חמין עירקי

ortalitz

New member
חמין עירקי

שלום לכולכם אני מחפשת מתכון לחמין-תבית אמיתי עירקי אשמח לשמוע את כל הגירסאות שאתם מכירים או מכינים בתודה אורטליץ:)
 

אילנית12

New member
בבקשה

טבית חמין עירקי אורז ועוף/ בשר .אילנית12 הכמויות לפי "עין". חזה עוף(אפשר חלק אחר של עוף) לפעמים אני עושה עם בשר בקר או כבש(יותר טעים) מאדה עם שמן זית,או קנולה בצל גדול קצוץ,(אש בינונית), "סוגרת" את הבשר/עוף עם הבצל,מוסיפה פפריקה מתוקה, מלח,פלפל,שחור,תבלין:בהרת של קובה (זהירות יש גם של חמוצים),קופסא קטנטנה של רסק עגבניות מערבבת,מוסיפה מים עד כיסוי,מרתיחה.. בינתיים שטפתי אורז סיננתי והוספתי לסיר . לתת לזה בערך 10 דקות בישול עד שרואים,שהאורז התאדה. ואז אפשר להוסיף את הביצים הקשות,והופ ישר לפלטה.לבדוק מדי פעם אם צריך להוסיף מים. מקור:עצמי
 

אילנית12

New member
עוד מתכון לטבית

. עדיין לא ניסיתי טבית – /מקור:קובה עזרה החומרים: עוף שלם במשקל 1.5 ק"ג בערך 3 כוסות אורז 2 עגבניות קלופות וקצוצות כפית בהראט חצי כפית פלפל שחור 2 כפיות מחוקות מלח להכנת מילוי: ½ כוס אורז נקי ושטוף כוס חזה עוף קצוץ או כוס קורקבנים מבושלים קצוצים עגבניה חתוכה לקוביות ½ כפית פלפל שחור 1 כפית בהראט אופן ההכנה: 1. מערבבים את כל המרכיבים, ממלאים את העוף תופרים היטב את כל הפתחים. 2. מטגנים הבצל ברבע כוס שמן, מטגנים את העוף מכל הצדדים. מוסיפים מים לסיר עד כיסוי, עגבניות קלופות וקצוצות ופפריקה אדומה ובהראט. מבשלים ¾ שעה. 3. לסיר עם העוף הממולא והמרק מוסיפים שלוש כוסות אורז שטוף ונקי. מוסיפים מים אם צריך עד לכיסוי. מערבבים היטב, טועמים ומתקנים בעוד קמצוץ בהראט, פפריקה אדומה, מלח ופלפל שחור. מביאים לרתיחה. 4. מכסים היטב את הסיר ומכניסים לתנור בחום של 100 מעלות או מניחים על פלטה לשבת, עד הצהריים. אפשר גם לקרר את הסיר אחרי הרתיחה. להכניס למקרר ולהכניס לתנור בבוקר יום שבת עד ארוחת הצהריים.
 
למעלה