לכה נגד אש לא מספיק אמינה למצב "חנוכיה", וגם יקרה,אני מכינה חנוכייה מענף עץ טבעי וספלולים; צריך לרסס אותה בתרסיס כלשהו נגד אש?
מהבחינה הזאת אין בעיה, אנחנו מדליקים ואחרי שממצים מכבים...אחד הילדים שלי הכין פעם חנוכיה כזו בגן, והביא הביתה. הדלקנו נרות, הילדים הסתלקו מהשולחן, ובמקרה עברתי ליד השולחן ברגע הנכון. כשהנרות היו מאד נמוכים לקראת סופם, הנרות הדליקו את הספלולים.
למה לקחת סיכונים מיותרים?
תודה! בסוף השתמשנו ככה... ממילא מכבים את הנרות אחרי זמן מה.לא מכיר תרסיס מוכן. אבל בפירוטכניקה, כשרוצים שנייר יהיה עמיד בפני אש, מרטיבים אותו ב-"מי זכוכית" (תמיסה של סודיום סיליקט) ומייבשים. יש מצב שזה יעבוד גם לעץ. לא ניסיתי, ואין לי מושג אם זה ישפיע על ניראות העץ.
אפשר להשיג את החומר הזה די בקלות ובזול. אם את מרגישה הרפתקנית, את יכולה פשוט לעשות ניסוי עם חתיכת עץ.
עכשיו כשאני רואה את החנוכיה, ומהם ה-"ספלולים" המדוברים, אני חושב שבהחלט יש מקום לדאגה. או לפחות להקפדה יתירה שתהיה השגחה כל זמן שהחנוכיה דולקת.
כפי שאפשר לראות ממצב הנרות, הם לא דלקו הרבה... אנחנו מדליקים, אוכלים, מכבים. הם בהשגחה מלאה.עכשיו כשאני רואה את החנוכיה, ומהם ה-"ספלולים" המדוברים, אני חושב שבהחלט יש מקום לדאגה. או לפחות להקפדה יתירה שתהיה השגחה כל זמן שהחנוכיה דולקת.
הזיפים על הספלולים מאפשרים הצתה קלה ומהירה. במיוחד בנוכחות הפרפין שטיפטף מהנרות. ולעיתים הנרות מחממים זה את זה, במיוחד כשהם לא באותו גובה, והם נמסים/מתכופפים/נופלים. בקיצור, שמחה וששון.
אז יש פוטנציאל למדורה. אנא זהירות.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.