חנוך לוין

danaf8

New member
חנוך לוין

איזה שירים של חנוך לוין הולחנו? הצלחתי למצוא את מה איכפת לציפור, כבר לא בת שש עשרה, ולונדון. יש עוד?

45israel

New member
וגם חייל של שוקולד (שמואל קראוס) ו.

שחמט (חייל שחור מכה חייל לב) -הלחין אלכס כגן

התמ-ים

New member
חייל של שוקולד - החלונות הגבוהים

בדיסק של החלונות הגבוהים, ואולי גם באוספים של ג´וזי כץ ו/או שמוליק קראוס

גרי רשף

New member
אבי טולדנו שר חנוך לוין../images/Emo22.gif

אם אינני טועה, אבי טולדנו הוציא לפני כמה שנים דיסק עם שירים של חנוך לוין. אני זוכר שהיה שם את שחמט עם לחן חדש ועוד שיר או שניים שזכו לכמה השמעות ברדיו. למישהו יש פרטים נוספים?

dearj

New member
טולדנו @ חנוך לוין

בין השאר (כל הלחנים, אגב, של טולדנו): שחמט, החיים רק מתחילים בגיל 62, התעמלות בוקר, בלב הים שוכן לו אי, הזמן שעובר עליך, המלכות היא שלמה, כשאהיה גדול אהיה קטן, על כסאי הישן בביתך, שיר ההורים המחכים, שיר שתי המשאיות הערה: חוה אלברשטיין שרה שחמט ללחן של אלכס כגן. אבי חידש גם את הלחן. כמו כן: מאור כהן - בנצי (לחן שלו), יואב צפיר - דג מלוח ותה (לחן של קורין אלאל), יהודית רביץ - הרגע שלפני (לחן שלה) מה אכפת לציפור (לחן של מישה סגל) - ביצע אלי מגן עם אחרית הימים ואחר כך חידש אותו עם נורית גלרון. כמו כן קיים ביצוע מ"לילה גוב" של גידי עם דנה ברגר. פעם במאי - שם טוב לוי (שגם הלחין) ציפור המכנסיים הקטנים, ששר גידי גוב - לחן מיקי גבריאלוב. קיים לחן של יאיר קלינגר למילים של חנוך לוין - "והנני נוטש אותך לאנחות". לא הצלחתי לפענח מי המבצע. למיטב זכרוני קיים גם ביצוע של רן אלירן ל"התעמלות בוקר" (בלחן של זוהר לוי)

פלפל.

New member
מעולה ../images/Emo45.gif

חבל שטולדנו לא יצא על דיסק. תודה על ההשלמות. לא הכל אני מכיר. מה זה בנצי של מאור כהן? יש לי את הדיסק שלו (´טוב לנו יחד´). השיר לא שם. איפה מופיע? באוסף השירים של לוין (הספר) העץ הוא גבוה נקרא "מה אכפת לציפור" - כמו שנקראת הגרסה של גידי גוב ודנה ברגר. רק אחרית הימים קראה לו "העץ הוא גבוה". אגב, גם את הביצוע של נורית גלרון לא שמעתי מעולם. איפה מופיע? ולגבי רן אלירן - לא הגיע הזמן שיצא איזה אוסף מכובד של שיריו על דיסק? ואולי כבר יצא..? עוד תוספות? מישהו? שבת שלום

dearj

New member
טולדנו על דיסק!

ראשית - הפרוייקט של אבי טולדנו/ חנוך לוין פורסם בדיסק. הופיע גם ב"מבצעים המוזלים" של הד ארצי/"טאואר רקורדס" וראיתיו שם בעבר. לא כל הביצועים שציינתי, הופיעו בהכרח על דיסק, אך שמעתים (ברדיו או טלויזיה). לגבי נורית גלרון + אלי מגן - ייתכן שהופיע באוסף "אהבה מדואט ראשון" של הד ארצי?

פלפל.

New member
טוב שמישהו יודע על זה

אם יש טולדנו על דיסק - הביאוהו לכאן, ונדעהו נדבר גלויות יש או אין. (שכבר אנחנו עייפים מאוד מחנויות היד שניה שכל הזמן מראים לנו בתמונות?) אם באמת יש משהו אחר, אז למה לא יביאו כמה.. וולך זוזי. עכשיו לוין. לשאלתך, באוסף "אהבה מדואט ראשון" מופיע "העץ הוא גבוה" של גידי גוב ודנה ברגר. לנורית גלרון הרבה ´עצים´ אחרים - סוס מעץ, כי האדם עץ השדה, חגיגה בצמרת ותחת עץ האהבה (ואם יש עץ אחר - שרשרוהו לכאן..) בענייני משוררים גלרון מזוהה דווקא עם נתן זך. איך אומרת ST? בשורות טובות!

פלפל.

New member
איזה כיף, ../images/Emo26.gif עוד פרויקט! ../images/Emo36.gif

שרשור שירים של חנוך לוין!
איזה כיף!
יש לי המון!
אשתדל להיות כרונולוגי (אפשר להגיד דבר כזה? לא נשמע לי נכון כל כך, אבל שיהיה..) * החלונות הגבוהים - חייל של שוקולד * תיקי דיין, ישראל גוריון ועוד ב"מלכת האמבטיה" (מחזה סאטירי של לוין בקאמרי. לחן של זהר לוי). בין השירים: אבל המלכות היא שלמה, רגעים יפים, אבי היקר, פגשתי בחור ביישן, ועוד. תיקי דיין גם שרה כמה שנים אח"כ את "חיה לי מיום ליום" מתוך איזו הצגה או סרט שכתב לוין. הרבה אח"כ רמי הלחין עבור בחיל"תו ריטה גרסה שונה לשיר. * אחרית הימים (גבי שושן, יצחק קלפטר, זהר לוי, מירי אלוני אולי מגן) - אולי הלהקה המזוהה ביותר עם ח.לוין: אין מקום לשניים על עמוד החשמל, העץ הוא גבוה, התעמלות בוקר, חייו ומותו של מר גוסקין שהיה איש קטן. כל שירי אחרית הימים זכו לחידושים: את "אין מקום לשניים" חידשו (בנפרד) מני בגר ורוני ידידיה. את "חייו ומותו של גוסקין" חידשה להקת גוונים כהים. גידי גוב בלילה גוב את "מה אכפת לציפור". דודי לוי את "התעמלות בוקר". * זהרירה חריפאי (בתקליט "לשיר תיאטרון", שירים מהצגות שונות) - נערת חלומותי ובאשר אלך (מתוך ההצגה הראשונה שלוין גם ביים, "יעקובי וליידנטל"). * יהודית רביץ - בלדה על אדון כמעט וגברת כלום * שמוליק קראוס - אני בדרכי למוסד הסגור * ריקי גל - בצער לא רב ביגון לא קודר * חוה אלברשטיין - שחמט, לונדון, לא הצלחתי בחוץ לארץ * שמיניית ווקאל - שיר הרמזים * ציפי שביט - איבדתי את אמא שלי (או מצאתי את אמא שלי) * גידי גוב - ציפור המכנסיים הקטנה * שלמה יידוב - ואני אוהב אותך * מיקי גבריאלוב - צופיה, טורקי טורקי * אבי טולדנו - (לפי מומה) הוציא ב 1990 תקליט משירי לוין, כמו שציין גרי. לא מכיר, ולא הצלחתי למצוא פירוט שירים, חוץ ממה שכתוב בביוגרפיה של אבי במומה: שחמט, שתי משאיות, והחיים מתחילים בגיל 62 (שלוין כתב במיוחד עבור טולדנו). שחמט מופיע גם באחד האוספים של טולדנו. * דודי לוי - הוציא תקליט בשם "פרויקט חנוך לוין" עם לחנים ישנים וחדשים ל: הנה הארץ השלמה, אני בדרכי למוסד הסגור, לונדון, הבטחה, מה קטנות עינייך, אין מקום לשניים על עמוד חשמל, צופיה, שיר הפלגה עליז, לא הצלחתי בחוץ לארץ, פעם במאי חיבקתי נערה, התעמלות בוקר. זהו. אני נהניתי. תודה לשואלת. אם יש עוד, שרשרו שרשרו. ואם למישהו יש את התקליט "שישה ימים בטנק" של להקת גייסות השריון, אודה אם יציץ בו ויראה אם את אחד השירים כתב לוין. אם כן, שישרשר את שם השיר. בתודה מראש. צ´או

גרי רשף

New member
קח את כל התקליט..../images/Emo22.gif

אני שלחתי את פלפל למומה, והוא כתגובה שלחני לתקליטיה, ואני סרקתי את עטיפת התקליט לידיעת הציבור. השיר הוא ´מכתב מהקייטנה´ של חנוך לוין ולחן של סונקילי (?). אבל אם כבר טרחתי וסרקתי- שמות חברי הלהקה מופיעים על העטיפה: טליה, אסנת, ורד, תיקי, משה´לה, אפי, טולדאנו, גדי, דני, שמוליק, עזרא, דורי. אבי טולדנו ותיקי דיין הם אלו המבצעים בתקליט את ´מי שחלם´. מישהו מזהה את האומנים האחרים? אולי מישהו מהתזמורת?

מוגג

New member
נדמה לי שלריקי גל

יש גם ביצוע לצופיה ולשם טוב לוי גם.. אגב זו התשובה לחידה מהמפגש של הפורום השכן "מי מתה בתאונת דרכים בצומת רעננה"...

יש לה

אני לא בטוח שזו אותו שיר,אבל לריקי גל יש שיר בשם "צופיה" שיצא באלבום "חפש בי"(1993). מיהו הפורום השכן?

מוגג

New member
זה אותו שיר../images/Emo119.gif

והשכן הוא פורומה של הדודה בוואללה! ואם הזכרת חפש בי, אז גם שיר זה הוא של חנוך לוין או בשמו המקורי: עשה חיפוש בי, פקח צעיר. הרבה משיריו שינו את שמם בדרך לתקליט: גוסקינד הפך לגוסקין חייל נחמד הפך לשוקולד ועוד (?)

למעלה