חנוך לוין

חנוך לוין

טוב רציתי לשמוע מה דעתכם עליו. לדעתי הוא מחזאי ענק, אחד הטובים ביותר. יש לו שירים וקטעים נורא חזקים יעם המון עוצמה ומשמעות.

אולי אני מגזימה...

אבל הוא (היה) לדעתי אחד המחזאים היחידים בארץ ששווה ביקור בתיאטרון על כל הכרוך בזה (כידוע לכם- חוויה לא הכי זולה). ראיתי כמה הצגות שלו: הילד חולם, הזונה מאויהו, אשכבה ועוד אחד שאינני זוכרת את שמו, על בחור אחד שלא רצה להתחתן ובכלל על המהות של נישואין וחתונה. ועוד כמה שקראתי בלבד. אני מזדהה מאוד עם ההשקפה הקודרת, והצינית שלו על העולם והדרך הבוטה והגרוטסקית שבה הוא מעביר את זה, אם כי הוא יכול לפעמים ממש לדכא.

*GormE*

New member
אני חושבת שאת מתכוונת לקרום

ובכלל, אני ממש אוהבת את יצירותיו של חנוך לוין, והשירה שלו היא מהמעטות שנוגעות בי יש לי את הקבצים של הג´יגולו מקונגו ומה אכפת לציפור, מהאחרון העלינו קטעים בהפקת תיאטרון שלנו שנה שעברה. מה גם שאת כל שאר הקטעים מהספרים אני קוראת אינספור פעמים אני וחברה מפורום תיאטרון רצינו לעשות לפני כמה חודשים טריוויה חנוך לוין, אבל הדבר כשל בשל חוסר השקעה והתעניינות.

במה איכפת לציפור ובג´יגולו מקוינגו

יש כמהקטעים מדהימים. קודם כל כמובן שמלכת האמבטיה שכל המחזה פשוט גדול. חוץ מזה אני פשוט אוהבת שם את השירים "הילד שלנו", "שחמט" ו"אבי היקר". אני נורא אוהבת את ההתנגדות שהוא מביע שם למיליטריזציה של החברה. וחידון חנוך לויון נשמע דבר ממש מגניב. מחר אני הולכת לראות את ההצגה "אטום" שלפי מה שהבנתי מתקרבת ברמתה ומבחינת הפרובוקטינביות שבה ל"מלכת האמבטיה".

עופר ב.ה

New member
אני דווקא הבנתי

ש"אטום" מתקרב ברמתו ל"דוקומדיה"
(וברצינות -
) התיאטרון הישראלי ממשיך בהידרדרותו, אבל זה כבר לא לפורום הזה...

מעריך אותו, לא תמיד נהנה ממנו.

אני מאד מעריך את הדברים שחנוך לוין עושה עם השפה העברית, ומוקיר את התפקיד שלו במחאה הפוליטית בישראל. מצד שני, "הנחת העבודה" ביצירות שלו, לפיה הכל חרא וכולם זונות, לא מדברת אלי, ויש בה יותר מקורטוב של נודניקיות לטעמי. גם אני חשבתי ככה בגיל ההתבגרות, אבל מאז למדתי כמה דברים. אני לא חושב שהוא יהפוך לקלאסיקה עברית כמו עגנון ואלתרמן. מצד שלישי, השירים ב"מה אכפת לציפור" באמת מבריקים.

renan

New member
קברט לוין

ראיתי לאחרונה את המחזה המעולה הזה. זה שילוב של מחזה עם מעט שירים - אבל בכל זאת לא הייתי קוראת לזה מחזמר. זה אנקדוטות מצחיקות על החיים. אני אישית מאוד מעריכה את העבודות של לוין, ראיתי כמעט את כל ההצגות שלו, וזו בהחלט אחת ההצגות הטובות.

למעלה