חמתי נכנסת לי לרחם.

jesenia

New member
חמתי נכנסת לי לרחם.

א. מחטטת בכל הקשור למחזור שלי (מרוב הלם שיתפתי פעם אחת, ומאז אני דואגת לא להיות לידה לבדי) ב. הודיעה לי לפני כל המשפחה שעדיף לי להפסיק לחפש עבודה (אני מובטלת) ולהכנס להריון. היא תכננה כל היום שיחה רצינית (הרחק מאהובי, כמובן, כהרגלה בקודש), ותודות לסעיף א´ לא יצא לה. כיוון שהתאפקות זה מושג זר לה היא בסוף פלטה. אני חושבת שזה מספיק בתור סיפתח.

מפעם לפעם קשה יותר ויותר להאמין

לסיפורים שבפורום הזה, אני בהלם, אני בשוק, מה אומר לך יקירתי "חיזקי ואימצי"

AdiBason

New member
כשאני הייתי בהריון וסיפרנו לחמותי

במקום להגיד מזל-טוב היא לא האמינה לנו וחשבה שאנו עובדים עלייה. היא דרשה שנראה לה אולטרה סאונד. אני ממש נעלבתי אבל כדי שתסתום הראיתי לה ....

ציפי ג

New member
אמנם לא עד כדי כך

אבל חמותי מסתובבת כבר למעלה משנה סביב בעלי, ואומאת לו שרק ממנו יש לה עוד סיכוי לנכדה, אז למה הוא מאכזב אותה. הוא ענה לה, שנכדה זה כנראה אבוד, אז שתפסיק להסתובב.

zimes

New member
אז תוציאי אותה משם

אל תתחמקי מלהיות שתה לבד. זה סתם מלחיץ. ובפעם הבאה שאת אתה - מקטי באחת משתי הטקטיקות הבאות: אחת - להגיד לה שאת לא רגילה לספר לכל אחד על המחזור שלך ("אפילו אמא שלי בלה בלה בלה"). שניה - לשאול אותה אם היא עדיין מקבלת מחזור, ואיך היא מרגישה עם זה - כולל אם היא לוקחת הורמונים תגידי לה שזה מסוכן, ואם לא תגידי לה שלדעתך ממש חייבים לקחת. תחקור לעומק, כזה שהיא לא תרבה להזכיא את הנושא לידך יותר בחיים (ואולי כן - ותהיו ידידות נפש?)

חמותי וגיסתי הצטרפו אלינו לשאיבה!!

שאיבת ביציות כמובן. הן גרו אז בחו"ל ובאו לבקר בדיוק כשהיינו בשלב הקריטי של מחזור IVF. כשהלכנו לשאיבה הן פשוט הצטרפו אלינו בלי שום שאלות. הסתבר שחמותי עברה גרידה באותו בי"ח בו עשינו את השאיבה, ובשיא הלחץ והמתח הייתי צריכה לשמוע את כל הסיפור העגום. שלא לדבר על גיסתי בת ה-18 רואה את אחיה הגדול נכנס עם צנצנת לחדר הסמוך... ויוצא אחרי כמה דקות... ואח"כ רואה אותי מתעוררת מההרדמה. אם זה לא להיכנס לי לחצוצרות אני לא יודעת מה. את ההודעה על ההריון קיבלתי כשהייתי בשיחה ממתינה עם חמותי - אז היא ידעה לפני כולם! א-ב-ל הן מקסימות ובשביל חמותי אני כמו בת רביעית - אנחנו אפילו מקטרות על הבן שלה בצוותא, אז סלחתי לה על הכניסה לביציות.

גם לי! גם לי!

זה התחיל לפני בערך 8 שנים, היא תפסה אותי במטבח ושאלה אם אני מקפידה לקחת גלולות (שאני לא אדפוק את בנה יקירה...) אחרי החתונה היא ממש הטרידה אותי בחוסר טקט על זה שהיא רוצה נכדה (אך ורק בת!!!) וזה היה חוסר טקט היסטרי- כי היו לי בעיות פוריות... אחרי הלידה היא כל שבוע טרחה לשאול אם קיבלתי מחזור (וגם אני מרוב שוק עוד עניתי בהתחלה...) ואמרה שבגלל שעוד לא קיבלתי אני ככה נפוחה (והצליחה גם להעליב אותי בדרך....), ועכשיו היא גם דורשת שלא נביא עדיין עוד ילד וניתן לאופק לגדול- יענו גם נכנסת לנו לתכנון המשפחה!!!! החוצפה של אנשים פשוט לא יודעת גבולות!!!!

דווקא אמא שלי

היתה חוצפנית מספיק בשביל להעלב בשם תומר על זה שאנחנו עושים לו אחות כ"כ מהר. ועוד דבר בלתי נסלח (כן, אמא שלי, לא חמותי), לבן דוד שלי יש ילדה מקסימה ויפיפיה בת 10 חודשים, יש לה עיניים מהממות בצבע ג´ינס ושיער בלונדיני. בסתם שיחה בסלון של ההורים שלי, בעוד תומר משחק לו על השטיח, אמא שלי אומרת לו "איזה ילד יפה אתה, אין ילד יותר יפה ממך, אתה הילד הכי יפה בעולם!" ואז חושבת כמה שניות ואומרת "בעצם XXX (שמה של הילדה) יותר יפה. היא הכי יפה!". אני ובעלי מה-זה נעלבנו.... אפילו אם נניח בעיני מתבונן מהצד היא יותר יפה ממנו (והיא לא! הוא יותר יפה!), בעיניה הוא צריך להיות הכי יפה בעולם - כי הוא הנכד שלה. בכל אופן, מאז אנחנו לא מפסיקים לרדת עליה (ביחוד בעלי), וכל פעם שהיא אומרת משהו על תומר, כמה הוא מקסים, וחכם וכו´, אנחנו אומרים לה "העיקר ש XXX הכי יפה" והיא מתחרפנת... היא כבר ממש מצטערת שהיא אמרה את זה.

קארין29

New member
הסיפור שלי

אני נשואה לבן יחיד. אמא שלו מורה לפיזיקה רומניה, וכיאה למורה לא מפסיקה לדבר ובטוחה שהיא תמיד צודקת ויודעת יותר טוב מכולם מה טוב, ומנהלת לכולם את החיים. יש לנו בן בן 4 כמעט וכבר יותר משנה היא מנדנדת לנו ללא חוסר טקט מוחלט וכאילו שזו זכותה הטבעית ביותר, שהגיע הזמן לעשות לו אחות. אני בת 30, ילדתי בגיל 26, במקביל למדתי תואר שני ועבדתי בעבודה שוחקת ביותר - ניהול מעון יום. היא גידלה את הבן שלה ברומניה - בן יחיד, היא עבדה כמו מורה - עד הצהרים, לילד היתה כמובן אומנת צמודה, וחמותה - הסבתא גרה בדיוק בדלת ממול - כך שהסבתא והאומנת הן שגידלו בעיקר את בעלי. ואני חושבת לעצמי - איך היא לא מתביישת - חיי קשים הרבה יותר מחייה בגילי - אני צריכה להתמודד בכל החזיתות - גם השכלה, גם עבודה, גם בית וילד, שלא כמו הפריבילגיה של נשים בעבר - להתרכז רק בבית ובילדים, ללא הכרח לסייע לפרנסת הבית. זה נשמע כאילו היא דואגת רק לאינטרס שלה - עוד תמונות של נכדים בארנק להשוויץ בפני הדודות הזקנות. ובכלל מה אכפת לה איזה מחיר אצטרך לשלם כאישה על התפתחותי האישית. והאמת, נורא בא לי להטיח בפניה פעם - "את עשית רק אחד. איזו זכות יש לך לבקש יותר ממני?" לא ככה?????????? מה דעתכן, בנות?

טלאפ

New member
יש לסבתות מן כזה קטע של להכנס לרחם

תחשבי על זה רגע מהצד של הכוס המלאה היא חושבת שיצא לכם ילד כזה מוצלח שהיא כבר רוצה לראות עוד אחד.
נראה לי גם שהיא מנסיונה חושבת שילד אחד זה לא מספיק ויכול להיות שדרככם היא מנסה לתקן את השגיאה שהיא חושבת שהיא עשתה. בכל מקרה כמובן שההחלטה הסופית בעניין צריכה להיות שלכם ולא של אף אחד אחר, החלטה של כמה ילדים מתי ואפילו איך
. הנדנודים בנושא לעולם לא נגמרים כשרווקים זה (נא לקרוא במבטא פולני, רומני, פרסי או כל מבטא של החמות) נו, מתי תתחתני? אחר כך, מה אתם לא חושבים להביא ילדים?, תראי הוא כל כך לבד הוא צריך אחות... וכו´ וכו´ וכו´.

למעלה