חמין עוף בג'חנון דבשי וכדורי "אלקה"

pirge

New member
חמין עוף בג'חנון דבשי וכדורי "אלקה"

חמינצ'יק עוף בג'חנון דבשי וכדורי "אלקה" חמין עוף מהיר (חמינצ'יק) אפשר להכין בשבת בבקר ולהנות בצהריים. מקור:פירגה שמים בסיר גדול מאד ורחב 4\1 כוס שמן זית 3 בצלים חתוכים גס ומזהיבים מוסיפים ראש שום מפורק ונקי ומערבבים קלות לספיחת טעם השום ולא להזהבה. מיד מוסיפים: 400 גרם פירות יבשים שלמים מגולענים: תפוחי עץ,תמרים,שזיפים,דבלים. אפשר להכין בלי הפירות היבשים. עד 10 חלקי עוף יפים בלי העור ומטגנים מ-2 הצדדים – לערבב שלא יידבק לתחתית הסיר מוסיפים: 10 תפוחי אדמה קטנים כאלה שמכינים במיקרו (מקולפים) או תפוחי אדמה רגילים חתוכים שורש סלרי קטן מעל מסדרים 3 בטטות שלמות ביצים קשות שבושלו תחילה תבלינים ששמתי וכמובן שניתן לגיוון: מרק עוף+פלפל שחור+פפריקה+גריל עוף+קופסה גדולה של טומטו מקס+כמון+סוכר/סילאן+הרבה פטרוזיליה קצוצה טרייה. מוסיפים מים רותחים כמעט עד למעלה ומבשלים שעה על להבה בינונית גבוהה-כיסוי חלקי בלבד טועמים ומשבחים טעמים. מפזרים פפריקה ומעט קינמון מכניסים את כדורי ה"אלקה" ומטביעים אותם ב"עדינות" רוטב נותנים רתיחה ומעבירים לתנור שחומם מראש לחום 100 מעלות. מכוסה היטב. אני השארתי כ-3 שעות . אחרי שעתיים מפזרים ג'חנון משוח בדבש (ג'חנון מוכן) שבחלקו (טיפונת) טובל ברוטב. משאירים מכוסה. ממשיכים באפיה כרגיל. לפני הארוחה מסירים מכסה – הופכים את הג'חנון שלא ייגע יותר ברוטב--- ומשחימים כ-10 דקות. מגישים ונהנים . נקניק/כדורי "אלקה" בתמונה: הכדורים מאת:פירגה לשים בקערה: הכמות גדולה מאד. 4 כוסות קמח רגיל ביצה אחת 2 בצלים מגוררים על מגררת גסה כוס שמן תפוח אדמה גדול מקולף מגורר גס מעט אבקת מרק עוף,מלח,פלפל,פפריקה חריפה ומתוקה ללוש ולהוסיף כל פעם מעט מאד מים עד שנהיה גוש בצק מכינים נקניק גדול ושמן לפני שמכניסים את הנקניק לסיר ל"עסות" אותו במעט שמן זית מכל הצדדים מניחים באמצע הסיר ---- באמצע התכולה וזאת כדי שייספוג את כל הנוזלים והארומה של החמין. בבקשה ותהנו
 

pirge

New member
מאפה מהיר של אורז ובמיה (הכל בחוש בתבנית)

מאפה אורז ובמיה מקור:פירגה לשים בתבנית בינונית חד פעמית ע מ ו ק ה 2 כוסות אורז י ב ש 600 גרם במיה מוכנה סנפרוסט קפואה –לא להפשיר 4 כוסות מים רותחים 6 כפות שמן קנולה בצל פרוס דק 6 עגבניות שרי חצויות 2 כפות רסק עגבניות כף רוטב צ'ילי מתוק מעט פלפל שחור,כף וחצי פפריקה מתוקה,כף מרק עוף לטעם ומלח לתוספת כף תבלון פטרוזיליה יבשה לערבב הכל ביחד לטעום ולשפר טעמים לעטוף את התבנית הי ט ב בניר כסף לחורר עם קיסם 6 חורים לאורך התבנית לאפות בחום 170 כ-30 דקות לבדוק שהאורז והבמיה מוכנים במידה והאורז עדיין קשה לכסות ולהמשיך לאפות. אפשר להוסיף טיפונת מים מהצד להגיש מיד ולהנות. המאפה בלי רוטב. להגיש עם כדורי בשר מבושלים ברוטב אדום או אחר– כל רוטב משתלב נפלא.
 

pirge

New member
קובה לבנונית מטוגנת../images/Emo3.gifשווה את העבודה הקשה

קובה לבנונית מאת גיסתה של פירגה הביאה לפורום:פירגה לשים בקערה גדולה קילו בורגול (לבקש במעדנייה בורגול לקובה לבנונית מטוגנת) נקרא:בורגול מבושל) להשרות בהרבה מים קרים 20 דקות ולסחוט מהמים. להוסיף לבורגול הסחוט 2\1 2 כוסות קמח רגיל שקית אבקת אפיה 2\1 כוס שמן מלח לטעם ללוש למעין בצק. לכסות את הקערה במשך ההכנה במגבת לחה. מלית בשר וצנובר: לטגן 3 בצלים קצוצים להזהיב להוסיף 2\1 קילו בשר כבש או מעורב בקר וכבש ולערבב כל הזמן שיהיו פירורים לתבל במלח פלפל שחור ומעט קינמון להוציא את הבשר לקערה באותה מחבת בלי להוסיף שמן לטגן 50 גרם צנוברים – להזהיב תוך כדי הקפצה לערבב את הצנובר עם הבשר ולצנן. הצמחונים--- ימלאו בפטריות מטוגנות בבצל וצנובר. או ב- "פירה" תפוחי אדמה עם בצל מטוגן להכין בצד כוס מים מהולים בכף שמן להכין כדורים ועם אצבע רטובה לעשות בור בבצק למלא ולסגור להניח על מגש לסדר את הקובה בקופסאות כשבין השכבות מפריד ניר אפיה לטגן את הכמות הרצויה בשמן חצי עמוק. שרק חצי קובה יהיה בתוך השמן לגלגל ולהשחים מכל הצדדים. להגיש עם סלט קטן, טחינה וצנון בנענע. תהנו
 

מליאל

New member
בהחלט שווה, מדהים....יאמי יאמי

הייתי אוכלת 4 עכשיו....:) וגם הבמיה סוף...אחלה רעיון.
 

מליאל

New member
שמתי לב שכל מה שאת עושה...מגרה ונראה סוף..

בקיצור את בהחלט יודעת מה שאת עושה.
 

bigjack

New member
פירגוש כרגיל אין לי מילים ../images/Emo106.gif

הכל נראה פשוט נפלא ומעורר תיאבון
 
למעלה