חמוציות ותמרים...

peach20

New member
חמוציות ותמרים...

אני קונה בסופר חמוציות, אבל לא מוכרים אותם בגרסתם הטבעית (משמע חמוצים), אלא הבנתי ששמים בהם סוכר
על מנת שלא יהיו חמוצים (יש גם תחליף של תרכיז תפוחים לחולי סכרת שיקר פי שתיים)...האם עצם הסוכר מבטל את
היתרונות של החמוציות? איפה אפשר להשיג חמוציות רגילות שלא מתובלות בסוכר?

שאלה נוספת- בקשר לתמרים- אני קונה תמרים אורגניים- אני שוטפת מעט לפני אכילה אף עדיין נשארים סימנים מעט לבנים
על התמר- האם זה בעייתי וצריך לטבול במים מספר דקות לפני האכילה? תודה (-:

ella1302

New member
בחנויות טבע ועדן טבע יש חמוציות טבעיות. אני

לא חושבת שסוכר מבטל יתרונות של חמוציות, הוא פשוט תוספת לא בראיה ומיותרת.

usi1

New member
עונה לך כצרכנית קבועה של חמוציות ותמרים:

חמוציות :

יש חמוציות של "שקדיה" הן מצויינות הן מומתקות בתפוחים וזה יקר, 17 שקל לשקית, תלוי כמה את צורכת מזה . אצלי שקית מחזיקה הרבה זמן .
יש בכל סופר, תחפשי אותן . החמוציות במשקל - לא יודעת מה זה .... לא קונה במשקל חמוציות.
אם את רוצה ללכת למקור יש במקרר של הקפואים ליד הגלידות תחפשי, חמוציות אמיתיות לא מיובשות, אני חושבת שזה עולה אותו דבר כמו שקית חמוציות וזה אכן - חמוץ נורא, ניסיתי פעם ולא יכולתי לאכול את זה .
אם את רוצה את יתרונות החמוציות יש תה חמוציות טוב של ויסוצקי... החמוציות ככה, חוץ מזה שזה מאוד טעים והולך נהדר עם עדשים שחורים , אני לא סגורה שזה עושה את העבודה....
כדי שחמוציות יעשה את העבודה זה צריך לעבור בצינורות הנכונים ... וזה רק בשתיה , אגב.

תמרים:
לא קונה אורגני, אין לזה הצדקה. זה יקר והלא אורגני יותר טובים . לא צריכים להיות עליהם פסים לבנים .
אני קונה קבוע מכמה זנים ואין עליהם שום פסים וסימנים ......
תמרים זה ייצור מקומי מהערבה/ בית שאן .

פעם היו תמרים לחים, היו מוכרים אותם בשקיות , אני לא יודעת לאן זה נעלם , אבל הם היו הכי מוצלחים.

peach20

New member
תודה- האמת לא נורא לי לאכול סוכר...

אם החמוציות נשארות עם ערכם הקלורי.

בקשר לתמרים- את שוטפת אותם או משרה אותם במים זמן רב לפני שאת אוכלת?

Ofericko

New member
אנחנו משתדלים לקנות לא בקופסה

כי בקופסה הם יותר יבשים. בתפזורת הם לחים ועסיסיים. כנראה שהנגיעות של כולם משבחים את הטעם!

usi1

New member
לא שוטפת תמרים

הייתי עכשיו בקניות
הסתכלתי על כל התמרים מכל הסוגים אורגני ולא אורגני - אין להם כתמים או פסים לבנים
יש מצב שזה מקולקל מה שקנית

תמרים לחים זה עונתי

בעונה יש להשיג

הצורה הכי יעלה לחמוציות ברמת החומרים הפעילים היא ברכז שניתן לרכוש בחנויות טבע, יקר אבל עובד. לא תרכיז ממותק.

יוספה 51

New member
אצלנו בחנות ה'פיצוחים' יש חמוציות

עם סוכר , חמוציות מופחתות וחמוציות ללא סוכר. והן מצוינות, מספיק מתוקות. זה לא הקפואות שהן באמת חמוצות.

siriusgirl

New member
וואלה,

לא חשבתי לחפש חמוציות בחנות פיצוחים.
אני צורכת מהן לא מעט ורק לאחרונה גיליתי שיש את הגרסה נטולת הסוכר. הברוך הוא, שזה עשרה שקלים לשקית פצפונת. יש לך מושג כמה זה בערך במשקל בפיצוחיה?

יוספה 51

New member
גם בעדן יש את הגירסה הזו אבל יותר יקר

אם את גרה בראשון אשלח אותך לחנות הזו. משהו בסביבות ה- 6-5 ש"ח ל- 100 גרם לדעתי , כמו עם הסוכר , בעוד שבעדן זה בשני שקל יותר לכמות הזו. ואגב, בחולון יש חנות שבה מוכרים הכל בכמויות והמחירים הרבה יותר זולים לכל מיני דברים, רק צריך מסה. דווקא שם יש חמוציות מסוכרות, אבל למשל - צנוברים, גרעיני דלעת, פירות יבשים, פקאנים מסוכרים ושלא מסוכרים וכל החבר'ה האלה, נמכרים בכמויות של קילו במחירים הרבה יותר זולים. גם טחינת אל-ארז שם יותר זולה - 11 פלוס מע"מ, וגם קרטון של חלב סויה (12 קופסאות) יוצא הרבה יותר זול. עלה 11 וקצת לקופסא . מדובר רק במצרכים יבשים, לעסקים, וחווית הקניה הולכת יותר להגדרה של נאחס הקניה, אבל כמי שמייצרים גרנולה וטחינה בכמות מסחרית, וגם שותים סויה, זה ממש משתלם.

ella100

New member
אם יש בסביבתך שופרסל דיל- ראיתי מבצעים בדוכן

הפיצוחים ועוד,של "הקולה". המחיר בימים אלה ל 250 גר' חמוציות הנו
10 ש"ח.
כפי שכבר ציינתי בהודעה אחרת,200 גרם קשיו במבצע,עולים 10 ש"ח.

אולי יש עוד.זה מה ששמתי לב לכן גם קניתי..

smaak

New member
קניתי השבוע תמרים מישראל

אין בסופרמרקט הרגיל מג׳הול, אז קניתי באורגני.
מישראל.
12 תמרים.
חמישה אירו.
קצת יקר לא?

ella100

New member
כן,אבל אולי זה סוג א א א בגודל שהולך רק ליצוא

לרוב האיכותי הולך ליצוא.

לפעמים זה מטעה

בעדן טבע שם אני קונה יש כמה סוגים של חמוציות ועל חלקן לא כתוב אם מסוכרות או לא.
אני צרכתי סוג מסויים הרבה זמן במחשבה שהן לא מסוכרות (כי בשלט לא היה כתוב שהן כן)
ורק ששאלתי התברר לי שזה לא המצב.
הקיצר תשאלי

למעלה