חמין אטריות ללא מים לגזור ולשמור .
חומרים : חבילה 500 גרם פסטה מקרוני אוסם מספר 7 . 2 כפות שמן,50 גרם מרגרינה,רבע כוס שמן . 5-7 כרעיים עוף מחולקים. תבלינים : כפית מלח,פלפל שחור טחון. 3-4 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים בערך עובי סנטימטר. ביצים במספר הסועדים. חבילה בת 5-6 יחידות גחנון מוכן. הוראות לעבודה : שלב א בסיר שני ליטר מביאים מים לרתיחה , להכניס כפית מלח בשלב הרתיחה, להכניס פנימה את האטריות,ללא מכסה ל 15-17 דקות בישול, לכבות את האש לשפוך למסננת גדולה לשטוף במים קרים לעצירת הבישול,לתת לנוזלים לרדת ולשם בצד, להכניס לקערה להוסיף שתי כפיות שמן ולערבב. שלב ב במקביל בסיר המיועד לחמין לפחות 7 ליטר להכנסת כל הכמויות , מכניסים את רבע הכוס של השמן ואת המרגרינה, על השמן והמרגרינה שמים את חלקי העופות וצורבים אותם (פעולת אטימה ) עד הצהבה מעט השחמה, מעבירים לכלי אחר את שארית השמן מטבלים את האטריות ומערבבים. שלב ג הכנסת החומרים לסיר החמין : מחממים תנור ל 200 מעלות . מרפדים את תחתית הסיר בפרוסות תפוחי האדמה ומתבלים במלח ופלפל , על תפוחי האדמה מניחים חצי מכמות האטריות. מניחים את חלקי העופות על מחצית כמות האטריות ומתבלים . שופכים על העופות את יתרת האטריות . מעליהם מפזרים את הביצים והגחנון. בדרך כלל אני מוסיף נייר כסף מתחת למכסה לאיטום נוסף מעל לביצים והגחנון ,להשתדל שלא יגע בגחנון . הבישול : בחום של 200 מבשלים חצי שעה ואז מורידים את החום ל 80-100 מעלות תלוי בסוג התנור. אופים כל הלילה עד הצהרים לשעת הארוחה. אני משתדל בלילה לפני השינה לבדוק מה המצב אוטם מחדש ולתנור. איך מוציאים מן הסיר את חמין האטריות: ראשית מוציאים את הביצים והגחנון לכלים נפרדים עם מכסה . להכין קערה גדולה של הגשה כמו קערת פירות או פיירקס גדול עגול ,אוחזים בשתי הידיעות של הסיר עם מגבות מטבח והופכים לקערה ומגישים לשולחן. כדאי להכים מלפפונים חמוצים וכדומה. מי שמסוכסך עם החותנת זאת האפשרות לסולחה ולצבירת נקודות . המחייה
חומרים : חבילה 500 גרם פסטה מקרוני אוסם מספר 7 . 2 כפות שמן,50 גרם מרגרינה,רבע כוס שמן . 5-7 כרעיים עוף מחולקים. תבלינים : כפית מלח,פלפל שחור טחון. 3-4 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים בערך עובי סנטימטר. ביצים במספר הסועדים. חבילה בת 5-6 יחידות גחנון מוכן. הוראות לעבודה : שלב א בסיר שני ליטר מביאים מים לרתיחה , להכניס כפית מלח בשלב הרתיחה, להכניס פנימה את האטריות,ללא מכסה ל 15-17 דקות בישול, לכבות את האש לשפוך למסננת גדולה לשטוף במים קרים לעצירת הבישול,לתת לנוזלים לרדת ולשם בצד, להכניס לקערה להוסיף שתי כפיות שמן ולערבב. שלב ב במקביל בסיר המיועד לחמין לפחות 7 ליטר להכנסת כל הכמויות , מכניסים את רבע הכוס של השמן ואת המרגרינה, על השמן והמרגרינה שמים את חלקי העופות וצורבים אותם (פעולת אטימה ) עד הצהבה מעט השחמה, מעבירים לכלי אחר את שארית השמן מטבלים את האטריות ומערבבים. שלב ג הכנסת החומרים לסיר החמין : מחממים תנור ל 200 מעלות . מרפדים את תחתית הסיר בפרוסות תפוחי האדמה ומתבלים במלח ופלפל , על תפוחי האדמה מניחים חצי מכמות האטריות. מניחים את חלקי העופות על מחצית כמות האטריות ומתבלים . שופכים על העופות את יתרת האטריות . מעליהם מפזרים את הביצים והגחנון. בדרך כלל אני מוסיף נייר כסף מתחת למכסה לאיטום נוסף מעל לביצים והגחנון ,להשתדל שלא יגע בגחנון . הבישול : בחום של 200 מבשלים חצי שעה ואז מורידים את החום ל 80-100 מעלות תלוי בסוג התנור. אופים כל הלילה עד הצהרים לשעת הארוחה. אני משתדל בלילה לפני השינה לבדוק מה המצב אוטם מחדש ולתנור. איך מוציאים מן הסיר את חמין האטריות: ראשית מוציאים את הביצים והגחנון לכלים נפרדים עם מכסה . להכין קערה גדולה של הגשה כמו קערת פירות או פיירקס גדול עגול ,אוחזים בשתי הידיעות של הסיר עם מגבות מטבח והופכים לקערה ומגישים לשולחן. כדאי להכים מלפפונים חמוצים וכדומה. מי שמסוכסך עם החותנת זאת האפשרות לסולחה ולצבירת נקודות . המחייה