חמין עוף בג'חנון דבשי וכדורי "אלקה"
חמינצ'יק עוף בג'חנון דבשי וכדורי "אלקה" חמין עוף מהיר (חמינצ'יק) אפשר להכין בשבת בבקר ולהנות בצהריים. מקור:פירגה שמים בסיר גדול מאד ורחב 4\1 כוס שמן זית 3 בצלים חתוכים גס ומזהיבים מוסיפים ראש שום מפורק ונקי ומערבבים קלות לספיחת טעם השום ולא להזהבה. מיד מוסיפים: 400 גרם פירות יבשים שלמים מגולענים: תפוחי עץ,תמרים,שזיפים,דבלים. אפשר להכין בלי הפירות היבשים. עד 10 חלקי עוף יפים בלי העור ומטגנים מ-2 הצדדים – לערבב שלא יידבק לתחתית הסיר מוסיפים: 10 תפוחי אדמה קטנים כאלה שמכינים במיקרו (מקולפים) או תפוחי אדמה רגילים חתוכים שורש סלרי קטן מעל מסדרים 3 בטטות שלמות ביצים קשות שבושלו תחילה תבלינים ששמתי וכמובן שניתן לגיוון: מרק עוף+פלפל שחור+פפריקה+גריל עוף+קופסה גדולה של טומטו מקס+כמון+סוכר/סילאן+הרבה פטרוזיליה קצוצה טרייה. מוסיפים מים רותחים כמעט עד למעלה ומבשלים שעה על להבה בינונית גבוהה-כיסוי חלקי בלבד טועמים ומשבחים טעמים. מפזרים פפריקה ומעט קינמון מכניסים את כדורי ה"אלקה" ומטביעים אותם ב"עדינות" רוטב נותנים רתיחה ומעבירים לתנור שחומם מראש לחום 100 מעלות. מכוסה היטב. אני השארתי כ-3 שעות . אחרי שעתיים מפזרים ג'חנון משוח בדבש (ג'חנון מוכן) שבחלקו (טיפונת) טובל ברוטב. משאירים מכוסה. ממשיכים באפיה כרגיל. לפני הארוחה מסירים מכסה – הופכים את הג'חנון שלא ייגע יותר ברוטב--- ומשחימים כ-10 דקות. מגישים ונהנים . נקניק/כדורי "אלקה" בתמונה: הכדורים מאת:פירגה לשים בקערה: הכמות גדולה מאד. 4 כוסות קמח רגיל ביצה אחת 2 בצלים מגוררים על מגררת גסה כוס שמן תפוח אדמה גדול מקולף מגורר גס מעט אבקת מרק עוף,מלח,פלפל,פפריקה חריפה ומתוקה ללוש ולהוסיף כל פעם מעט מאד מים עד שנהיה גוש בצק מכינים נקניק גדול ושמן לפני שמכניסים את הנקניק לסיר ל"עסות" אותו במעט שמן זית מכל הצדדים מניחים באמצע הסיר ---- באמצע התכולה וזאת כדי שייספוג את כל הנוזלים והארומה של החמין. בבקשה ותהנו
חמינצ'יק עוף בג'חנון דבשי וכדורי "אלקה" חמין עוף מהיר (חמינצ'יק) אפשר להכין בשבת בבקר ולהנות בצהריים. מקור:פירגה שמים בסיר גדול מאד ורחב 4\1 כוס שמן זית 3 בצלים חתוכים גס ומזהיבים מוסיפים ראש שום מפורק ונקי ומערבבים קלות לספיחת טעם השום ולא להזהבה. מיד מוסיפים: 400 גרם פירות יבשים שלמים מגולענים: תפוחי עץ,תמרים,שזיפים,דבלים. אפשר להכין בלי הפירות היבשים. עד 10 חלקי עוף יפים בלי העור ומטגנים מ-2 הצדדים – לערבב שלא יידבק לתחתית הסיר מוסיפים: 10 תפוחי אדמה קטנים כאלה שמכינים במיקרו (מקולפים) או תפוחי אדמה רגילים חתוכים שורש סלרי קטן מעל מסדרים 3 בטטות שלמות ביצים קשות שבושלו תחילה תבלינים ששמתי וכמובן שניתן לגיוון: מרק עוף+פלפל שחור+פפריקה+גריל עוף+קופסה גדולה של טומטו מקס+כמון+סוכר/סילאן+הרבה פטרוזיליה קצוצה טרייה. מוסיפים מים רותחים כמעט עד למעלה ומבשלים שעה על להבה בינונית גבוהה-כיסוי חלקי בלבד טועמים ומשבחים טעמים. מפזרים פפריקה ומעט קינמון מכניסים את כדורי ה"אלקה" ומטביעים אותם ב"עדינות" רוטב נותנים רתיחה ומעבירים לתנור שחומם מראש לחום 100 מעלות. מכוסה היטב. אני השארתי כ-3 שעות . אחרי שעתיים מפזרים ג'חנון משוח בדבש (ג'חנון מוכן) שבחלקו (טיפונת) טובל ברוטב. משאירים מכוסה. ממשיכים באפיה כרגיל. לפני הארוחה מסירים מכסה – הופכים את הג'חנון שלא ייגע יותר ברוטב--- ומשחימים כ-10 דקות. מגישים ונהנים . נקניק/כדורי "אלקה" בתמונה: הכדורים מאת:פירגה לשים בקערה: הכמות גדולה מאד. 4 כוסות קמח רגיל ביצה אחת 2 בצלים מגוררים על מגררת גסה כוס שמן תפוח אדמה גדול מקולף מגורר גס מעט אבקת מרק עוף,מלח,פלפל,פפריקה חריפה ומתוקה ללוש ולהוסיף כל פעם מעט מאד מים עד שנהיה גוש בצק מכינים נקניק גדול ושמן לפני שמכניסים את הנקניק לסיר ל"עסות" אותו במעט שמן זית מכל הצדדים מניחים באמצע הסיר ---- באמצע התכולה וזאת כדי שייספוג את כל הנוזלים והארומה של החמין. בבקשה ותהנו