חנוכה נוסטלגית

ג רפאל

New member
חנוכה נוסטלגית

אני ניזכר בגעגועים בחג החנוכה בבית הורי לפני כך וכך עשרות שנים. הוילנות מופשלים כדי שנראה את הגשם שיורד בחוץ ואיך הטיפות הנוקשות בזכוכית נוצצות מאורות החנוכיות שלון. החנוכיה של אבי, והחנוכיה הקטנה יותר שלי.. תנור נפט עגול במרכז החדר ועליו מתחממת צלחת הלאטקס שנאכל בתום המשחק בסביבון. ואותיות עבריות עליו נ ג ה ש [נס גדול היה שם] ויש משמעות נוספת לאותיות נון זה נעמאן =לקחת, גימל זה געבען =לתת [והכוונה למעות החנוכה לקחת כל שבקופה לתת כל שנצבר אצל המשחק. והא שהיא האלב - המחצית [לקחת] ושין היא שוין- זהו המשחק נגמר ומתחילים מהתחלה.
ולמה ניזכרתי. השבןע במועדון 'האזרחים הותיקים' [לשון מכובסת PC[ חילק סביבונים שי לנכדים - סביבון לכל נכד. תוצרת סין [כמובן] שטוחים צבעונים כקלייידוסקופ, חגים נהדר וזמן רב ןוהתמונה מנצנצת ומשתנה - אבל אויה אין אותיות שמסמלות משהו.ואי אפשר להעלות משחקים כקדם
ביום ראשון נלך לחפש סביבונים של אמת.

Y. Welis

New member
גם לי יש זיכרונות טובים מהחג משנים עברו

ולו כי הוא חל לעיתים בימולדת... זמן למפגש משפחתי. חג חורפי וטעים, עם דברים טובים ב-TV (מה שאין היום).
&nbsp
אגב תנור נפט - גם לנו היה, סוג גלילי עם זכוכית עבה, שהיה מאיר כמו אח מבוערת. אין דבר טוב מזה ליצירת אוירה ביתית ונעימה, במיוחד בחורף. היו לאטקס, היו סופגניות (פחות מוצלחות - האמא התפשרה על קטנות כי הגדולות לא תפחו) ונעימות שכמוה לא היתה מאז (ומסופק אם תהיה כאן בארץ), והיה מה לעשות - לאן לצאת, לבקר, לנסוע, לראות, מבלי חשש או אי נעימות או מתיחות.

ג.רפאל. וזו גירסתי לסביבון

מאבותי למדתי כי פירוש האותיות הוא:
נ - נישט (אתה לא מקבל כלום)
ג - גאנץ (אתה לוקח את כל הקופה)
ה - האלב (אתה מקבל מחצית מהקופה)
פ - פארפאלן ( לא רק שאינך מקבל כלום, אתה מפסיד גם את כל ה"אוצר" שלך)
צ'י

הייתי משחק במישחק הזה בילדותי

כאשר הגרוש הייה גרוש
וגרוש עלה כוס סודה
ו2 גרוש עלו כוס גזוז

Y. Welis

New member
אגב סודה וגזוז - באמריקאית soda הוא גזוז, משקה מוגז עם צבע

סודה נטו נקראת sparkled water...
&nbsp
חושב שרק אנשים מבוגרים מאוד עוד מעריכים סודה נקיה. אצל הצעירים יותר כבר אין מודעות.

arye9

New member
ורחיצת הכוסות היו בשיא ההיגיינה

השפרצה על הכוס מלמטה ללא סבון וללא בטיח

למעלה