חנוכיה ממרוקו

נחמן770

New member
חנוכיה ממרוקו

שלום לכולם, ברשותי חנוכיה שבדקתי עליה באינטרנט ומצאתי שהיא יוצרה במרוקו במאה ה19,אך גם העתקים מדוייקים שלה יוצרו בישראל בשנות החמישים, איך אדע האם מה שנימצא ברשותי זאת החנוכיה המקורית או ההעתק מהארץ? אשמח אם תוכלו לעזור לי, תודה

נחמן770

New member
נ.ב

אגב אם זה משנה החנוכיה לא הייתה במצב הזה שהיא הגיעה אליי היא הייתה כולה שחורה ועם עובש...לקחו לי כמה שעות לנקות אותה בעזרת חומרים שונים

חן L1

New member
לגבי הניקוי

להבא, מומלץ עפ"י רוב שלא לנקות פרטי אספנות בכלל. ה"צבע השחור" ו"העובש" הזה להגדרתך (הנקראים בעגה המקצועית, "פטינה"), עשויים להוות גורם מכריע לגבי מקוריות של פריט זה או אחר בלא מעט מן המקרים.

אין ספק שהניקוי לא עשה לה טוב

אין לה אופי.
אפילו אם היא רק בת 60 .

נחמן770

New member
לא ידעתי שזה כ"כ משנה

את האמת אהבתי יותר איך שהיא הייתה נראית קודם אבל חשבתי שככה היא תהיה שווה יותר... טוב אבל אין כבר מה לעשות בעניין..

חן L1

New member
מספר עצות כלליות:

1) מקור – אם קבלת את החנוכייה בירושה שאל במשפחה מהו מקורה וזמנה (סביר שזה לא המצב כי כנראה שאז לא היית שואל). אם רכשת את החנוכייה בעצמך ואתה תוהה לגבי המקוריות שלה אזי תצטרך להיעזר באחת העצות הבאות או צירופן.

2) ציינת כי נוצרו העתקים מדויקים של סגנון זה – מהניסיון הלא כ"כ קצר שלי בעולם האספנות, לא קיים העתק מדויק וברוב המוחלט של המקרים יהיו שינויים כאלו ואחרים בין מקור להעתק (אם היו ההעתקים מדויקים, לא היית שואל את שאלתך, כי לא היה ניתן להבחין ביניהם כלל). נסה למצוא חנוכייה ממרוקו מקורית וערוך השוואות לחנוכייה שברשותך בצורה/עיצוב, הדרכים שבה חלקיה מחוברים אחד לשני וכדומה. בד"כ אם שלך העתק, תוך זמן קצר למדי תמצא הבדלים כאלו ואחרים ביניהם.

3) נסה להעלות תמונות ברורות של כל חלקי החנוכייה תוך התמקדות בחיבורים שבין חלקי החנוכיה צילומי תקריב של העיטורים שלה, סימונים כלשהם אם קיימים על גביה, כגון: חותמות או מספרים. נכון לעכשיו, התמונות שהעלית לא הכי ברורות בכדי לסייע לקבוע לכאן או לכאן גם עבור אספן שאוסף חנוכיות, אני מניח.

4) נסה למצוא באינטרנט אספן חנוכיות שאולי יסכים לעזור לך בקביעה האם החנוכיה שלך מקורית או לא.

שבוע טוב ובהצלחה.

נחמן770

New member
תודה,ועוד תמונות

קודם כל תודה..החנוכיה קניתי אותה ממישהו ולא קיבלתי אותה מהמשפחה או משהו כזה..והבנאדם שקניתי ממנו לא מבין בדברים האלה...שחיפשתי באתרים הסתכלתי טוב(עד כמה שאפשר) בתמונות בכמה אתרים ושני הדגמים(הארץ שנות החמישים,ומרוקו מאה 19) נראים ממש זהים, וכמובן זהים לחנוכיה שברשותי...בכל מיקרה,מעלה עוד תמונות ברורות יותר, מבטים מאחורה וחיבורים

למעלה