חנה מרון הלכה לעולמה

יוליקה

Member
מנהל
חנה מרון הלכה לעולמה

חנה מרון הלכה לעולמה
שחקנית התיאטרון וכלת פרס ישראל חנה מרון נפטרה בגיל 90, כשבני משפחתה לצדה. היא כיכבה בעשרות הצגות וכן בסדרה המיתולוגית "קרובים קרובים". "הגורל שם אותי בתוך מלחמות ופיגועים, טקסי שלום ואירועים היסטוריים, התיאטרון הוא חלק מחיי מגיל ארבע, אבל הילדים שילדתי וחיי המשפחה הטובים - הם האירועים החשובים בחיי", אמרה בראיון לפני כשנה...

הלכה לעולמה חנה מרון בת 90
נעמה עוזרי

מתה בחיק משפחתה בבית החולים איכילוב בתל אביב
השחקנית חנה מרון הלכה הערב לעולמה, בת 90. היא מתה בבית החולים איכילוב בחיק משפחתה.

מרון, כלת פרס ישראל באמנות התאטרון, נולדה בגרמניה. כבר בילדותה שיחקה בסרטים ובמחזות, בהם ההצגה "פצפונת ואנטון" וסרטו של פריץ לאנג "אֵם". היא עלתה ארצה בהיותה בת 10 ושיחקה בתאטרון האוהל, הקאמרי והבימה. במלחמת העולם השנייה הופיעה בלהקת בידור של הבריגדה היהודית עם בעלה הראשון, יוסי ידין. בשנת 1970נפגעה בהתקפת מחבלים על מטוס 'אל על' במינכן, ורגלה נקטעה.
במחזות שהשתתפה בהם: ביבר הזכוכית, פיגמליון, בית הבובות, מדיאה, פונדק הרוחות ו"הלו דולי". לציבור הרחב נודעה בין השאר בזכות תפקידה בסדרת הטלוויזיה "קרובים קרובים".

אומרים ברומנית:"זה שבע שנים מהבית"

כבר שמעתי מי שלא אהבו את המשחק שלה, כיוון שבצעירותה בגרמניה השחקן היה צריך להדגיש את דבריו כיוון שלא היו אמצעי הגברה, בעוד שביתר המקומות השחקנים שיחקו בשטף.
אבל היא כנראה לא יכולה היתה להיפטר מההרגל הזה ולכן היא נשמעה קצת מאולצת.

APRSMO N

New member
שלא נמות צעירים יותר, אמן.

יוליקה

Member
מנהל
אני דווקא מאד אהבתי אותה

יותר מאשר את אורנה פורת... את המשחק של חנה רובינא לא סבלתי...

בת אל751

New member
אני כן אהבתי אותה את רובינא לא ראיתי

אבל האהובות עלי ביותר,,מרים זוהר, תיקי דין,ולאה קנינג

י מ י ת 2

New member
שחקן אמיתי צריך להיות מסוגל

לדבר על הבמה בלי הגברה ושישמעו אותו בשורה האחרונה. בשביל זה הם לומדים ומתאמנים. היום עושים לשחקנים חיים קלים ושמים להם על הראש "מדונה" זה בניגוד למסורת התיאטרון. וגם הקול יוצא מעוות.
חנה מרון היתה שחקנית גדולה. לא בכל התפקידים הזדהיתי אתה אבל היתה לה כריזמה ואת זה אי אפשר לקחת ממנה. כך או כך היו לה חיים מלאים חוויות והתרגשויות הצליחה להגשים את עצמה.
חבל על דיאבדין

יוליקה

Member
מנהל
תיקי דיין (בת כיתתי) היא דור מאוחר יותר

מרים זוהר ילידת 1931
ליא קניג ילידת 1929

מרים זוהר וליא קניג הם פחות או יותר בנותץ דורה של חנה מרון

תיקי דיין רק בת 66 ילידת 1948.

אני למשל מאד לא אוהבת את ליאורה ריבלין....

אהבתי את מרון וממש לא סובלת

את תיקי דיין. לדעתי היא ולגרית. מכירה אותה מקרוב. אהבתי את ליא קניג.

הדסהש1

New member
בוקר אור ליום אחרון בחודש...

מי יתן ויהיו דברים טובים לדבר אליהם...שיתפרו המחלוקות...
ונזכה למעט שקט...

יוליקה

Member
מנהל
איפה אני הייתי?? ואיפה אתם הייתם?

בכל פעם שאני רואה כותרת..היום לפני.... כך וכך
אני מייד מחשבת איפה אני הייתי אז?

30.5.1972 היכה הטרור בשדה התעופה לוד....

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4525079,00.html

אני מייד עושה חשבון....הייתי אמא צעירה לתינוקת בת 10 חודשים...
גרנו בדירה שכורה ברמת גן, ועברנו חודש אחרי כן לדירה משלנו בדימונה....

מה שאני זוכרת שכשפורסם שמו של פרופ' קצ'לסקי (קציר)בין ההרוגים, אחיו של הנשיא לעתיד לבוא...
נזכרתי, שהכרתיו בזמן שירותי בצבא כששרתתי בממר"ם ביחידת המחשב של צה"ל, הייתי מזכירתו
של ר' ממר"ם ושם הכרתי אותו כשבא אלינו לביקור....

י מ י ת 2

New member
ממה שנאמר ברדיו היא תיקבר בשפיים

כי היא בקשה הלוויה חילונית וגם בקשה שלא יעשו לה טקס אזכרה בבית הקאמרי.

י מ י ת 2

New member
ראיתי לאחרונה את תיקי דיין במעגל הגיר

וחשבתי כל הזמן על זהרירה חריפאי. איפה היא ואיפה היא???????..

עמיקם10

New member
חנה מרון ראיתיה ב'הוא הלך בשדות' באולם נחמני

אני מעריך שהייתי אחרי הצבא- והרבה מההחלטות שלי אז זה לא נבע מרציונליות אלא מרגש.עמנואל בן עמוס היה אורי וחנה היתה מיקה.קראתי את הספר, חייתי בקיבוץ-והזדהיתי עם הדמויות.מיקה היא בספר ילדה בחברת נער- ומילדי טהרן. בגיל 90 חנה היתה צלולה כמו תמיד. חנה היתה בלהקה הצבאית הראשונה 'מעין זה' שהוקמה בבריגדה.

למעלה