חנויות בובות

TrojanRhin

New member
חנויות בובות

איפה בארץ אפשר למצוא חנויות בובות (אני מעוניין בבובות פיתום ומריונטות)?

TrojanRhin

New member
שאלה

איך אני מוצא בוני בובות שמוכרים? פשוט לחפש באינטרנט?

תשובה לTrojanRhin ותודה לרוני

הגעת למקום הנכון!!! בפורום ישנם חברים\ות שהם מעצבי ובוני בובות ולכן כל מה שעלייך לעשות הוא להעלות הודעה חדשה ולפרט בה איזה סוג בובות אתה רוצה ( כפפה,מקל, מריונטות, הכל ), לאיזה צורך? ( במה\הצגה\הפעלת קהל\צילום ) לצרף את המייל שלך ולבקש מהמתאימים לפנות אליך. במקרה ולא תמצא משהו שמתאים לרצונך או למחיר אתה מוזמן לפנות אלי שוב ואני אפנה אותך לבובנאים נוספים שאינם חברים או קבועים בפורום.
לרוני על התשובה, זה בדיוק מה שהתכוונתי לענות ואהבתי במיוחד את ההצעה השניה...לפנות לבובנאי\ת שיכינו בובות שיהיו במיוחד עבור המזמין ולא כאלה שכל אחד יכול לרכוש בחנות ( עם כל הכבוד שיש לי לבובות מסוג זה )

TrojanRhin

New member
הממ, בעייתי..

מכיוון שהן המריונטה והן בובת הפיתום שאני מחפש, כל אחת מהן תהיה הראשונה שלי, אני צריך שהן ימלאו כמה תנאים: אני רוצה לאהוב את החומר ממנו הן עשויות, ולכן אני חייב לחוש פיזית את הבובה (כלומר, מימיי לא חשתי בובת פיתום מעץ או גומי או פיברגלס, ואני לא יודע להבדיל ביניהם במבט. בשביל זה אני צריך חנות, על מנת להתנסות בהבדלים, בסוגים השונים). שנית, אני צריך להיקשר לדמות. אני לא מוכן להסתפק בבובת כפפה, נגיד, כהתחלה זולה (במחיר) שאחריה תבוא בובה 'רצינית יותר'. יש לי צורך לעבור את תהליך הלמידה עצמו עם הבובה שאני אשתמש בה גם אחר כך (מי יודע במה.. לעת עתה אין לי תכנונים כלשהם, רק הנאה צרופה). נכון אמנם שאם כך אני יכול אולי לשבת ולצייר את מה שאני רוצה, אבל כאמור מעולם לא באתי במגע עם בובות כאלה, ולכן אפילו שיש לי מעט מושג על מה אני רוצה, אני צריך חנות עם היצע כדי להתנסות ולהכיר. ושלישית, אני מנחש שטווח המחירים בהזמנה אישית יהיה לי יקר מדי בשלב התחלתי זה...

אם כך...

שווה לך באמת לקפוץ לבובימה, יש שם כל מיני סוגים של בובות מיובאות מארה"ב אם אני לא טועה צירפתי לך את האתר שלהם בהודעה הקודמת אני חושבת שיש גם דוכן של מישהי שמכינה בובות בנחלת בנימין בימי שלישי ושישי וגם אם אני זוכרת נכון יש מישהי שהיתה פה בפורום שיש לה דוכן בכיכר דיזינגוף, דודי תקן אותי אם אני טועה... רעיון נוסף שעלה לי- יש את המוזיאון לתיאטרון בובות בחולון אולי לא תוכל לחוש כל בובה, אבל תוכל לראות ולהיחשף למגוון מדהים של בובות שונות בהצלחה!

TrojanRhin

New member
אגב

לא ראיתי באתר בובות פיתום קלאסיות, מהסוג שמופיעים איתו בעיקר לקהל בוגר. בחנויות יש?

אכן בעייתי../images/Emo70.gif

לצערי הרב אין בארץ חנויות שבהן ניתן לרכוש בובות מסוגים שונים מלבד בובימה המוזכרת שגם בה עד כמה שאני יודע וזוכר הבובות הן בובות כפפה ומריונטות העשויות מבדים\פרוות וספוגים בלבד לא תוכל למצוא שם מריונטות מעץ או מכל חומר אחר שקיים. לגבי בובת פיתום קלאסית מהסוג שאתה מתכוון, מעולם לא נתקלתי בארץ בבובה כזו בחנות ואלה שראיתי בהופעות הוזמנו מחו"ל. אני מבין שבשל חוסר הניסיון אינך יודע להבדיל בין סוגי החומר ממנו עשויה הבובה רק ע"פ מבט בתמונות ולכן גם ההצעה לחפש קצת ברחבי האינטרנט באתרים שמוכרים מריונטות ובובות פיתום ובתיאטראות שמשתמשים בהן, לא תתאים לך... אם כי אתה בהחלט יכול לעשות עבודת שטח, לאסוף חומר ולשאול אותנו לגרום לך להרגיש פיזית את המגע לא נוכל גם אם מאווווווד נירצה
אני בהחלט מצטרף להצעה של רוני שתבקר במוזיאון של המרכז לתיאטרון בובות!!! שם תוכל לראות, אם כי לא לגעת, בבובות מסוגים שונים שעשויות מחומרים מגוונים שאולי יעזרו לך להבין קצת יותר טוב. חנות עם היצע כדי להתנסות ולהכיר רק בחו"ל
המחירים על הזמנה אישית - בהתאם לצרכים ולדרישות אתה אומר שאתה לא מוכן להסתפק בובת ככפה זולה מבחינה כספית ואני בהחלט מבין אותך ומזדהה אבל מצד שני אם כרגע אין באפשרותך להוציא כספים ולשלם אז יש לך רק 2 אופציות או לחסוך תקופה על מנת להזמין מחו"ל או במיוחד מבובנאי בארץ בדיוק את מה שאתה מחפש או להסתפק בכל זאת במה שיש...ולהתקדם בהמשך

למעלה