חמל ואזעקות בחלום

אור_30

Active member
היי אלישבע היקרה

חלמתי שכאילו אני בצבא
וצריכה לאייש חמ"ל, שגם אמור להגן עליי
אבל משום מה, הוא לא היה מקום מוגן.
היו אזעקות
פחדתי מאוד, הייתה בהלה כזו
זה היה לבחור בחוקים או להגן על עצמי
אני חושבת שבסוף הפקרתי אותו, כדי לברוח ולהציל את עצמי
פתאום אני בסלון, לא יודעת מה זה הבית הזה.
זוכרת ספה מעור חום כהה/שחור, אולי היה שם בחור
ואני לא זוכרת מי בא אליי בטענות..
הפחד הגדול היה שאין פתרון, או שינזפו בי, או שאסכן את עצמי
סכנה מול סכנה

רקע:
בצבא הייתי באמת בחמל, אבל פסלתי מקצוע, היה לי קשה שם.
מלבד סיפור הילדות והמשפחה. אתמול היה סשן קשה עם המטפלת (הרכה)
הייתי בהלם. הרגיש לי שהשיחה הזו הייתה צריכה להיעשות לא בסשן על חשבון הזמן והכסף שלי, זה לא הוגן.
אבל הפחד שלא תהיה, כי עזרה לי המון.
אז הקשבתי לה, ניסיתי לנהל דיון..
גם ככה למטפלת הנוקשה אני לא הולכת כרגע (לא בקשר כרגע, ההתאהבות שלי בה לא חלפה לגמרי)
מצד 1 אני מרגישה את הגדילה שלי, מצד שני, זה מאוד כואב גם
שלפעמים לא מבינים אותי
לגבי הסשן אתמול- הרגשתי בזבוז זמן ב40 דק הראשונות, על היעדר הבנות שלה, גבולות שלה
שהיא תוקפת! פתאום לא מסבירה
וזה ככ עיצבן אותי
היא נעלבה ממני, וזה בגלל שהיא לא הבינה אותי בכלל
אם הייתה נותנת לי לדבר זה היה חוסך מלא זמן
אבל הרגשתי שזה מה שהיה צריך להיות
ההרגשה שלי מול בני אדם שהם הפרעה/סכנה לקיום שלי
זו ה"צליעה" מ"תאונת" הילדות 😔

תודה מראש
וגם תודה על הכל. אני לומדת ממך, מהפירושים ומנק מבטך.

אלישבע777

Well-known member
שלום אור

פרוש החלום על החמ"ל ואזעקות

חלק א

החמ"ל שהיה אמור להגן עלייך היה מקום לא מוגן וכשהתחילו אזעקות נבהלת ואז בחרת להפר את חוקי הצבא ולהפקיר את המקום כדי להציל את עצמך.

אפשר לומר שכל חייך הפרת חוקים כדי להציל את עצמך כבר מיילדות, כשעמדת מול אם מתעללת בגבורה ולא נשברה רוחך. אומנם חוקי הצבא אוסרים על הפקרת עמדה, משמרת, אפילו משרד צבאי ובוודאי חמ"ל- זה נכון בימים כתיקונם. בימי מלחמה כשיש אזעקות ואין במקום הגנה מראש ובנוסף את לבד לגמרי, את מחליטה להפר את החוקים הללו ולהימלט על נפשך וכך ניצלת, בחרת בחיים!

החלום יכול להתקשר לרקע שכתבת. עזבת את המטפלת הנוקשה, בגלל אהבה חד צדדית ואפילו אסורה, כדי להציל את עצמך מעצמך ואולי גם כדי להציל אותה מעברה אתית חמורה, שכן יש ביניכן יחסי מרות ולא חברות – היא חייבת לשמור על הכללים, גם אם את לא.

אתמול היה סשן טיפולי עם המטפלת הרכה הוותיקה שלך שעזרה לך רבות בעבר ויש לה זכויות והנה: היא לא הבינה אותך, נעלבה, לא נתנה לך לדבר ( הזמן על חשבונך),לא הצלחת לקיים דיון וגם השיחה בעצם לא היתה שיחה טיפולית כלל וכלל! בקיצור – כמו האזעקות המבהילות בחלום. רצית לברוח אתמול מהשיחה אבל פחדת (!) שלא תוכלי לחזור אליה יותר. כאן בחרת להישאר ולהיפגע. שמרת אולי על הכללים, אבל נפגעת מאוד. במקרה זה, החלום על הבריחה שלך הוא מילוי משאלה, כי ליבך אמר לך לעזוב את השיחה המיותרת שהתפתחה בניכן ואולי לא ממש שיחה כי לא יכול להגיב היטב. אולי החלום אומר לך – היו אתמול "אזעקות" ( המטפלת לא היתה מרוצה ממך, אני מנחשת שהיא הוכיחה אותך, או נזפה בך או האשימה אותך במשהו, או כל מיני טענות שלא להן מקום בשיחה הזאת). למרות "האזעקות" – נשארת במקומך. השאלה שהחלום מעלה היא – אולי הייתי צריכה לברוח על נפשי? מאחר שלא יצאת מייד, מה אני צריכה לעשות עכשו? האם היא ראויה שאמשיך את הטיפול איתה? האם היחסים שלנו ימשיכו להיות טובים אחרי מה שהיה? החלום מציב את השאלה וגם עונה לך – לעזוב. אבל אסור לקחת את עצת החלום כהמלצה ללא חשיבה מעמיקה ושקולה בכובד ראש!! החלום אינו נבואה. החלום הוא שיח פנימי בינך לבין עצמך. ואת צריכה להחליט החלטות קשות. החלטות (לאיכות ה-) חיים.

חלק ב

את במקום לא מוכר, יש שם ספה שחורה ובחור אלמוני ומישהו בא אליך בטענות! על מה ולמה – אינך יודעת, אבל הארוע הפחיד אותך מאוד! הוא מצביע על הפחד הקמאי שלך מילדות להיות בלתי מובנת. הרגשה של: "ההרגשה שלי מול בני אדם שהם הפרעה/סכנה לקיום שלי" כפי שכתבת ברקע. ובחלום :" הפחד הגדול היה שאין פתרון, או שינזפו בי, או שאסכן את עצמי. סכנה מול סכנה" בקטע הזה את נתקפת בהלה בגלל נזיפה או האשמות ( מתקשר לשיחה של המטפלת מאתמול) וכאן את לא עושה שום דבר מציל חיים! את תקועה כי כל פתרון ( להישאר או לברוח, או להגן על עצמך בדיבור) הוא סכנה עבורך, אבל גם הישארות במקום – זו סכנה. החלום כמובן מקצין קצת את הרגשות. בכל מקרה, אין מדובר בסכנת חיים כמובן, אלא בהחלטות קשות. יש לך דילמה – מה את עושה "ביום שאחרי": ממשיכה כאילו כלום, מפסיקה הכל, פותחת את העניין לדיון [עם המטפלת]? כל פתרון מציב בעיות ("סכנות") חדשות.

אשמח לקרוא חוות דעת מה התאים ומה לא התאים בפרוש (אין צורך להגיד מה תחליטי, זה לא רלבנטי לפרוש) אני מבקשת ללמוד מהפרושים שלי.

אור_30

Active member
תודה רבה
זה מאוד מדויק- הפרת חוקים כדי להציל את עצמי לאורך החיים.
לגבי המטפלת הנוקשה- תודה על החידוד. את עוזרת לי להבין שזה לא אתי, במקום אישית נגדי. שזה מגן גם עליה, המרחק קשה לי וזה לא מרגיש שנגמר באמת, אבל כנראה מועיל :(
לגבי המטפלת הרכה- יש לה המון נק' זכות מהעבר.. אז נראה מה יהיה הלאה ומה אחליט. אבל זו לגמרי ההרגשה, אולי זה יבגר אותי. היום חשבתי על זה שאסיק מסקנות עם עצמי ומשם נתקדם. אולי כן יהיה שינוי בטיב הקשר עצמו. היא גם עושה לי קצת הנחה, אז יש פחד שלא תעשה.

אני מאחלת לי יותר חיים של חופש הבחירה, במקום הרגשת הכפייה ו"האונס" כל הזמן שמהדהדת. הקטנה שתלויה אז מנצלים את המעמד הזה.. אני רוצה לשים לסיפור הזה סוף.

תקופה מאוד מאתגרת בה כל העוגנים שלי מעורערים.
היום אני בכלל שוקלת לעזוב את העבודה הזמנית, כי מגיע לי יותר. אני תוהה אם זה בכלל קשור לזה. (יחד עם מעבר דירה בקרוב)
נמאס לי שעושים לי טובה! אבל זה הגיע רק היום.
פתאום שאלתי את עצמי, מי החליט שאי אפשר עם זה, אי אפשר בלי זה, וזו האופציה היחידה? כאילו נפתחה לרגע זוית ראיה חדשה לגמרי
ועוד שוקלת..
אולי זה מזמין אותי לבדוק מה באמת סכנה ומה רק נתפס כסכנה - זה לא פשוט לי כי פחד זה הרגש הכי גדול שלי.
אמא שלי לימדה אותי הכל דרך פחד. לא היו הסברים איך להתנהג..
אני עובדת על הפחדים שלי חזק בתקופה הזו, הם לא פרופרציונליים, רעדתי ממנה פחד מוות. האישה שהייתה אמורה להגן/העניקה חיים, הייתה סכנה לקיום שלי. היא גם הייתה נהנית מזה, משתמשת בזה..
כשאני חושבת על זה אני חווה את זה המון, את ההרגשה הזו שאני "חייבת", שאין לי ברירה, ושאני קירחת מכל הכיוונים... אמן שאבחר בי, יותר ויותר.
ליותר אומץ ואהבה, פחות פחד
לילה טוב ושוב תודה - את עוזרת לי מאוד 💜

למעלה