חנוכה

kevant

New member
חנוכה

מתבונן אני בלוח השנה כהרגלי מדי יום. והנה מנצנצת לה שורה שבדרך כלל אינה מופיעה. מביט אני בה מקרוב ונוכח לדעת כי היא מבשרת את בוא "חג החנוכה". שירי חנוכה מתחילים להתנגן בראש.הראש מתחיל להסתובב עם הסביבון, העינים מחפסות את הנרות הדולקים ועל הלשון כמעט מתחיל להרגיש את טעם הסופגניה. ו... הנפילה לא מאחרת לבוא. כמו תמיד כשיש אירוע מיוחד, לא שיגרתי, בא הזיכרון הכואב ומכה מחדש. ושוב כתמיד נמחק בדל החיוך שהחל לבצבץ. ותמונות העבר חוזרות. הנה אני עם הבן מסובב סביבון. אוחז בידו בהדלקת נר חנוכה, עוזר לו לחסל סופגניה שאמא הכינה. והנה אני לבד, בלי אף אחד. לגמרי לבד. לא אשיר יותר שירי חנוכה. לא אתענג על סופגניה כבעבר. לכל דבר שקשור לחג יש טעם שונה. אומנם יש עוד ילדים בבית, אך הם אינם יכולים למלא את חסרון האחד. הנרות ידלקו גם השנה ויצטרפו לנר התמיד שדולק בבית. חג אורים לכולם.

מיכל@בר

New member
kevant יקר...

כל כך הרבה דברים כבר לא כמו שהיו, וחגים, תמיד מעצימים את החסר הענק הזה, את האין הגדול. וכל כך מבינה על מה אתה מדבר... על איך היה, על איך יכול היה להיות, ופתאום טראח בום ואין... המשפט הזה שאחזת בידו של הבן בהדלקת הנרות נראה כל כך טבעי, כל כך חי.... מחבקת אותך, איש יקר..

חנוכה - חג האור

לנו בעצם חושך בנשמה. יודעת היטב על מה אתה מדבר אתה אומר זאת היטב. מקווה בשבילך שלא ירחק היום ותמצא את הכוח לשמוח עם הילדים האחרים, לשיר אתם שירי חנוכה ולהתענג על סופגניה. הם לא במקום...הם קיימים והם חסרים גם כן את אותו שחסר לך... חשוב על כך שהם איבדו אח ואולי ´מאבדים´ גם אבא ? ! אף פעם, אף אחד, לא יוכל למלא את מקומו של החסר... אבל ישנם אחרים - אפשר ואולי צריך להאחז בהם ולהעזר כדי להתרומם מעט שתהיה לך שבת נעימה ורגועה ואולי סופגניה טעימה. אוי אוי אוי, מה הייתי מוכנה לתת כדי שאוכל לא לאכול סופגניה !!!

רחלי27

New member
רק לאמר חג שמח!

ושננצח...את עצמנו,או יותר נכון את הכאב. אוי.....כמה מבינה אותך..... נרות חנוכה.. ככ לא מחכה לחג הזה אבל הוא הרי בכל אופן יבוא. אז ננסה לישמוח עם מה שיש ומקוה שנצליח! המון כח!!

למעלה