חנוכה מואר ושמח לכולנו

ש ו נ י

New member
חנוכה מואר ושמח לכולנו ../images/Emo42.gif../images/Emo23.gif

מעט מן האור דוחה הרבה מן החושך באנו חושך לגרש בידנו אור
ואש|אש| כל אחד הוא אור קטן
וכולנו אור איתן
סורה חושך הלאה שחור
סורה מפני האור!!!
|אש|
(הלינק באדיבות ריקי
)

ש ו נ י

New member
מתחיל בערב יומשישי לא? אם א' חנוכה

זה יומשבת אז תחילת היום הזה הוא בערב שישי (איך אני חכמה חבל"Z
) חגשמח!!!! קולולולו רוצים משפט פגז ? אין האור מאיר אלא מתוך החושך! (ותחשבו על זה!!!)

orensany

New member
מה זה מחר? איזה קטע

אני ממש לא מעודכן בקטע של חגים והכל כמה זמן זה 8 ימים לא?

orensany

New member
טוב אז

חג שמח וסוף שבוע טוב אני לא איהי פה בסוף שבוע אבל אני אראה אותכן ביום ראשון תשארו מתוקות ומדהימות כמו שאתן הרבה חיבוקים נישוקים וכל שאר הסימנים שיש במאגר אורןשני או or & sunny אהבתי את הרעיון הזה...

חג שמח גריני,שוני,אורן,ברכה,גיל

חת שופ סת, וכל חברי הפורום (סליחה עם מי ששכחתי). הרבה סופגניות (פעם בשנה - מותר : ) ). אור ואהבה בטקס הדלקת הנרות - גם למי שלא נוהג לעשות את זה כל שנה, תעשו לכם מנהג. תתחילו השנה, צריך חנוכיה (פשוטה) חבילת נרות (3.5 ש"ח בכל סופר), חבילת גפרורים (פחות משקל), וברכה קצרה, אפשר גם מקורית משלכם, המהדרים וסתם אילו שנהנים שרים גם מעוז צור.....וזהו. מעמידים את הנרות ליד חלון (סגור :) ), כדי שגם הסביבה תוכל לראות - מנהג יפהפה שאני מניחה שגריני תוכל להסביר אותו יותר ברוח היהדות. וזהו... תאמינו לי, זה עושה משהו באמת.

גריני

New member
חג שמח ומואר../images/Emo137.gif../images/Emo138.gif

רק |חנוכיה| "תפוז" שכחו להוסיף... גם לך, אינסופ ולכל החברים הנוספים שלנו, ותיקים וחדשים (ברכת ברוכים הבאים לחדשים, בהזדמנות זו
). ומי זה שלא מדליק נרות בחנוכה??? זה החג הכי כיפי שיש לנו! אני מדליקה גם מדליקה, וגם שרה לא רק מעוז צור, אלא ממשיכה הישר ל"הנרות הללו"... ומקנחת ב"באנו חושך לגרש" + כל התנועות, כמו שלימדו אותי בגן, תוך הדגשת סורה חושך על השחור
תודה על המחמאה, ידידתי, אבל כל מה שאני יודעת להסביר על חנוכה זה נס פך השמן שנמצא בבית המקדש ושהספיק ל- 8 ימים... אני אישית מתחברת לחג הזה מהחלק הרומנטי שבי... ריח הסופגניות והלביבות יחד עם הנרות הדולקים - במיוחד אם יוצא חנוכה גשום במיוחד (כמו שנראה שיהיה לנו השנה) - זה עושה פשוט חם בלב

על הניסים ועל הנפלאות ../images/Emo28.gif

בחג החנוכה אנו מדליקים 8 נרות ושמש לכל נר משמעות משלו
השמש - הוא בענייני השמן, חומר הבערה הטעון סמליות רבה
נר ראשון - מכיל את עקרון התגברות האור מן המעט אל המרובה
נר שני - מאיר את מושג הגבורה, גבורת הציבור וגבורת היחיד
נר שלישי - עוסק במופלא מאתנו בבחינת "על הניסים"
נר רביעי - נוגע באור הנראה לעין והנסתר בלב האדם "שערי אורה"
נר חמישי - האם החבל המתוח כגבול יכול להוות מיתר המפיק מנגינה
נר שישי - מסירות הנפש המחיר היקר שאדם בוחר לשלם על ייחודו
נר שביעי - מאזין לסיפור הנשי שבחג, לאש שבאישה גבורת בת ישראל
נר שמיני - חוגג את הזדהותנו עם חירות אבותינו שיהיה לכולנו חג שמח מלא אור
שמחה וחיוכים ושנה אזרחית טובה! לא בכדי חג חנוכה מסכם משנה אזרחית ופותח חדשה! בראש השנה שלנו אנחנו אוכלים מתוק נושאים כפינו לשמיים ומבקשים שיהיה לנו שנה טובה. אנחנו לא לוקחים סיכונים וגם את השנה האזרחית מסיימים ומתחילים עם משהו מתוק והרבה הרבה אור! שתהיה שנה של התגשמות!

למעלה