חנהפ, שבוע טוב. תוכלי בבקשה לרשום איך את מכינה

michalgad1

New member
חנהפ, שבוע טוב. תוכלי בבקשה לרשום איך את מכינה

מרק ירקות ודגים לקוסקוס ? המון תודה!!
 

חנהפ

Active member


רכיבים: למרק 2 כפות שמן זית 1/2 דלורית חתוכה גס 2 גזרים חתוכים גס 1 תפוח אדמה חתוך גס 2 כרישה חתוכות לפיסות בגודל 3-4 ס"מ 1 שורש פטרוזיליה חתוך גס 3 גבעולי סלרי חתוכים גס 3 שיני שום שלמות וקלופות 2 בצלים פרוסים 1 כף רסק עגבניות 1 כף קמח 1 כוס יין לבן 1 כוס גרגרי חומוס מבושלים (לקחתי גרגרים קפואים ) 3 עלי דפנה 5 כוסות מים מלח סרט מקליפה של חצי תפוז 6 פילה אמנון מחולקים ל- 2-3 , תלוי בגודל אופן ההכנה מחממים סיר גדול עם שמן ומטגנים את כל הירקות והשום 5 דקות עד שהם מתחילים להזהיב. מוסיפים רסק עגבניות ומערבבים דקה. מוסיפים קמח ומטגנים דקה נוספת עד שהקמח סופח את הנוזלים . יוצקים יין ומערבבים היטב תוך כדי קרצוף תחתית הסיר. ומבשלים כ-3 דקות עד שהאלכוהול מתנדף מעט. מוסיפים את גרגרי החומוס, עלי דפנה ומים ומביאים לרתיחה. מוסיפים מלח, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים 30 דקות. בינתיים ממליחים את נתחי הדג, ומטפטפים מיץ לימון, מניחים בצד. מעבירים חלק מתבשיל הירקות לתבנית חסינת אש, מניחים את נתחי הדג, מכסים בשארית התבשיל מכסים ומעבירים לתנור חם בחום 185 מעלות למשך 40 דקות.
 
למעלה