חמשת האלמנטים - אלמנט ראשי באישיות

neomyz

New member
חמשת האלמנטים - אלמנט ראשי באישיות

הי, כתבתי את השאלה הזו בקומונה ואז גיליתי שי גם פורום - למי שקורא פעמיים, עמכם הסליחה... על פי מה שאני מבינה מהכתובים והנלמד, מתוך חמשת האלמנטים לכל אחד יש אלמנט "מולד" דומיננטי יותר (או שניים, כשהשני בולט אך מעט ברקע), ועם זה אנחנו חיים, פועלים ע"פ הדומיננטיות הזו וכו'. השאלה שלי היא האם יכול להיות מצב בו ארוע משמעותי בחיים שלנו, כמו טראומה רצינית בילדות המוקדמת, יכול לגרום לכך שאותו אלמנט ירד ואלמנט אחר יעלה ויהפוך דומיננטי. למשל, יהיה מישהו שיש בו שמחת חיים גלויה או משהו יותר מוחצן כמו אש, או מישהו שהוא יותר פורץ, פועל ויצירתי כמו עץ. אותו אחד יעבור טראומה שתגרום לו "להתקפל" לתוך עצמו, לפחד לצאת ולהיות שם, משהו שיגרום לו להפוך ולהיות יותר בעמדת המתבונן, ובעצם מסיטה את הביטוי האישיותי שלו לאלמנט אחר, במקרה שתארתי אולי מתאים יותר לאלמנט המים, במקרים אחרים אולי דוקא מתכת. בשורה התחתונה - האם האלמנט הדומיננטי תמיד יהיה דומיננטי, קרי מישהו שעבר טראומה ונראה שהדומיננטיות שלו היא למשל מים, סימן שהוא היה מים מאז ומעולם ותמיד יפעל מתוך הדומיננטיות הזאת no matter what, או שיכול להיות מצב שהוא היה עץ ונסוג אחורה אל אלמנט האם/המזין שלו (מים) בעקבות אותה טראומה והשלכותיה הרגשיות. אשמח לתשובה סינית, מאחר ונושא חמשת האלמנטים מרתק בעיני, אבל ידיעותי מוגבלת... תודה, נועה.

RanLoel

New member
שאלה מעניינת

אני חושב שאין פה תשובה חד משמעית. זה הכול עניין של דרך הסתכלות. כמו שאני רואה את זה, "האלמנט הדומיננטי" אף פעם לא עומד לבד. כל אדם הוא תמהיל חד פעמי של חמשת האלמנטים ומערכת היחסים השלמה שבין כל החמישה יוצרת את האישיות שלו. שיווי המשקל הפרטי הזה הוא ביטוי האישיות והוא מייצר את הדומיננטיות של אלמנט כזה או אחר. במקרה של טראומה או אפילו פתולוגיה פשוטה שיווי המשקל שבין האלמנטים מופר ומן הסתם זה משפיע. לאנשים חזקים יותר, יהיה יותר קל לחזור לאיזון המוכר (כמובן לאחר תקופת התמודדות ושיקום), לאנשים אחרים יהיה יותר קשה ואולי אף פעם לא יצליחו. יהיה מעניין לקרוא עוד דיעות של מטפלים בנושא הזה רן

חמשת האלמנטים

היי, אין כמו חמשת האלמנטים.
חמשת האלמנטים קיימים אצל כולנו- תמיד. יש אחד שיהיה יותר דומיננטי, לפעמים שניים מאוד בולטים.... אבל ככלל- הכל קיים אצלנו, תמיד. אלמנט דומיננטי הוא כמו מין "צורך קיומי", כלומר זה מי שהוא, וזה לא משתנה. מדובר על הדברים העמוקים ביותר, לא על "אני רוצה סוודר ורוד", שזו יכולה להיות משאלה של כולנו בזמן זה או אחר. מה שאת מתארת נשמע לי יותר כמו פגיעה במהות הקיומית של האדם, מה שגורם לצורך להגנות. ברגע שיש צורך בהגנות, אנחנו נלך למקומות שהכי טבעיים שלנו- שוב, בהתאם לאלמנטים הבולטים אצלנו. אני יכולה לתת לך דוגמא מעצמי- אני אלמנט אש, אבל שנים הייתי עם הגנות שכולם חשבו שאני בכלל אלמנט עץ. זה כמובן הטעה את כולם, כי אני לא אלמנט עץ, אבל היו בי הרבה מאוד מאפיינים של אלמנט עץ. לכן גם טיפולים מסוימים שעברתי לא הצליחו, כי הם היו מוטעים באבחנת היסוד. ברגע שהגעתי למטפלים שהבינו שאני אלמנט אש וטיפלו מהמקום הזה- הטיפולים היו מוצלחים מאוד. תמיד נפעל מהאלמנט הדומיננטי שלנו. זו המהות שלנו, זה הקיום שלנו, זה המקום החזק כמו גם יכול להיות המקום החלש. אבל ברגע שאנחנו מתחברים למקומות החזקים שלנו- הכל נראה אחרת, מרגיש אחרת... ברור שיש תקופות שבהן נהיה תחת השפעה של אלמנטים אחרים, שכן הזרימה הנכונה היא מעבר חלק בין האלמנטים- ברגשות שלהם, בצבעים שלהם, בריחות שלהם- בהכל. הגנות הן דבר חשוב וטוב, הבעיה מתחילה כשזה משתלט עלינו ולנו אין על זה שליטה יותר. חשוב להגיע למישהו שיוכל לעזור לנו להתחבר. במקרה שאני תיארתי- מישהו שיעזור לי להתחבר לאש שלי. במקרה שאת מתארת- מישהו שיעזור להתחבר למים. מקווה שעזרתי, ואם יש עוד שאלות, את מוזמנת. יעל

neomyz

New member
כמובן שיש עוד שאלות../images/Emo13.gif

האמת שעזרת לי, אפילו מאוד. בעיקר בהבנה המהותית של המשמעות של אלמנט דומיננטי. השאלה הבאה שלי נגזרת מהתשובה שלך - לפי מה שאני מבינה ממך, אם האלמנט הדומיננטי הוא המהות, אזי תמיד יש מקום לחזור אליו. כלומר, אם נוצר "איזון מוטה" ואלמנט שאינו דומיננטי הופך למשמעותי בגלל אותן הגנות שנוצרו, תמיד יש מקום בטיפול לנסות ולחזור למצב הראשוני, לאלמנט הדומיננטי המקורי, כי הוא המהות שלנו. וללא המהות הזאת אנחנו בעצם סוטים מהדרך שלנו או ממי שאנחנו באמת. ואם נישאר לעבוד על אותו איזון מוטה, על המצב בו האלמנט שהוא כרגע בולט יותר, אבל הוא לא הדומיננטי ה"אמיתי", אנחנו בעצם מחטיאים או מפספסים בטיפול שלנו, ואולי נפתור בעיות עד למקום מסויים אבל לא מהשורש. אולי נשפר משהו במידה מסויימת, אבל לא נגיע למלוא הפוטנציאל (גם מבחינה פיזית, אבל בעיקר מבחינות רגשיות/אישיותיות). הבנתי נכון?

פלוס מינוס, כן

חשוב אבל לציין שההגנות זה דבר טוב. הבעיה מתחילה כשזה מתחיל להפריע לנו לחיות את חיינו, או להיות מחוברים למי שאנחנו באמת, או כמו שאמרת, כשאנחנו סוטים מהדרך שלנו.

miriamr

New member
בהמשך לתשובה של יעל

שלום, את באמת מעלה נושא מהמעניינים שיש (לדעתי) בתחום האבחון. כל אחד מאיתנו נולד עם קונסטיטוציה מסוימת ועם מטען תורשתי ואנרגטי כאחד. כפי שלא ניתן לשנות את המטען הגנטי, כך גם לא ניתן לשנות את המטען/תורשה האנרגטית ושניהם תמיד מנחים לנו את הדרך - נטייות בזמן בריאות ובזמן חולי, נטיות פסיכולוגיות וסוציאליות, אפשרויות תגובה למצבים כאלה או אחרים. כל אחד מאיתנו יגיב שונה לסיטואציה מסוימת, לפי הנטייה שלו. לכן את צודקת ב-100 אחוז כשאת אומרת שרק אחרי שנגע ב"מהות" המטופל נוכל לגעת בשורש הבעיה. לדוגמא - מי שיש לו אש ומים דומננטים (כן כן יש הרבה אנשים כאלה) תמיד אפשר לראות אצלו נטייה לעליות וירידות. לדוגמא - כשפאזת המים דומננטית יותר האדם יכול להיות יותר מרוחק וסגור, פחות בעשייה ויותר בתכנונים, אפילו סוג של דכאון. כשפאזת האש דומננטית יותר תהיה הרבה עשייה ללא הפסקה, שפע של רעיונות וביצועים, שמחת חיים ומשיכה של אנשים אחרים אל אותו אדם. בכל אחד מאיתנו ובכל תהליך יש מחזוריות של 5 הפאזות. יכול להיות שאותו אדם נמצא במצב של עצב/אבל/טראומה מה שמחליש אדמה ומעצים את המתכת. אבל הוא עדיין יהיה מונחה ע"י הפותנציאל שלו (אפשר להגיד ע"י המפה האנרגטית שלו). השאלה איך יודעים מה דומננטי יותר ומה פחות אצל המטופל? הרי לא תמיד זה בולט. עבורי התשובה לכך היא גישת הגזעים והענפים. זו המהות של דרך הטיפול הזו - להבין את הנטיות האנרגטיות של המטופל ולעבוד לפי זה. בברכה מרים רייך מטפלת ברפואה סינית עתיקה לילדים ומבוגרים

ינוקא1

New member
על ראש הג'ינג'י בוער הצבע !

הג'ינג'י להקת פיקוד צפון מילים: דן אלמגור לחן: מאיר נוי כשנולדתי, כמו כל ילד, אמא אז כל כך שמחה - כי מאז דוד המלך ג'ינג'ים יש במשפחה. בית הספר רק הגיע, למורה היתה שיטה - לא חשוב מי שהפריע, "ג'ינג'י צא מן הכתה!" לבבי אז התרתח, כי אותו מורה מזקין[ הוא אומנם היום קרח אבל פעם היה ... ג'ינג'י. כי ג'ינג'י זה אופי, כי ג'ינג'י זה טבע, על ראש הג'ינג'י בוער... הצבע - ג'ינג'י! ג'ינג'י! בצבא התחיל לרוץ לי, הסמל תמיד יקרא: "מתנדב אחד נחוץ לי, ג'ינג'י, צא מן השורה!" אם כולם נוסעים הביתה - "ג'ינג'י תישאר תורן" אז החלטתי את הפייטר ללמד שיעור קטן. קורס קצינים מיד עברתי, מה זה ג'ינג'י הם ראו - לאותו בסיס חזרתי, במסכן אל תקנאו... כי ג'ינג'י זה אופי... כל חייל קרבי ידע פה, אין כמו ג'ינג'ים בקרבות; למה לא נקים פלוגה פה רק של ג'ינג'ים, בלי טובות! כל הג'ינג'ים- בואו יחד! נתלכד יחדיו כולם! ונהיה פלוגת המחץ הנועזת בעולם! ומול אדמוני - הנזר יתמלא גם נאצר חיל, עם פלוגת ראשי הגזר לא כדאי לו להתחיל!!! כי ג'ינג'י זה אופי...

תוספת קטנה

היי נועה מתוך הבנתי וניסיוני הקצר הפאזה/פאזות הדומיננטית המולדת נשארת תמיד כזו, ואני לא מכיר מצב שהיא "נסוגה אחורה" אל פאזת האם שלה. מה שכן כשפאזה יוצאת מאיזון היא נעה בין שני קטבים, לדוגמא: פאזת האש יכולה להתבטא מצד אחד בשמחה מוגזמת בעוצמתה ובהמשכותה, ומצד שני בחוסר שמחה(להיזהר לא לבלבל עם העצב של המתכת). אם את מתעניינת בנושא(ואני מבין שאת סטודנטית או מטפלת) אז אני ממליץ לך על ספר (מאוד שנוי במחלוקת) בשם: FIVE ELEMENT CONSTITUTIONAL ACUPUNCTURE של פטר מול וההיקסים. ואם את יותר מתעניינת בנושא אבל מהפן הלא מקצועי(כן סיני לא רפואה סינית) אני ממליץ לך על הסדנאות של יעל ריין שזה מהות החומר שהיא עוסקת בו. מקווה שהוספתי משהוא אמיר לימור

neomyz

New member
אמיר וכולם - תודה על ההמלצות,

יחד עם התשובות שקיבלתי מהקומונה, אני מקבלת איזו תמונה. אני אבדוק לגבי הספר והסדנאות, שבוע טוב.

למעלה