חמאת קקאו

חנדה

New member
חמאת קקאו

קניתי בשביל מתכון אבל אני צריכה רק 5 גרם סהכ הכל, ובחבילה שלי יש 250..

למה עוזרת בעצם חמאת קקאו? ואיך עוד אני יכולה להשתמש בה? לכמה זמן היא מחזיקה מעמד?
 

almogi

New member
חמאת קקאו

היא אחד ממוצקי הקקאו שמופקים מהפולים (השני הוא הקקאו שאותו טוחנים לאבקה). חמאת קקאו יכולה להשמר שנים כי זה שומן טהור.

מבחינת שימושים - אפשר להשתמש בה לפרלינים (אם רוצים להעלות את רמת השומן בהם) ואפשר להכין טראפלס נטולי שוקולד כמו שמפורט כאן:
http://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-1e66aa7bbdb5b31006.htm
שמעתי שטבעונים גם מייצרים ממנה מוצרי קוסמטיקה, אבל אני לא ממש מכיר.
 

חנדה

New member
תודה רבה:) אם אני שמה את זה במקום חמאה,

אז אני שמה אותה כמות כמו שרשום במתכון נכון? שומרים את זה בקירור או שאפשר בארון?
 
אפשר להשתמש בה כל מה שצריך בשבילו שומן

קודם כל להכנת שוקולדים טעימים, גם כדי להכין שוקולד לבן (שרוצים טעם של שוקולד אבל בלי הצבע של הקקאו), אפשר לטגן, לבשל ולאפות איתה, בקיצור, מה שמתחשק.
 
למעלה