חנוכייה מעץ

trilliane

Well-known member
מנהל
אני מכינה חנוכייה מענף עץ טבעי וספלולים; צריך לרסס אותה בתרסיס כלשהו נגד אש?

רשר

Well-known member
מנהל
אני מכינה חנוכייה מענף עץ טבעי וספלולים; צריך לרסס אותה בתרסיס כלשהו נגד אש?
לכה נגד אש לא מספיק אמינה למצב "חנוכיה", וגם יקרה,
השאר לשמור ולכבות נרות לפני השרפה

רוני1955

Active member
אחד הילדים שלי הכין פעם חנוכיה כזו בגן, והביא הביתה. הדלקנו נרות, הילדים הסתלקו מהשולחן, ובמקרה עברתי ליד השולחן ברגע הנכון. כשהנרות היו מאד נמוכים לקראת סופם, הנרות הדליקו את הספלולים.
למה לקחת סיכונים מיותרים?

trilliane

Well-known member
מנהל
אחד הילדים שלי הכין פעם חנוכיה כזו בגן, והביא הביתה. הדלקנו נרות, הילדים הסתלקו מהשולחן, ובמקרה עברתי ליד השולחן ברגע הנכון. כשהנרות היו מאד נמוכים לקראת סופם, הנרות הדליקו את הספלולים.
למה לקחת סיכונים מיותרים?
מהבחינה הזאת אין בעיה, אנחנו מדליקים ואחרי שממצים מכבים...

אבל בכל זאת כדי להגן וכו' תהיתי אם יש תרסיס שעשוי להגן עליה.

לא מכיר תרסיס מוכן. אבל בפירוטכניקה, כשרוצים שנייר יהיה עמיד בפני אש, מרטיבים אותו ב-"מי זכוכית" (תמיסה של סודיום סיליקט) ומייבשים. יש מצב שזה יעבוד גם לעץ. לא ניסיתי, ואין לי מושג אם זה ישפיע על ניראות העץ.
אפשר להשיג את החומר הזה די בקלות ובזול. אם את מרגישה הרפתקנית, את יכולה פשוט לעשות ניסוי עם חתיכת עץ.

trilliane

Well-known member
מנהל
לא מכיר תרסיס מוכן. אבל בפירוטכניקה, כשרוצים שנייר יהיה עמיד בפני אש, מרטיבים אותו ב-"מי זכוכית" (תמיסה של סודיום סיליקט) ומייבשים. יש מצב שזה יעבוד גם לעץ. לא ניסיתי, ואין לי מושג אם זה ישפיע על ניראות העץ.
אפשר להשיג את החומר הזה די בקלות ובזול. אם את מרגישה הרפתקנית, את יכולה פשוט לעשות ניסוי עם חתיכת עץ.
תודה! בסוף השתמשנו ככה... ממילא מכבים את הנרות אחרי זמן מה. 😄

עכשיו כשאני רואה את החנוכיה, ומהם ה-"ספלולים" המדוברים, אני חושב שבהחלט יש מקום לדאגה. או לפחות להקפדה יתירה שתהיה השגחה כל זמן שהחנוכיה דולקת.
הזיפים על הספלולים מאפשרים הצתה קלה ומהירה. במיוחד בנוכחות הפרפין שטיפטף מהנרות. ולעיתים הנרות מחממים זה את זה, במיוחד כשהם לא באותו גובה, והם נמסים/מתכופפים/נופלים. בקיצור, שמחה וששון.
אז יש פוטנציאל למדורה. אנא זהירות.

trilliane

Well-known member
מנהל
עכשיו כשאני רואה את החנוכיה, ומהם ה-"ספלולים" המדוברים, אני חושב שבהחלט יש מקום לדאגה. או לפחות להקפדה יתירה שתהיה השגחה כל זמן שהחנוכיה דולקת.
הזיפים על הספלולים מאפשרים הצתה קלה ומהירה. במיוחד בנוכחות הפרפין שטיפטף מהנרות. ולעיתים הנרות מחממים זה את זה, במיוחד כשהם לא באותו גובה, והם נמסים/מתכופפים/נופלים. בקיצור, שמחה וששון.
אז יש פוטנציאל למדורה. אנא זהירות.
כפי שאפשר לראות ממצב הנרות, הם לא דלקו הרבה... אנחנו מדליקים, אוכלים, מכבים. הם בהשגחה מלאה.

למעלה