חמש קטנות

חמש קטנות

1. מישהו מכיר את האביזר לשאיבת נזלת לתינוקות ? אין הכוונה ל"שואב רירית" שמוכרים בסופרפארם שעולה 15 ש"ח, אלא למכשיר מתוחכם יותר, שבעזרת צינורות ושאיבה ע"י הפה של ההורה, מתבצעת שאיבה של הנזלת
אמור לעלות כ 50 ש"ח, אבל לא מצאתי היכן רוכשים זאת. 2. במידה ולא היו אילוצים, נניח שהתינוקת יכולה להיות מטופלת ע"י הסבתא ללא הגבלת גיל, כולם מרוצים והכל וורוד, ברמה החברתית, עד איזה גיל כדאי להמשיך עם הסידור הזה ? לפחות עד גיל הליכה ? ובמידה ובגיל שנה/שנה וקצת כבר הולכים, האם כדאי להכניס לגן/משפחתון, או להמשיך עד גיל שנה וחצי - שנתיים עם הסבתא ? 3. כמובן שזה מאוד תלוי, אבל ברמה העקרונית, האם עדיף להכניס בגיל שנה (נניח) לגן - מקום שזו מטרתו וייעודו, או לסוג של משפחתון, כלומר בית של מישהי, שמטפלת בו בילדים ? 4. ארגז חול - לא שזה פרמטר שקובע יותר מידי, האם נכון שעדיף גן ללא ארגז חול (אלא חצר משחקים ללא חול), מכיוון שהחול מעביר יותר בקלות זיהומים/מחלות וכו' ? 5. גיל 8 חודשים, אוכלת יפה מאוד, משקל תקין פלוס פלוס, אחת הארוחות ביום היא ארוחת מרק, אבל את ארוחת הפירות (סוג של ארוחת עשר) מסרבת לאכול, אבטיח, מלון, בננה, אבוקדו, שילובים וכו', מקסימום אוכלת מספר ביסים בודדים - יש מה לעשות ? תודה רבה !

liza26

New member
חמש תשובות ../images/Emo13.gif

1. מנסיון - בכל עניני שאיבת נזלת - שום דבר לא עוזר אפשר להשתמש עם קיסם טבול במי מלח ולהוציא בעדינות את הנזלת מה שעוד עוזר- תרסיס STERIMAR - תרסיס מי-ים שמיבש נזלת ושוטף את האף. 2.לגבי העניין החברתי- כל ילד הוא שונה. יש כל מיני אסכולות שאומרות שעד גיל שנתיים ילד לא צריך חברה ומומלץ טיפול של מטפלת יחידה ויש את עניין הצורך והאופי של הילד אם הסבתא מטפלת בו ומפעילה אותו כמו בגן- מטיילת איתו למטה או אתם מפגישים אותו עם ילדים אחרים אחרי הצהריים - זה יכול להיות מספיק שוב, מנסיון, ברגע שהקטנה שלי עברה לפעוטון - היתה לה קפיצת גדילה רצינית בהתפתחות. 3.גן או משפחתון. אישית, אני העדפתי גן , שיקולים של יותר אנשי צוות,כמה שכבות של גילאים וחשיפה לתכנים שאולי במשפחתון ההרגשה היא יותר טיפולית ולא חינוכית. 4. היום ברוב הגנים כבר אין ארגז חול ומקום דשא רגיל יש משטח ירוק כזה. ארגז חול יכול להיות בעייתי בגלל צואה של חתולים. אם בעלי ארגז החול מכסים אותו ומחליפים את החול בתכיפות- לא אמורה להיות בעיה מצד שני - בגן שעשועים יש חול ושם אין שום פיקוח. חיידקים יש בכל מקום. 5.פירות- לכל ילד יש טעם אישי .יש ילדים שיותר אוהבים את המלוח(מרק) מאשר מתוק(פירות). גיל 8 חודשים, אם יש כבר שיניים , אפשר לנסות לתת פירות רכים , להחזיק לבד, לאכול לבד (כמובן בהשגחה) ולא לדאוג לגבי כמויות.

motior

Member
לגבי מס' 3 - גן או משפחתון

אצלי באופן אישי שני הילדים עברו מסלול של אמא (חופשת לידה) ==> מטפלת ==> משפחתון ==> גן לדעתי זה היה מוצלח כי הרגיל אותם בהדרגה לחברת עוד ילדים (במשפחתון היו עם עוד 3-4 ילדים ובגן עם למעלה מעשרים)

הי

אני חושב שגן מגיל צעיר זה הכי טוב. הילדה שלי פשוט טסה למעלה כשנכנסה לגן. היא מתחילה להתמודד עם ילדים, חלקם גדולים ממנה ומתחילה לפתח כישורים חברתיים. מה שכן - חצי מהזמן היתה חולה :) לגבי מכשירים לשאיבת נזלת - שמעתי שזה לא מומלץ. שים לה טיפות של מי מלח. יש כזה שפריצר של אלוורין [נדמה לי] ארגז חול - יש חול מחוטא בחלק מהגנים. חייבים לכסות את הארגז בסוף כל יום. גם אם לא יהיה ארגז חול בגן, היא תחטוף את החיידקים שלה מ-1000 מקומות אחרים. אני חושב שהבנתי את זה ביום שתפסתי את הבת שלי מלקקת את הגלגל של העגלה שלה בתאווה רבה... לגבי הפירות - יש מה לעשות. להניח לה לאכול מה שבא לה. במיוחד אם היא באחוזון 70. בהצלחה!

הפעם האחרונה ששמעתי את המושג קטנות היה בצבא

או יותר נכון במילואים. 1. מישהו מכיר את האביזר לשאיבת נזלת לתינוקות ? לא מכיר, אך הסטרימר עושה את עבודתו נאמנה. 2. במידה ולא היו אילוצים, נניח שהתינוקת יכולה להיות מטופלת ע"י הסבתא ללא הגבלת גיל, כולם מרוצים והכל וורוד,ברמה החברתית, עד איזה גיל כדאי להמשיך עם הסידור הזה ? עד שהדיבור הוא שוטף והיא יודעת להביע את עצמה. לפי מה שקראתי, עד גיל 3 לא משנה לילד עם הוא בחברת ילדים בני גילו או בחברת מבוגר ולכן לפי דעתי בבית עם הסבתא היא תתפתח יותר מבחינת תכנים. 3. כמובן שזה מאוד תלוי, אבל ברמה העקרונית, האם עדיף להכניס בגיל שנה (נניח) ראה ס'2 4. ארגז חול - לא שזה פרמטר שקובע יותר מידי, האם נכון שעדיף גן ללא ארגז חול (אלא חצר משחקים ללא חול), מכיוון שהחול מעביר יותר בקלות זיהומים/מחלות וכו' ? אנחנו גדלנו יופי עם ארגז חול ולטעמי אין היום יותר זיהומים מאשר היו בזמננו וגם היום מחוסנים לטטנוס ופוליו שבזמננו לא חוסנו 5. גיל 8 חודשים, אוכלת יפה מאוד, משקל תקין פלוס פלוס, אחת הארוחות ביום היא ארוחת מרק, אבל את ארוחת הפירות (סוג של ארוחת עשר) מסרבת לאכול, אבטיח, מלון, בננה, אבוקדו, שילובים וכו', מקסימום אוכלת מספר ביסים בודדים - יש מה לעשות ? כן, לא להאבק עימה ולנסות כל פעם מחדש, כי בגיל הזה, הטעם שלהם משתנה כל שני וחמישי

למעלה