חמישי בערב זכיתי להיות בהופעה מיוחדת

Jflyaway

New member
חמישי בערב זכיתי להיות בהופעה מיוחדת

מפגש מחודש של ההרכב הוותיק "אנסמבל מזרח מערב" , בו הם ארחו את אמיר שהסר הגדול, אמן כלים פרסיים אקזוטיים כמו ניי, חליל, זורנה וגם מאסטר בשירה פרסית.
לא בטוח אם זה מעניין פה מישהו פרט למודה'לה, אבל דעו לכם שמדובר בהארד-קור אתני אמיתי, לעיתים פסיכדלי אפילו, לא מאסחרת מוסיקת-עולם כמו "גאייה" או "שבע" . ה"אנסמבל" שם דגש על ביטוי ספונטני, מאולתר ומשוחרר, מבחינה מוסיקלית-תפיסתית זה כמעט כמו ג'אז, סגנונית מדובר כמובן באתניקה שמריחה מעשן ותבלינים

המוסיקאים התותחים כללו את:

אמיר שהסר: ניי, חליל, זורנה ושירה
יובל מסנר: צ'לו (מבריק!)
אמינג'אן אלייב: דויירה
אריאל אלייב: אקורדיאון
צביקה אלייב : כלי הקשה ונשיפה
ישראל בורוכוב: בס וג'מבוש

Jflyaway

New member
ושכחתי להזכיר אחד המוסיקאים

נשמט לי... קובי הגואל, אמן כלי הקשה נהדר. אגב ההרכב הזה פעיל כבר כעשרים שנה, אולי יותר

Barmelai

New member
חבל שלא ידעתי

הייתי עוזב הכל ובא. האנסמבל הוא הרכב אהוב עלי מאוד (יחד עם בוסתן אברהם). פעילים המון שנים וראיתי כמה הופעות שלהם, הראשונה עוד בשנות השמונים. אבדוק מתי הם יופיעו שוב, למרות שמאוד נדיר לתפוס אותם בהופעה בארץ.
זאת הזדמנות להמליץ על האלבום שלהם "טקס דמיוני" מסוף שנות התשעים, שגם בו מככב הניי של אמיר שהסר. מה שקנה אותי במוזיקה של האנסמבל הוא שלא מדובר במוזיקה מערבית עם השפעות מזרחיות וגם לא להפך. אין ז'אנר "מארח" וז'אנר "מתארח". ולכן המוזיקה נשמעת אותנטית, לא מזוייפת ולא מתחנפת. יובל מסנר לקח כלי מערבי-קלאסי והפך אותו למזרחי לגמרי. מדהים. זה, וההלחנה הכובשת של ישראל בורוכוב, הכותב העיקרי ואבי האנסמבל.

Barmelai

New member
ולהשלמת החוויה - הבלדה לאביב הבוכה

אני חוזר עכשיו מהסרט החדש של בני תורתי - מחווה גדולה למוזיקה האתנית המזרחית, עם פסקול שכתב מארק אליהו. תורתי עשה תרגיל יפה, לקח את ספר ההוראות של מערבון ספגטי והפעיל אותו, כמו מרשם למתכון רק עם תבלינים מזרחיים, על האגדה המוזיקלית שלו. יצא לו מזרחון קמנצ'ה. אורי גבריאלי הוא פליט "אנסמבל טורקיז", הרכב קלאסי מזרחי מיתולוגי. הוא מסתובב כסמוראי עם טאר פרסי על הגב בין כפרים דמיוניים אבל מאוד ארצישראלים של פעם ואוסף כנופייה של נגני על. המטרה - לנגן בפעם הראשונה יצירה שכתב עם שותפו לאנסמבל, השוכב על ערש דוויי. בסרט משתתף אמיר שהסר בתפקיד חיים העטלף, נגן חליל ניי עיוור ויחד אתו אחדים מאצולת המוזיקה האתנית, מוזיקאים נפלאים ללא נסיון קודם במשחק. מומלץ מאוד.

Jflyaway

New member
בית מזרח מירב - רח. ארליך, יפו

כל יום חמישי יש משהו טוב.
במהלך השנה הלכתי ל 6 הופעות, רובם ג'אמים אתניים

למעלה