חמינאי והיום שאחריו באירן-

חמינאי והיום שאחריו באירן-

יש להיערך ליום שאחרי ח'אמנהאי. האם בנו הקיצוני והשמרן ישתלט על המדינה, או שמא משמרות המהפכה יקבלו לידיהן את השלטון? משום מה נראה היה לי כמתבונן מהצד שאירן לא הולכת בדרך השושלות הערביות-אם בפומבי- ירדן, סעודיה, נסיכויות המפרץ, מרוקו ואם במעשי- תימן, מצרים, סוריה, לבנון, לוב.

פרויז1

New member
המשטר באירן לא ישתדרג במונחי המערב.

העם האירהי מונה 70 מליון נתנים. "נתינים" שיש להם רועה, ולא "אזרחים" בעלי זכויות. 40 מליון מנתיני ומי שרוצה : מאזרחי אירן הם צעירים מתחת לגיל 40. כל החיים לפניהם. להערכתי, אין בכוחם ליצור מהפך שלטוני באירן, וגרוע מזה : אין להם מוטיבציה וכאן אפרט את דעתי לדיון. השלטון האירני בנוי חזק ויעיל מאוד כלפי פנים. לכח המזויין הפנימי מה שקרוי המשטרה האזרחית, סמכויות והיתרים לפעול באופן מיידי, יעיל ובעיקר מנצח. "מנצח" פירושו להפעיל את מלוא הכח ולא "כח סביר". אין שם בג"צ שמאפיין דמוןקרטיה, יש שם מרתפים חשוכים וחד סטריים בחסות השלטון המרכזי. כל גילוי של התנגדות בפועל יזכה בברזל ובאש בלתי מרוסן. העם האירני, עדיין ברובו נשאר אנאלפבית. ומי שאומר אחרת - שיציג לינקים. השאה לא סילק את הבערות ומאז חומייני הבערות אף העמיקה בהשפעת הפונדמנטליזם אותה כבר שכחנו כי התרגלנו לנוכחותו. היא החליפה השכלה חילונית, מדעית, מודרנית, הייטקית מערבית מפותחת ומתקדמת. אותם 40 מליון צעירים נוצקו בידי המשטר עם המשטרה המנצחת, אל תוך בערות אשר לא השאירה מרחב של חרות אפילו במחשבה האירני, כשלא האידאולוגיה הכמו קומוניסטית היעילה מהווה גורם מניע. הגורם המניע יותר יעיל : תיאוקרטי. הציות מוּנָע מהפחד מאללה ומעונשיו. אין פה מקום לחרות מחשבתית או לגיבורים שנתגלו תחת המשטר הקומוניסטי. מסקנתי באופן אישי - וזה נתון לדיון וויכוח :
במצב נתונים זה, אין שום טעם שהמערב ייכנס לפעולה מהפיכנית. כי גם אם המערב ינצח, ההמון לא ימשיך, אלא ישוב אל חיקו המוכָּר של המשטר הקיים. המשטר באירן לא ישתדרג במונחי המערב.

ראה נא... אנו היהודים ואתם הפרסים עתיקים אנו

וראינו דורות של מלכי ענק וקיסרים וח'אנים וטיראנים ואנארכיה ותרבויות עולות ויורדות ודמוחארטה ודיקטטורים מגוחכים בעיני עמם... הכל ראינו ודבר אחד שאנו למדנו לבטח הוא שלכל משטר ושלטון התחלה וגם סוף. מי שעכשיו למעלה בהכרח לא לנצח ישאר שם. על הכמה זמן... על זה כדאי להתווכח.

פרויז1

New member
../images/Emo6.gifאנו הפרסים, ואתם התימנים, אכן עתיקים

וראינו ידע מצטבר רב מאוד! אכן! לכל שלטון יש התחלה וסוף, באמצע זה הזמן השאול שלהם.

מסכים עם כל מילה שלך פרויז

ידידי.זה מה שכתבתי לכמאל פנחסי.יצא לי לקרוא את מרינה נעמת האסירה מטהרן ותתפלא הסופר טום קלנסי זה שכתב ספר דמיוני על שני מטוסים שנחטפים ומתרסקים על הבית הלבן והפנטגון ונתן לבן לאדן רעיון,כתב ספר דמיוני על המהפכה באירן שם מוסבר הכל בכשרון.

פרויז1

New member
../images/Emo45.gifההגיון הבריא משותף ואוניברסלי !

אנשים רבים שונים באזורים גאוגרפיים מקריים מגיעית לאותן מסקנות הגיוניות. אבל בוש, אתה יודע, במחשבה שניה : הייתי משנה את עמדתי האבסולוטית לפיה השלטון באירן לא "יתחלף" ל : מרכיבים (אפילו בלי הא הידיעה. יש עוד מרכיבים!) שמעכבים ("מעכבים" ולא "מונעים" כאליבא דאיבגני התימני שכל השלטונות זמניים) שינוי שלטוני באירן.

IBP1

New member
רעיון רע מאוד !!!!!!!!!!!!!!!!!

אחרי הכל אנו היהודים אשמים בכל דבר שקורה בעולם הערבי .....אחמיניג'אד יאשים אותנו גם ברעידת אדמה.......כעת לפי דעתכם אם הוא יאשים אותנו בזה כמה אנשים בעולם עוד יאמינו לו ויגנו אותנו באו"ם ?! כל פרסי שיאבד שקל יאשים אותנו על כך !!!! כל יהודי פרסי שיעלה לארץ - נואשם באופן מיידי כחוטפים וכשוטפי מוחות . אחמיניג'אד צריך מוות מידי אללה בלבד.

פרויז1

New member
תיקון : הפרסים לא ערבים!!!!!!!

נא לרשום לפניך
בל תשחית דמות אחמי,
אה?
ועוד ערב פורים?

IBP1

New member
סליחה אבל לא אני השחתתי.....

אחמניג'אד טען שאירן שייכת לאומה הערבית העולמית. מה אתה רוצה שאני אסתבך איתו....?! הוא עוד עלול למצוא אותי כאן בפורום.

פרויז1

New member
../images/Emo6.gifאחמי קוקו.טוב, פסדר, סגרנו !../images/Emo8.gif

לא רוצה שתסתבך עם הקוקו. אם היה נורמלי, לוכפת לי. אבל במצבו הנפשי? הוא עוד עלול לחשוב שאין יריבות הסטורית בין השיעים והסונים. ועוד על רקע חלוקה דתית, ה' ישמרנו !!!

IBP1

New member
אני ממליץ שלא נזכיר את שמו כאן.....

עברית לא מובנת לו ולמי עוד בעולם קוראים בשם שכזה?! הוא עוד עלול לחשוב שאנו הזמנו אותו לפה.... מסכן השטיח הפרסי האדום בכניסה לתפוז .....הנהלת הפורומים תשלח לך את חשבון הניקוי היבש שלו ...ואין סיכוי שמישהו יצליח לנקות את הזיהום שלו.....הממממ הלכה לך הפנסיה ותשכח מהחסכונות מתחת לבלטה ....

פרויז1

New member
אם לא נזכיר, איך נעלה אותו לגרדום?

פורים קרב, וההמן הזה צריך לגמור חביבי ! מאמי! בלטות של פרסי אחרי שנוצקו - לא מתרוממות יותר
בטח לא לבזבוזים

IBP1

New member
איך לפי דעתכם תיראה אירן ביום שאחרי אחמי.....

מותר לדמיין את זה בעיקר....אבל תחשבו לרגע איך ייראה סופו של אחמי ....וסופה של אירן החומניסטית .....? הרי זה לא סוד שמי ששולט באירן זה קבוצה של אנשים שעושים איזה שהוא רווח כלכלי ממצבה של אירן ואחמי הוא בעצם בובה על חוטים.... אבל האם יש לעם כוח לשבור את האחיזה הזאת ? האם משמרות המהפכה ייעלמו מדפי ההיסטוריה של אירן? מה דעתכם בעניין?

למעלה