ידוע גם בכינוי חמין של פסח כי לא מכיל קטניות וגריסים.
אנחנו מכינים לפי ציפורה קרייזמן ז"ל:
2 בצלים גדולים
3-4 שיני שום קלופות
5 כפות שמן
10 מנות עוף או הודו או עצמות בקר,גרונות הודו וכד'
6 תפוחי אדמה בינוניים
1 כף שטוחה מלח
1 כף פפריקה מתוקה
מים-לפי הצורך
שמים בסיר בצלים קצוצים, שום כתוש ושמן. מעליהם מניחים את הבשר או העוף. מאדים את הבשר כשעה על להבה נמוכה בכלי מכוסה, ללא תוספת נוזלים. בוחשים מפעם לפעם.
חותכים את תפוחי האדמה , מוציאים את הבשר/עוף ומניחים את תפוחי האדמה. בוזקים מעט מלח ופפריקה, מסדרים מלמעלה את הבשר/עוף ובוזקים את שארית התבלינים. יוצקים כוס מים ומביאים להרתחה. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל כ-30 דקות. אפשר להוסיף עוד מים, לפי כמות הרוטב המועדפת.
מעבירים לפלטה. בודקים במשך השבת אם יש צורך בתוספת נוזלים.
אנחנו מכינים לפי ציפורה קרייזמן ז"ל:
2 בצלים גדולים
3-4 שיני שום קלופות
5 כפות שמן
10 מנות עוף או הודו או עצמות בקר,גרונות הודו וכד'
6 תפוחי אדמה בינוניים
1 כף שטוחה מלח
1 כף פפריקה מתוקה
מים-לפי הצורך
שמים בסיר בצלים קצוצים, שום כתוש ושמן. מעליהם מניחים את הבשר או העוף. מאדים את הבשר כשעה על להבה נמוכה בכלי מכוסה, ללא תוספת נוזלים. בוחשים מפעם לפעם.
חותכים את תפוחי האדמה , מוציאים את הבשר/עוף ומניחים את תפוחי האדמה. בוזקים מעט מלח ופפריקה, מסדרים מלמעלה את הבשר/עוף ובוזקים את שארית התבלינים. יוצקים כוס מים ומביאים להרתחה. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל כ-30 דקות. אפשר להוסיף עוד מים, לפי כמות הרוטב המועדפת.
מעבירים לפלטה. בודקים במשך השבת אם יש צורך בתוספת נוזלים.