומעניקים לו לחות, לדעתי זה פשוט ענין של העדפה. לא כולם אוהבים להרגיש "שמנוניים" ולכן יעדיפו קרם גוף ומאידך ישנם כאלו שמרגישים כאילו קרם גוף לא מספיק מזין עבורם ויעדיפו שמן. איש איש וטעמו... שמן לפנים - לדעתי לא מתאים כלל לעור שמן, עם כל היתר אני לא רואה בעיה. משהו לאחר הגילוח... בסדרת המוצרים שלי יש קרם כזה לגברים... אבל זה לא שולל את האפשרות לרקוח משהו על בסיס שמן או ג'ל. הכי חשוב שיכיל צמחים/שמנים מחטאים ומכווצים כי לאחר הגילוח (כפי שאתה וודאי יודע) הנקבוביות פתוחות, העור רגיש יותר והסיכויים לגירויים ואדמומיות גדולים יותר. מקווה שעזרתי.

pumiki8

New member
../images/Emo13.gif

ככה אני. חודש לפני שבכלל התחיל הקורס התחלתי לקרוא אינטנסיבית על הנושא. ובד בבד עם הלימודים, אני תמיד מתעדכן במקומות אחרים, מקבל עצות וידע מאחרים ומעשיר יותר ויותר את התחום. זה חדש לי, כמה נושא מסוים מקסים אותי, אבל גם נותן לי תחום בו אני באמת יכול לראות את עצמי בעתיד [בניגוד לתחומים אחרים שמעניינים אותי, אני אולי אפילו לומד אותם, אבל בכל זאת...]. את עוזרת המון המון! D: אל דאגה, שתקתי קצת.
.

0 אור 0

New member
רוצה לחזק מה שכתבה הילה

הנושא של קרם, שמן, ג'ל או מי צמחים לשימוש כלחות לפנים או לשימוש לאחר גילוח הינו נושא של העדפה אישית ושל תחושה לגבי מצב העור והאופן בו הוא מקבל סוגי קרמים שונים. בנוסף לסוגי העור המוכרים (שמן, יבש) יש לשים לב לנושא הרגישות של העור, עובי שכבת העור החיצונית וכד' את צריכה להכיר מוצרים קיימים ולראות את התחושה שלהם לפני שאת מנסה לייצר לבד - היום יש למשל סרומים לפנים שמבוססים על שמנים אתריים, אבל יש להם מרקם עדין מאד ונספג גם בעור עם נטיה שומנית בסיסית (בניגוד לסרומים ותיקים שהיו נותנים תחושה של לכסות את הפנים עם שמן - איכס), גם המרקמים של קרם לחות שמקובלים היום נוטים לכיוון של קרם ג'ל מאד עדין וקליל, לעומת קרמים כבדים שהיו מקובלים בעבר. שמתי לב שבסביבתי גונבות הקרמים שלי (שיש להם סוגי עור אחרים לחלוטין משלי) גם הן מאד אוהבות את הקרמים האלו.

למעלה