חמין "קיבוץ גלויות" לכבוד החורף שמגיע
חמין-"קיבוץ גלויות" BIGJACK המתכון מתבסס על החמין המרוקאי עם נגיעות מהמטבח האשכנזי והטריפוליטאי. מצרכים לקוקלה: 2 כוסות סולת או קמח או שילוב בניהם 100 גר' שומן כבש קצוץ דק 3-4 ביצים 12 שיני שום כתושות חצי כפית מלח רבע כפית כורכום רבע כפית פפריקה חריפה או פלפלצ'ומה רבע כפית קינמון הכנת הקוקלה: מערבבים את כל היבשים ביחד ומתחילים להוסיף את הביצים אחת אחרי השנייה עד שמגיעים למרקם אחיד ולא דליל כמו בצק רך, לא חייבים להשתמש בכל הביצים. אפשר להוסיף ישר לחמין או תבשיל בזמן הרתיחה, או להרתיח בסיר קטן מים עם מעט מלח ולבשל את הקוקלות כרבע שעה, ככה הן מתקשחות ולא מתפרקות בתבשיל, וגם ניתן להקפיא. מצרכים לחמין: 0.5 קג שעועית לבנה מושרית לילה במים 1 כוס גריסים שטופים 2 כוסות חיטה שטופה 2 כוסות אורז שטוף 0.5 קג' בשר בקר לחמין 5-6 פרוסות רגל בקר\עגל 5-6 קציצות מטוגנות מבשר בקר 1-2 קישקע קנוי (או תוצרת עצמית למי שמכין) 4 תפוחי אדמה גדולים חתוכים ל-4 באורך 1 בצל גדול קצוץ גס מלח 1 כף פפריקה 1 כפית כורכום 1 כף כמון רבע כפית קינמון 4-5 כפות שמן ביצים לפי מס' הסועדים 2 שקיות קוקי ההכנה: מכינים את הקוקלות לפי ההוראות, מכינים קציצות בשר מטוגנות לפי כל מתכון אהוב, בסיר קטן מטגנים את הבצל ב-2 כפות שמן, מוסיפים את החיטה והכורכום, מוסיפים מים רותחים לכיסוי החיטה ומבשלים כ-5 דקות, מעבירים את תכולת הסיר לשקית קוקי, סוגרים היט,במניחים בצד של סיר החמין הגדול, ומחוררים בעזרת קיסם את השקית מכל הצדדים, בסיר שבושלה החיטה שמים את האורז עם שתי כפיות מלח וממלאים במים רותחים עד מעל האורז, מרתיחים ומבשלים כ-10 דקות, מעבירים את האורז עם הנוזלים לשקית קוקי שנייה, מעבירים אותה לסיר החמין ממול לשקית החיטה, ומחוררים כמו את שקית החיטה. מפזרים בשכבות את השעועית, גריסים, בשר ורגל, מסדרים את הקציצות , הקוקלות ותפוחי האדמה מעל, מפזרים מלח, כמון, פפריקה ו2-3 כפות שמן, מסדרים את הקישקע בצורת ספירלה מעל הכל, ממלאים במים רותחים עד לגובה הקישקע (לא לכסות אותו) אפשר להשתמש במי הבישול של הקוקלות. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית כ-10 דקות. מכסים את הסיר בנייר אלומיניום ומעליו מכסה, מעבירים את הסיר לתנור על 100 מעלות לכל הלילה, מומלץ לבדוק לפני השינה שלא חסר נוזלים, (בחמין הזה מומלץ יותר נוזלים מהרגיל). שוטפים את הביצים ומוסיפים לסיר לפני השינה, אני מעדיף לעטוף אותן בנייר אלומיניום ולהניח ליד הסיר. בבוקר לבדוק גם את מצב החמין ובמידת הצורך אפשר להעלות את הטמפ' של התנור או להוסיף מעט מים רותחים .
חמין-"קיבוץ גלויות" BIGJACK המתכון מתבסס על החמין המרוקאי עם נגיעות מהמטבח האשכנזי והטריפוליטאי. מצרכים לקוקלה: 2 כוסות סולת או קמח או שילוב בניהם 100 גר' שומן כבש קצוץ דק 3-4 ביצים 12 שיני שום כתושות חצי כפית מלח רבע כפית כורכום רבע כפית פפריקה חריפה או פלפלצ'ומה רבע כפית קינמון הכנת הקוקלה: מערבבים את כל היבשים ביחד ומתחילים להוסיף את הביצים אחת אחרי השנייה עד שמגיעים למרקם אחיד ולא דליל כמו בצק רך, לא חייבים להשתמש בכל הביצים. אפשר להוסיף ישר לחמין או תבשיל בזמן הרתיחה, או להרתיח בסיר קטן מים עם מעט מלח ולבשל את הקוקלות כרבע שעה, ככה הן מתקשחות ולא מתפרקות בתבשיל, וגם ניתן להקפיא. מצרכים לחמין: 0.5 קג שעועית לבנה מושרית לילה במים 1 כוס גריסים שטופים 2 כוסות חיטה שטופה 2 כוסות אורז שטוף 0.5 קג' בשר בקר לחמין 5-6 פרוסות רגל בקר\עגל 5-6 קציצות מטוגנות מבשר בקר 1-2 קישקע קנוי (או תוצרת עצמית למי שמכין) 4 תפוחי אדמה גדולים חתוכים ל-4 באורך 1 בצל גדול קצוץ גס מלח 1 כף פפריקה 1 כפית כורכום 1 כף כמון רבע כפית קינמון 4-5 כפות שמן ביצים לפי מס' הסועדים 2 שקיות קוקי ההכנה: מכינים את הקוקלות לפי ההוראות, מכינים קציצות בשר מטוגנות לפי כל מתכון אהוב, בסיר קטן מטגנים את הבצל ב-2 כפות שמן, מוסיפים את החיטה והכורכום, מוסיפים מים רותחים לכיסוי החיטה ומבשלים כ-5 דקות, מעבירים את תכולת הסיר לשקית קוקי, סוגרים היט,במניחים בצד של סיר החמין הגדול, ומחוררים בעזרת קיסם את השקית מכל הצדדים, בסיר שבושלה החיטה שמים את האורז עם שתי כפיות מלח וממלאים במים רותחים עד מעל האורז, מרתיחים ומבשלים כ-10 דקות, מעבירים את האורז עם הנוזלים לשקית קוקי שנייה, מעבירים אותה לסיר החמין ממול לשקית החיטה, ומחוררים כמו את שקית החיטה. מפזרים בשכבות את השעועית, גריסים, בשר ורגל, מסדרים את הקציצות , הקוקלות ותפוחי האדמה מעל, מפזרים מלח, כמון, פפריקה ו2-3 כפות שמן, מסדרים את הקישקע בצורת ספירלה מעל הכל, ממלאים במים רותחים עד לגובה הקישקע (לא לכסות אותו) אפשר להשתמש במי הבישול של הקוקלות. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית כ-10 דקות. מכסים את הסיר בנייר אלומיניום ומעליו מכסה, מעבירים את הסיר לתנור על 100 מעלות לכל הלילה, מומלץ לבדוק לפני השינה שלא חסר נוזלים, (בחמין הזה מומלץ יותר נוזלים מהרגיל). שוטפים את הביצים ומוסיפים לסיר לפני השינה, אני מעדיף לעטוף אותן בנייר אלומיניום ולהניח ליד הסיר. בבוקר לבדוק גם את מצב החמין ובמידת הצורך אפשר להעלות את הטמפ' של התנור או להוסיף מעט מים רותחים .