חמוצים של לאה ס.

חמוצים של לאה ס.

בוקר טוב,
אחד הבחורים שאיתנו עכשיו מתגעגע לאוכל של אמא שלו והזמין לשבת צ'ולמדי, ביקשתי שיבקש מאימו את המתכון וזה דומה מאוד לחמוצים של לאה ס.
היא לא מבשלת את הנוזל אלא שופכת ישירות על הירקות, האם זה הגיוני?
פעם ראשונה שמכינה, כמות החומץ נראית לי גדולה מאוד לעומת הסוכר, יש לאמא שלי מתכון דומה וזה בדיוק הפוך, 1/2 כוס חומץ על כוס סוכר, ממש חוששת להכין כי זה נראה לי המון, אפשר להחליף במיץ לימון או שעדיף להשאיר כך?
ושאלה אחרונה, כמה מראש אפשר להכין? אני יכולה כבר להכין היום לשבת?
תודה מראש לעונות וחג עצמאות שמח!
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מקווה שאמא שלי לא פה היום-טרם הכנתי את החמוצים שלה, אז לא

יודעת להשוות..
אני רק אוכלת אותם
 

חנהפ

Active member
צ'למדה מבשלים אבל זה לא מתוק (זוכרת את אמא שלי מכינה)

אני מכינה פלפלים בתחמיץ מבושל
ככה:
רכיבים:
כ- 5 פלפלים חתוכים לרבעים
שמים בסיר
1/2 כוס חומץ
ליטר מים
3/4 כוס סוכר (לפעמים מוסיפה עוד סוכר..)
מלח גס
3-4 עלי דפנה
4-5 פלפל אנגלי

מערבבים, מרתיחים, טועמים, מתקנים תיבול אם צריך.
לאחר הרתיחה מכניסים את הפלפלים לתחמיץ, מביאים שוב לרתיחה
מבשלים כמה דקות עד שהפלפלים מתרככים מעט, מתקנים תיבול אם צריך.
מאפסנים במקרר, נשמר כמה שבועות בלי בעיה
 

חנהפ

Active member
שאלתי את אמא שלי - צ'למדה

פורסים כרוב לבן,בצל,גזר,מלפפון, אפשר לתוך עגבניות ירוקות
להמליח, להניח לשעה ולסחוט.

לבשל מים עם חומץ קצת סוכר, מלח עלי דפנה, פלפל אנגלי ופלפל שחור שלם
להוסיף את הירקות, להביא לרתיחה ולבשל כמה דקות
להעביר לצנצנות ולשמור במקרר
 

חנהפ

Active member
עכשיו אני שמה לב ששאלת שאלה, אז כן, זה הגיוני

גם כשמכינים מלפפונים חמוצים מרתיחים את הנוזל ויוצקים על הירקות, סוג של כבישה
 

לאה סי

Active member
סליחה. רק עכשיו ראיתי. היחסים בין הסוכר לחומץ נכונים. יוצא

חמוץ-מתוק. נשמר הרבה זמן במקרר.
 
מתהוללת, חנה ולאה תודה על התשובות, הכנתי עכשיו ומקווה שיתן

לבחור המתגעגע קצת טעם של בית.
כיף להכיר סלט חדש לשבת שלא חייבים להכין ביום שישי.
למרות שאני מאוד לא אוהבת חומץ אזרתי אומץ (לא היה פשוט..) וטעמתי כ10 דקות לאחר שישב.
הטעמים לא מרגישים לי מספיק חזקים, זה משתבח עם הזמן או שאתקן תיבול?
 

לאה סי

Active member
זה משתבח. החמוצים האלה הסתובבו בהרבה אתרים, ולא היו הערות

לגבי התיבלון, אז משערת שהיה בסדר.
 
תודה לאה, אכן השתבח, הבחור ויתר הסועדים נהנו מאוד, גם אם

הייתי מכינה כמות כפולה ויותר היה נגמר.
שמחתי שהצלחתי להכין לו משהו מהבית...
&nbsp
&nbsp
 
למעלה