חנה אם יש לך דקה צריכה את עזרתך במתכון לעוגת גבינה לחג
מצאתי כאן גבינה לבנה 5 אחוז ושמנת חמוצה. אין לי קמח תמי או תופח לפסח. אין לי גבינת שמנת או שמנת מתוקה. יש קמח מצה לעוגות וקמח תפוחא. האם יש לך מתכון שיתאים למגבלות שלי?
המון תודה ובריאות, מיכל.
רכיבים לבסיס: (3 בסיסים גודל תבנית 26 או תבנית מלבנית ח"פ A4)
בקערה קטנה:
מיץ מחצי תפוז וקליפה מגוררת
מיץ מחצי לימון וקליפה מגוררת
1 כוס סוכר
לערבב ולהניח ל- 5 דקות
6 ביצים מופרדות
להקציף את החלבונים עם 2-3 כפות סוכר
להקציף את החלמונים ען הסוכר המיץ והקליפות המגוררות
להוסיף 2 כפות שמן
1/2 שקית אבקת אפיה
1 שקית סוכר וניל
1 כף ברנדי
בערבוב ידני להוסיף 3/4 כוס קמח מצה דק לעוגה+ 1/4 כוס קמח תפו"א
לקפל את בלילת החלבונים לקצף ולחלק לשלוש תבניות ח"פ
לאפות בחום 170 מעלות כ- 5-7 דקות
להוציא ולקרר.
לגבי מלת הגבינה פשוט תכיני מלית אחרת ל פי המוצרים שיש לך..
למשל כזאת
4 ביצים מופרדות
להקציף החלבונים עם 3/4 כוס סוכר
750 גר' גבינה לבנה 5%
1 שמנת חמוצה
4 חלמונים
4 כפות קמח תפו"א
4 כפות פודינג וניל
קליפה מגוררת מלימון
לערבב היטב
לקפל את הקצף לגבינה
לצקת על הבסיס ולאפות 170 מעלות כשעה.