חנוכה בפתח- איך נהנים ללא עינויים

חנוכה בפתח- איך נהנים ללא עינויים

כל חג בארץ הוא סיבה טובה לקניות המון זמן פנוי עם או בלי הילדים מובילים אותנו לקניונים לפסטיגלים למסעדות וארועים משמחים. אז איך לא מוותרים על השימחה ו"דמי החנוכה" מבלי לוותר על מסגרת התקציב המשפחתי? הציעו כאן איך להתבדר מבוגרים וילדים ולהמשיך להיות ב"שליטה". מה התוכניות שלכם לחג מבלי לשכוח את התוכניות שאחרי החג. ושיהיה חג אורים שמח לכוווווווווווווווולם. אריק

goldy

New member
תקציב חגיגות שנתי

כל חג והסכום המוקצב לו. כדאי לרדת לרמת ארוע: כמות כרטיסים + קיוסק.

ק א סי

New member
אויש חנוכה...

קודם כל מחפשים כרטיסים בהנחה. תמיד אפשר למצוא. אם זה מועדונים כמו חבר או טוב (של עובדי המדינה), אם זה כרטיסים מוזלים דרך מבצעים של רשתות השיווק. אני דווקא הולכת להצגה ללא הנחה. "עוץ לי גוץ לי". הצגה מאוד מומלצת לילדים, עם תכנים עשירים (לא כמו מופעי סלבים). ולזה לא היתה הנחה (למקומות טובים) אז במודע אני מעדיפה להוציא 300 ש"ח (אני ו-2 ילדים) על משהו איכותי שלא הולכים אליו כל יום. ויש גם אירוע משפחתי. בר מצווה שיגזול עוד 300. למרבה המזל יוצא בחנוכה ואירוע מיוחד עם פעילויות לילדים שגם יהנו. וכשסבא לוקח את הילדים לסרט או פעילות אחרת זה לפחות לא מהתקציב שלנו...
אז יהיה שמיח...

שיטת הסבתא

הודעתי מראש לסבתות שלכל אחת מהן מוקצב יום כייף אחד עם הילדים ושיארגנו מה שבא להם, סבתא אחת התנדבה לקחת להצגה והסבא סבתא השניים לספארי ככה שמכסת הכיופים מולאה. בשאר הימים אנחנו בבית מכינים לבד לביבות וסופגניות, מזמינים חברים ומשחקים טאקי.

maybesure

New member
אצלנו

מעולם לא נגררתי לפסטיבל ההצגות המלחיץ. שני ילדי לא נסחפו אחרי הפרסומים, לא אהבו את ההמוניות שבלהדחף עם כל עם ישראל לאולם תיאטרון לא השפיעו עליהם הפקות ענק. הבן בכלל לא מתעניין בהצגות - מעדיף סרטים וזה יש קל"ב. הבת העדיפה הצגות באולם המקומי ביישוב גם אינן הפקות ענק. מתנות או דמי חנוכה - מעניקים אבל בתכנון מה רוכשים או למה חוסכים את הכסף. יש תקציב ולא חורגים ממנו.

משרדית

New member
חבל שאתם לא עושים מנוי להצגות שנתי.

זו אכן הוצאה ענקית. צריך לחשב ולחסוך לקראת דברים כאלו. אפשר מראש לחשב בתחילת השנה, מה עושים בחופשות ובחגים. בחו"ל אנשים מתכננים את היציאות לבילוי או לחופשה מראש. בארץ לא נהוג. כדאני בכל זאת לקחת את זה כנוהג, ויהיה יותר קל להתנהל. הרי חגים ואירועים מגיעים בכל מקרה. מירי

maybesure

New member
למה חבל?

לא מעניין אותנו אז למה ללכת למשהו שלא אוהבים?

משרדית

New member
בד"כ ההצגות איכותיות, מניסיון...

כמו כן, מתרגלים להרגלי תרבות, מבינים סוגים שונים של הצגות, בוחרים מה התאים להם יותר. חבל מקווה שהבנת אותי. ילדיי, כעת גדולים, לא שוכחים זאת עד היום, ויש להם תרבות להגיע להצגות, לשוחח עליהן, להתרשם ממעניינת עד שטחית וכד עד שטחית או לא מוצלחת, והחשיפה בהחלט הוסיפה להם. מירי

maybesure

New member
מסכימה בעניין התרבות

אבל.. לא רק הצגות הן עניין תרבותי. הבת שלנו מעדיפה לקרוא, היא קוראת כ"כ הרבה ספרים שהבית מתפוצץ כבר, ואני מעדיפה זאת כך. לא מונעת מהם ללכת להצגות אבל לא רואה שום טעם לגרור אותם למשהו שאין להם עניין בו. ניסינו כשהיו קטנים וכמו שיש ילדים שאינם אוהבים לקרוא כלל ומעדיפים להיות תקועים מול הטלויזיה, יש ילדים שהצגות לא מדברות אליהם. אולי כשיתבגרו עוד קצת יאהבו. מה גם שסוג התרבות הזה גם במנוי הוא תרבות לעשירים. מי שכן יכולים להנות ממנו בעיקר הם ועדי עובדים המשיגים כרטיסים או מנויים מוזלים לעובדיהם ואנחנו - מה לעשות? לא התמזל מזלנו..
במקרה גם בן זוגי ואני מעדיפים בילויים תרבותיים אחרים הקשורים בעיקר במוזיקה. בשביל לדבר על שטחיות והעמקה - אפשר גם על ספרים והם גם משאירים הרבה יותר מקום לדמיון. הבן לא אוהב ספרים אבל קורא חומרים מדעיים. אני לא חושבת שחבל על כלום, אני חושבת שאיש בתרבותו ובהעדופותיו יחיה.

למעלה