חמותי ואני-מה מגישים לשולחן.

taly 02

New member
חמותי ואני-מה מגישים לשולחן.

שלום לכן, אנחנו נשואים 6 שנים עם ילדה אחת מקסימה בת שנתיים ושלושה חודשים. לא אפרט עכשיו את כל עלילות הורי בעלי מיום הפגישה הראשונה ועד היום. בפעם אחרת. המצב היום הוא שאנחנו מגיעים לשם פעם בשבועיים לשעה שעה וחצי, אני בקושי מחליפה איתם מילה, אין על מה, מגישים לנו כוס סודה או כוס תה. וזהו. טוב אל תוציאו עוגה עוגיות פירות בסדר.ומעולם הם לא הציעו כלום, גם לפני המריבות (שהיו בעיקר סביב החתונה)אבל יש עכשיו יש תינוקת ואם אנחנו מגיעים ביום שישי ב18:00 והילדה רעבה אי אפשר להכין משהו. למשל אתמול כשהילדה ביקשה לאכול מה נתנו לה-שתי פרוסות לחם ביניהן חתיכת פסטרמה. זהו. בלי ממרח. בלי כלום.הילדה אכלה את הפסטרמה,והתחילה לכרסם את הלחם. ביקשתי מאמא שלו שתכין לה פרוסה עם טחינה/חומוס/ביצה משהו. כלום שקט. אני לא נכנסת להם למטבח ובוודאי לא למקרר כי אני ממש לא מרגישה בבית שם. בסוף בעלי קם והכין לילדה פרוסה עם טחינה ופסטרמה, וכשהוא ביקש פיתה אמרה לו אמא שלו, לא מהלחם היא יותר תהנה. עכשיו-הם לא עניים בכלל לא!!!!!!! ולא מסכנים!!!!!! ודואגים יפה יפה לאוכל שלהם (רואים עליהם) . אז אני הצעתי לבעלי שפעם הבאה שאנחנו מגיעים לשם נכין בבית אוכל כמו לפני טיול סנדויצים ירקות חתוכים פירות עוגיות. מה אצלכן קורה? מה לעשות?

אתיש

New member
אם את יודעת שזה המצב

באמת תכינו אוכל לפני שאת הולכת אליהם - שלילדה לא יהיה חסר כלום. אולי ברגע שתוצאי את האוכל - היא תבין את הרמז. אצלינו למזלי זה לא קורה - אני לא מביישת לאכול ולפתוח את המקרר אבל מאחר ואנחנו באים אליה פעם בשבוע אחרי ארוחת צהריים אצל הוריי - אז אנחנו אף פעם לא רעבים

ציפי ג

New member
למה בעלך לא קם מיד?

זה ההורים שלו, והבית שלהם. הוא צריך לדעת שאת לא מרגישה שם בבית, ולעשות הכל כדי להוריד ממך את המתח המיותר הזה. אצלנו המצב הפוך. חמותי לא מפסיקה לשגע אותי מתי הילדים אכלו למה הם לא אוכלים, האם לתת להם לאכול. זה גורם לתחושת חוסר נוחות רצינית. אני ישר אומרת לה - על זה תדברי רק עם יובל. 12.5 שנים, עושות את שלהם? לא כל כך מבחינת החמים, אבל היום הוא כבר יודע לענות ולא משאיר אותי שם להתעצבן.

הגנובה

New member
תאכלו לפני שאתם מגיעים אליהם!

ולילדה תביאו את האוכל בסיר או בקופסא - רק לחמם אם צריך... אני מכירה את המצב הזה - שמגיעים לחמה - ואם היא צריכה להכין משהו לאכול, היא נראית כאילו דרסה אותה משאית... מגיעים אחרי ארוחה! מביאים אוכל לילדה! שותים כוס מים! יושבים שעה - מקסימום עוד חצי - והולכים!! רל תצפי ממנה לשום דבר - כגודל הציפיות כך גם גודל האכזבות!!

taly 02

New member
אבל זה הגיוני שאפילו לנכדה לא יתנו

כלום? ואני מכירה אותם הם רוצים לרבל יחס של הסבים הכי טובים בעולם בלי להזיז אצבע. אז אם אבוא עם אוכל-תפרוץ מריבה חדשה. ואני לא מדברת על כסף -לא צריכה ולא רוצה, אבל יחס? השקעה? לשחק עם הילדה? להתייחס אליה ביחס מיוחד כך שלבוא לסבא וסבתרא יהיה הכי כיף בעולם? סבתי ז"ל , בעקבות שבץ שקיבלה כשהייתי בת חצי שנה לא דיברה יותר עברית רק את שפת האם ערבית, שאותה לא ידעת, אבל אני זוכרת איך רצינו לנסוע לסבא וסבתא, ואיזה כיף היה לשבת איתה יום שלם בלי לדבר רק תנועות ומבטים ומילות חיבה בערבית שעד היום מעלות בי דמעות. סתם סיפור קטן- עד ללידה הם נהגו להתקשר אלי ביום ההולדת ולתת לי מתנה , מהלידה לא ולמה? למרבה צערי ילדתי ביום ההולדת של הסבא. ולא הצלחתי (מוזר מאוד ) להתקשר ביום זה ולאחל מזל טוב, וגם אח"כ, מה לעשות, ברח מזכרוני- לידה קשה , תינוקת בבית. טוב מאז (וכפי שאמרו לבן הצעיר שלהם שהעביר לי) לא אומרים לי מזל טוב.

הגנובה

New member
את צריכה ללמוד להפריד את

בין הדברים... תהיי את אמא נהדרת לילדה שלך, וכשאת שם, תדאגי להעסיק את הילדה ולא לתת לה להרגיש לא טוב... אחרי הכל - זו בתך ובריאותה הנפשית חשובה לך!!! אני מכירה את זה - ואני כותבת לך בלב כבד - כשאנחנו מגיעים לכינוס משפחתי - אליהם הביתה אנחנו לא מגיעים בכלל - ברגע שאנחנו נכנסים - הם הולכים לחדר אחר - לא אומרים לילדים שלום, לא מה שלומכם, לא מתייחסים בכלל... במקרה כזה - אני פשוט גורמת לילדי להתעסק עם דברים אחרים ולא לחשוב עליהם או להרגיש שהם מקופחים באיזו שהיא צורה... זה קשה, ורע וכל מה שתגידי נכון!!! אבל מה יותר חשוב??? טפלי בביתך! מצאי לה תחליף לסבתא ולסבא האלה!!! הם מצידם צריכים לדעת ולהבין - שיחס גורר יחס - כבוד ואהבה צריך להרוויח - זה לא בא לבד!!

bell2002

New member
אהבתי מה שאמרת

יחס גורר יחס ושכבוד ואהבה צריך להרוויח. אני כמעט בטוחה (ולא עשיתי מחקר מעמיק) שאין כמעט כלה שלא "נכנסת למשפחה" ברגשות הכי טובים שיש ועם הרצון הכי טוב ליצירת קשרי חיבה ואמון.

חני ב

New member
ממש מוזר

תפילי על בעלך את הבעייה הזו. הוא לא אדם זר שם, זו אימו. ולמה הוא לא אומר לה כלום?? הייתי עושה באמת מה שכתבת: בפעם הבאה מביאה סלסלת פיקניק. אולי זה ידליק אצלה איזושהי נורה. אצלי - חמותי כל הזמן מאביסה. אין תלונות.

tsiporganeden

New member
טלי חמודה, האם חמותך מבשלת

לה ולבעלה? אם לא מה את מצפה ממנה, שהיא תקח אותך למסעדה?, שני מבוגרים שמעונינים לאכול אוכל קל בערב שבת, באמת לא מגיע להם? אשר לילדה, תעשי טובה לעצמך, לבעלך, לילדתך היקרה, ולהורים של בעלך, תגיעי אליהם כשהכיבה מלאה, וכך לא יהיו לעולם ויכוחים, תלמדי לכבד את הזולת בזכות מה שהוא וזהו.

taly 02

New member
אני ביקשתי מסעדה? ארוחה 5 מנות

כל מה שנראה לי שניתן לבקש מסבתא שתכין למשל: חביתה עם עגבניה בצד וגבינה? פרוסה עם ממרח כלשהו ופסטרמה? ואיני יודעת איך הילדים שלך (אם יש) אל לילדה בת שנתיים קשה להסביר שעליה למלא את הבטן כי אצל סבתא אין אוכל,ואם היא לא רעיבה בבית אז לא יעזור כלום לאחר שעה הא תרצה אוכל. וכפי שהסברתי לי אני לא מבקשת כלום!!! כלום!!!! אבל הנכדה שלה אפשר להשקיע בסה"כ 10 דקות ו10 ש"ח לארגן משהו. ולענין כבוד הזולת- מנוסח ההודעה שלך נראה לי שאת זו שלוקה בו. אני לא תיארתי ויכוחים לא בקשה למסעדות ולא ארוחות מושקעות. בסה"כ מדובר בתשות לב והשקעה בילדה בת שנתיים.

AdiBason

New member
אופס - תקלה.... אז ככה

אם את כבר מכירה את המצב עלייך להשלים איתו ולנהוג אחרת במקום לכעוס. הכיני מראש כריך לביתך וסגרי עניין!!!!! אל תצפי יותר מידי אם המצב כבר ידוע וברור.....תביאי לביתך כריך או ממתק אחר עד שתגיעו הביתה, אוווווווו שתאכלו קודם בבית - מה הסיפור?

.........

אני קוראת את זה ואני פשוט צוחקת(לא על המצב שלך שזה ממש מעצבן ועצוב), אלא על זה שלי כל כך נמאס מזה שחמותי חיה סביב האוכל.כל יום ,כל סופ"ש היא רק מנדנדת :"בואו לאכול,אתה לא רעב,קח אוכל,יש לכם אוכל...." אומרים לי שאין לי מושג כמה אני צריכה לשמוח שכל כך אכפת לה ,ושהיא כל כך דואגת,אבל אותי זה פשוט מרתיח ,אין לי סבלנות לזה.

tsiporganeden

New member
טלי חמודה ביקר לי גידלתי 3

ילדים ותמיד אבל תמיד הלכתי עם הסירים שלי לכל מקום, דווקא מהסיבה שאני יודעת שהילד ירצה תמיד לאכול כשאין בהישג יד, ולמה להביך את המארח? אינני צעירה ויש לי כבר נכדים ואני באמת יודעת איך צריך לגדל ילדים.

הגנובה

New member
את כבר מגזימה!

הלכת עם הסירים? מה קרה? כל מי שהזמין אותך אי פעם לביתו לא יודע לבשל? יצאת לביקור של שעתיים אצל חמותך והבאת איתך את סיר החמין והקוגל לקינוח? אולי כבר תנסי להבין מה טלי אומרת ומה מפריע לה, תפסיקי להטיף לה ולהוכיח אותה!! יש לה חמה מגעילה... היא צריכה להתמודד אותה... והיא לא צריכה ממך הטפות מוסר... בטח לא המלצות ללכת עם הסירים לכל מקום!!

tsiporganeden

New member
שלום לך גנובה, אבל לא הלכתי

עם סירים של חמין וקוגל וכולי, הלכתי עם סיר של האוכל האהוב ביותר על ילדי, כדי שהם יאכלו מה שהם אוהבים ולא מה שיש בבית המארח, ולא דיברתי על הליכה של שעתיים לקרובי משפחתי, כי להליכה של שעתיים אפשר עוד להתאפק ולא למות ברעב, ואם רעבים הולכים הביתה, דיברתי על הליכה של חצי יום ויותר, ואשר לאמירה שלך תפסיקי להטיף, אינני מטיפה, אני רק מראה לכן את החצי כוס המלאה, במקום החצי כוס הריקה שלך ולשכמותך שאתן כותבות כאן, כי חמות זה חמות ולא משנה מה היא תעשה, העובדה שהיא הביאה לעולם את הבן שלה זה כבר מכעיס כשלעצמו!!!!!!!!!!!!!!לא ככה? אחת כותבת שהיא כועסת על חמותה שהיא נותנת לה ולילדים שלה אוכל, והשניה כועסת שחמותה לא נותנת אוכל, אז תחליטו מה טוב לתת לכם אוכל או לא? הלא חמות זה חמות וגם אם היא תקטוף את הירח לכלתה, היא תשאר חמות אין מה לעשות, אבל אם הייתן את ושכמותך מסתכלות על החיובי בכל דבר, ואת החצי כוס המלאה במקום הריקה, הרבה תסכולים היו נמנעים מכן תאמיני לי.

בולי27

New member
טלי! יש גם יתרונות במצבך!

תסתכלי על חצי הכוס המלאה, את יושבת שם מקסימום שעה! אצלנו חמותי מכינה ארוחה שאף אחד לא מצליח לאכול! כל הזמן היא מנסה לדחוף לי אוכל בכח! אף פעם לא מספיק לה המילה לא, לא יכולה, לא רעבה, דיאטה, לא מעניין אותה כלום,גם לא כשבעלי אומר לה לעזוב אותי! (אולי היא רוצה שאני אשמין קצת,כדי שהבנות שלה יראו יותר טוב ממני?! להן היא לא דוחפת כלום!) זה תמיד מזכיר לי איך מפטמים אווזים, או איך המכשפה האביסה את עמי ותמי, (וזה לא מי יודע אסוציאציה נחמדה). רק הארוחה היא שעה! וצריך לשבת עוד שעה לפני ועוד שעה אחרי! ואוי אוי אוי אם נעיז לקום הביתה.... אז מה אם אבא שלו הלך כבר לישון ואז מה אם יש לנו שעה נסיעה הביתה, ואז מה אם גם אנחנו עייפים...צריך להישאר! אז אני מוותרת על האוכל, רוצה כמוך שעה והביתה!!!!

miki49

New member
הי טלי מצחיק אני מזהה את עצמי נשואה

9 שנים עם 2 ילדים ומאז ועד היום לא הייתי לעולם מוזמנת לארוחה משפחתית סביב השולחן אצלהם. רק שתייה וכיבוד קל עוגה או פרי לא בחגים לא כלום? מה את אומרת על זה

למעלה