חמש שעות ברבנות!

dorlim

New member
ליבנו איתכם ../images/Emo24.gif העיקר שהסתדר

תחזיקו מעמד וכפי שכבר נאמר כאן קודם - חבל מאד שהם לא מבינים שזו בדיוק הדרך להרחיק זוגות צעירים מהמסורות. אני באופן אישי, רק מטעמי שנאת כפייה דתית ולא מטעמי יחס שלילי למסורת, חשבתי על האופציות האחרות, אבל הבן זוג רוצה חתונה אורטודוקסית.... ה ידוע שהרבנות הכי נוראית זו הרבנות בירושלים (!) לצערנו הרב, אני חייבת להוציא תעודת רווקות בירושלים (כי שם אני רשומה) ולשמחתנו הרבה, יש לנו את האפשרות לפתוח את התיק ברבנות במודיעין . אני ממליצה לכולם, אחרי ששמעתי כ"כ הרבה סיפורי זוועה, להימנע בכל דרך אפשרית מלהגיע לרבנות בירושלים

שרונס

New member
תודה רבה לכולכם! תשובותיכם חיממו

את ליבי! כתבתי כאן בבוקר הודעה לשיר ומשום מה היא לא מופיעה, אז אכתוב לכולם ביחד: הטקס הרפורמי מאוד יפה בעינינו ואין לנו בעיה להתחתן בטקס רפורמי. למעשה, בן זוגי רפורמי והוא לא מחשיב את הטקס כפחות מטקס אורתודוקסי. הבעיה היחידה היא שבן זוגי עלה לארץ מסן-פטרסבורג בעיקר בגלל אנטישמיות. מאוד חשוב לו שיכירו בו כאן כיהודי וחשוב לו שכל צעד משמעותי בחייו, יוכר באופן רשמי על ידי כל הגורמים כיהודי, בייחוד חתונה. לצערנו, הטקס הרפורמי לא מוכר במדינת ישראל כטקס יהודי. (כולנו מכירים את המונופול של הרבנות על היהדות). מאחר ובן זוגי לא מוכן לעשות משהו שיתפרש כלא יהודי, או כופר ביהדות, הוסכם על שנינו לערוך טקס אורתודוקסי. בכך שאמרתי שאנחנו לא רוצים לעשות טקס שמתפרש כבריחה או הסתתרות, כלומר טקס מחוץ לגבולות המדינה, התכוונתי לכך שאנחנו לא רוצים לעשות טקס שלא יוכר על ידי כל או חלק מהגורמים הרשמיים של מדינת ישראל. אם הטקס הרפורמי היה מוכר כיהודי והיה נרשם באופן רשמי כאישור נישואין שאפשר ללכת איתו למשרד הפנים, היינו הולכים על זה. אין ספק שהרבנות בירושלים נוראית, אך יחד עם הפקידים הנבזיים, נתקלנו גם בכמה נשמות טובות שממש רצו לעזור, בסופו של דבר. אזכיר לטובה במיוחד את הרב רלבג (הרב הראשי של אגף הנישואין) ואת הרב משש (הרב הראשי של ירושלים) וכן את מזכירו של הרב משש, יוסי, שעשו כל אשר ביכולתם ושבזכותם העניין הסתדר. אז שוב, תודה לכולכם על התמיכה והעידוד. כפי שאמרו כאן רבים לפני - אתם נפלאים!!!
שרון.

nikit1

New member
שרון, תודה על הטיפ אבל למרות שבן

זוגי אכן רשום בירושלים אני התחלתי את התהליך ברבנות בעיר בה אני רשומה, כך שאני כבר צריכה להמשיך את זה שם (זה עבר הלאה לרבנות האיזורית). אגב, אני גם ילידת סנט פטרבורג, אבל אני כאן משנת 89 (ועדיין זה לא משנה ברבנות...) באמת שמחתי לשמוע שהסיבוך הזה כבר מאחוריכם

שרונס

New member
בקרוב אצלך! מתי אתם מתחתנים?

אני ממש מקןה שהעניין יפתר עד לחתונה, למרות שהבנתי שבמילא תתחתנו בחתונה לא אורתודוקסית. סתם, כדי שיגמר כל הבלגאן... דרך אגב, שאלה אישית אם אפשר: האם בן זוגך יליד הארץ? רציתי לדעת מהסיבה הפשוטה שאני לא מכירה עוד זוגות של יליד/ת הארץ עם עולה, כמונו. שמעתי על עוד זוגות, אך לא יצא לי להכיר אישית. האם התופעה כה נדירה כמו שנדמה לי, או שפשוט לא נתקלתי בכאלו? אם השאלה אישית מדי, סליחה על החטטנות ואל תעני. לילה טוב!
שרון.

nikit1

New member
שרון- אני שמחה לענות!

אז קודם כל- עדיין לא סגור אם נעשה טקס רפורמי או לא. עכשיו לגבי השאלה שלך- בן זוגי הוא אכן יליד הארץ (דור רביעי אפילו). אני חושבת שהתופעה היא לא כ"כ נדירה, מה שכן- נראה לי שיש יותר זוגות בהן הבחורה היא לא ילידת הארץ והבחור הוא צבר מאשר להיפך. אבל אני ממש גדלתי פה, כך שאפילו ברוסית אני מדברת עם מבטא קל, משום מה היה לי טבעי להתחבר ליליד הארץ, אפילו שזה לא משהו שחשבתי עליו.(ז"א- אני לא מתכחשת חס וחלילה למוצאי, פשוט מהרגע שעליתי היתי מוקפת בסיבה של צברים ולא עולים וכך הכל התגלגל). לגבי החתונה- אנחנו מתחתנים בפברואר בגן אמנים. מתי אתם והיכן? שיהיה צום קל וגמר חתימה טובה!

שרונס

New member
טוב לדעת שיש עוד זוגות כמונו...

כולם כל הזמן שואלים אותנו אם אין בינינו הבדלי מנטליות גדולים מדי, עולים וילידי הארץ כאחד. אני דוקא תמיד הרגשתי שיש לי הבדלי מנטליות גדולים מדי עם רוב הבחורים הצברים שיצאתי איתם... דוקא עם ודים (בן זוגי) הרגשתי חיבור טוב מאוד מהרגע הראשון וההבדלים בינינו רק הפכו את הקשר למעניין יותר. הוא לא גדל כאן כמוך, אלא הגיע לכאן לפני ארבע שנים בגיל 30. אני מאוד נהנית גם מלהפגש עם החברים העולים שלו וחלקם הפכו להיות גם חברים קרובים שלי ולא נראה לי שהם מרגישים שאין על מה לדבר איתי כי ההבדלים המנטליים גדולים מדי. ולשאלתך, אנחנו מתחתנים בקיבוץ רמת רחל בירושלים ב-6.11, שזה עוד מעט ומתקרב בצעדי ענק מפחידים... אם לא תהיה כאן מלחמה (טפו טפו טפו) ההורים של ודים וכמה חברים שלו יגיעו מפטרבורג במיוחד לחתונה. אני מאוד מתרגשת מזה מאחר ואף פעם לא פגשתי את ההורים של ודים. אני צופה שהתקשורת בינינו תהיה בעייתית מאחר והם יודעים רק רוסית ואני לא חזקה בתחום הזה, בלשון המעטה (למדתי עכשיו איך אומרים בוקר טוב). אך אני מאמינה שתמיד אפשר להתגבר על הפערים, אם רוצים מספיק. לפי הפידבקים כאן בפורום גן האמנים הוא מקום מדהים. אני מקווה שהכל יסתדר עם הרבנות עד פברואר, ואם את צריכה טיפים נוספים, רק תשאלי! שיהיה גם לכם צום קל וגמר חתימה טובה! אני רצה להכין את הסעודה המפסקת (פילמני)... שרון.

נישואי עולים חדשים ברבנות

נשמח לסייע בעניין רישום הנישואין, כידוע עתרנו לא מכבר לבג"ץ באמצעות עו"ד אירית רוזנבהלום ופרופ´ קורינאלדי בעניין זוג פסול חיתון (הגבר עולה חדש ישן מברה"מ) וכל עניין אישורי היהדות. אם הנכם זקוקים לסיוע משפטי אנא צרו עמנו קשר לטל 03 5282798 ארגון משפחה חדשה שד´ חן 4 תל אביב 64071 . לבקש את עו"ד גלית גרינברג או עו"ד שירי אורלב הכנסו לאתרנו www.newfamily.org.il ע שנה טובה ! משפחה חדשה

למעלה