שבת שלום רעיה .הזכרת לי
בוקר טוב.
בהיותי סגן קצין אפסנאות של הבסיס וחלק מהתפיקדים שלי היה אחריות על מטבח של הבסיס ,הזמנות מוצרים קשים פעם בשלוש שבועות ומוצרים טריים כל יום לעוד שלוש ימים וזה היה מעט בעייתי כי התנועה של חיילים גדולה והיה צריך לעמוד באתגר של הזמנה של 10% פחות או יותר של כמות האנשים שאוכלים ביחידה ,היו אורחים שצרכים לאכול גם בצהרים ,השתדלתי תמיד להזמין יותר בכדי לא להעריב את החיילים ותמיד ביקשו ממני דוח .
במסגרת תפקיד היה עלי לגשת למטבח מידי פעם לבדוק את האוכל לטעום בלבד ולא לאכול .
בבסיס היה איש מבוגר שהיה מקשים קום ומתחיל בבישול ,כלומר מכין את התבשלים ,היה אופה עוגות קרפ כאלה ,בערב חמישי היה מעמד סיר ענק של חמין עם תפוחי אדמה,שעועית ,ביצים ועוד והיה עלי לטעום את החמין בטרם יצאתי הביתה ,לבדוק את החמין כלומר עם היה מתובל וטעים.
מענין שכל שבוע הטעם היה זהה לשבוע לפני ,הסיר היה מהגדולים שסופק ליחידות .
כמובן שהסיר היה מכונה תמיד .
מאיר כרמיאל