חנויות יד שניה וענתיקות -היכן?

oren*

New member
חנויות יד שניה וענתיקות -היכן?

קודם כל הרשו לי להציג את עצמי, אורן - מנהל פורום עיצוב גרפי כאן בתפוז. אני מעצב גרפי, ובחלק מהעבודות שלי אני אוהב לשלב תמונות מתוך מגזינים (בעיקר נשים ודוגמניות). בשבוע שעבר עשיתי סיבוב בשוק הפשפשים, בשנקין ובסביבתו במרדף אחר חנויות יד שניה. מי מכיר חנויות המחזיקות אוספים מעניינים? בעיקר מגזינים ומוצרי אופנה? אחת החנויות שאני הכי אוהב לחזור אליה היא "פלשתינה א"י" בשוק הפשפשים, ושבוע שעבר גיליתי חנות חדשה - "קוף" בסמטה אלמונית בתל אביב (אחת הסימטאות שיוצאות מתוך רחוב קינג ג´ורג´ בכיוון רחוב אלנבי). האם יש אפשרות שאנשים כאן יכתבו על מוצרים מעניינים שהם רכשו לאחרונה בשוקי פשפשים (בארץ או בעולם)? הנושא מעניין אותי מאוד. המון תודה, ובהחלט פורום משגע - רציתי להמליץ לכם על אתר "קונספציה" שמעוצב כולו בתמונות מתוך ספרי ילדים ותוכניות טלוויזיה ישנות בישראל.

זהבוש

New member
חנות לעתיקות ../images/Emo33.gif ../images/Emo29.gif ../images/Emo20.gif ../images/Emo20.gif ../images/Emo20.gif

לאורן שלום איפה הייתה לפני שלוש שנים שחיפשתי אנשים כמוך כשסגרתי את החנות שלי לפני שיצאנו לנירובי. ובביקור האחרון שלי כתבתי מודעה בעתון לחיסול דברים שנשארו מהחנות ואף אחד לא בא בקיצור יש בארץ מבחר עצום של חנויות עתיקות וכפי שאתה אומר שוק הפשפשים הוא הגדול ביותר גם בחיפה השוק הוא מוצלח מאד עם יודעים איפה לחפש יש בשוק הפשפשים ביפו חנות שנקראת כנען אצל זהבה כנען ויש לידה גם חנות נהדרת להם יש המון ארץ ישראל העתיקה ולהבדיל מהאחרות שמלאות בעתיקות של אנגליה ואירופה. אני מקווה שתמצא את כל מה שתחפוץ.

magy

New member
וול קום אורן, ראיתי את המיצגים

יופי של אתר... ואולי אתה יודע היכן ניתן למצוא תמונות של אלטע זאכען וחנויות אנטיקה. אני רוצה להדביק פה..... גם פישפשים הולך.... אולי כדאי פשוט לנסוע ללונדון לשוק פורטובלו....ולצלם......?

oren*

New member
אני יכול לצלם ולהעלות לכאן

נורא חששתי שמא אני מפריע להלך הרוח כאן בפורום, והנה אנשים הגיבו להודעה שלי (נושם לרווחה
). אף אחד לא נתן לי תשובה לשאלה, אבל כיף לקרוא את התגובות. אני מקווה ליסוע שוב בשבוע הבא שוב לשוק הפשפשים ולצלם. הייתי בשוק פורטבלו בלונדון, וגם בשוק בצרפת (שכחתי את שמו), הדברים שהכי הלהיבו אותי היו חנויות המוצרים של מלחמת העולם השניה - מוצרים של נאצים לצד מוצרים של כוחות הברית.

זהבוש

New member
בוקר טוב למתענינים בעתיקות ../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif ../images/Emo42.gif

במשך כ20 שנה הייתי בעלת גלריה לעתיקות ברחובות עירי, ואני אשמח מאד לעזור לך בנסיעותך בעולם איכן כדאי לראות או/ו לקנות עתיקות כאחת שעתיקות טבועים בי בדם . ולך עינבר הסיפורים על קנית דברים עתיקים הם ללא סוף מדהימים. אני פשוט חלשה מאד בלספר אבל אני מקוה שאצליח לשחזר כמה מהם.

ענבר.

New member
שווקים מממממממ...

אוהבת אותם רק ובעיקר בגלל הריחות. ריח של ספר ישן, ספה ממורטת, שטיח בן אלפיים, עושים לי את זה לפעמים יותר מכל בושם יוקרתי. כשאני מגיעה לשווקים האלו של הענתיקות (בעיקר בחו"ל) ופריט מסויים קורץ לי, אני מתחילה להתקרצץ על בעל החנות בבקשה לסיפור שמאחורי הפריט. ועוד שניה מגיע הסיפור.

ענבר.

New member
אוקצור הספור הולך ככה

אני בנאפל. מוצאת איזה שוק עם 4 דוכנים בלבד. העין שלי נמשכת לזוג פסלים, גבר/אשה כרוכים בשרשרת. הפסלים נראים ישנים ויש להם ריח של עץ טחוב. מתחילה "לנדנד" ולבקש סיפור. הנפאלי אומר לי שזה לא למכירה, ומספר ש...הפסלים ניתנו במתנה ביום הנישואין שלו ושל אשתו, האחד על ידי השני.... כל עוד הם היו יחד, הפסלים היו כרוכים בשרשרת. האשה נפטרה, הבעל לא מסוגל להסיר את השרשרת... נעשה את הסיפור קצר - בסוף הוא מכר לי את הפסלים ואל תשאלו בכמה....בפרוטות.

רגע רגע אין לך חברים? ../images/Emo9.gif

הולכת לראות אותם לבד? מה עם מפגש פורום מגי? זה פורום לא מזיק בעליל.. לא חושבת שיש פה בעיה לאנשים להיחשף.. נהפוך הוא... מה את אומרת? אני חברה בעוד 2 פורומים בנושאים חביבים, ואנחנו נפגשים בכיף - מזה כשנתיים, נוצרו חברויות נהדרות וחיבורים טובים. נו?

magy

New member
חונה.....מבחינתי....אפילו בעוד שעה

תמיד מוכנה ומזומנה לפגוש אנשים... אין לי בעיה. מצפה לתגובות חיוביות מהאנשים פה.. את יודעת, צפון- מרכז...אולי דרום. לדעתי, רק בעיות טכניות מונעות מפגש. אבל אין ספק שיש גם אנשים שאינם מעוניינים להחשף. אני , שאין לי סודות , ולא חברים רבים.. מאד אשמח למפגשים......השתתפתי בעבר....פה ושם....נסעתי רחוק לפגוש אנשים. עד מעבר לקו הירוק......אפילו.... אני קצת סוציומאטית,
אבל חברותית.
))))))))) חונה, תתחילי לארגן....חלקי פקודות והוראות........יייייאלללללללה אם זה במרכז....תדאגי לי לטרמפ......זה הכל....

אחלה - מתניעה את הפרוייקט

ראשית, מרכז עזריאלי יכול לבוא בחשבון. צומת רכבות\אוטובוסים נוח מכל קצווי הארץ. תאריך.... מבחינתי רק אחרי החגים. בעוד 10 ימים אנחנו יוצאים לחופשה ארוכה. בעינין הטרמפ... נדמה לי שיש עוד חברים מהצפון.... אז.. אולי תעלי זאת להודעה למעלה מתישהו ונשאל את פי "הכלות והחתנים"????

למעלה