חנוכת בית:)

אשדודיה

New member
חנוכת בית:)

אחותי עושה חנוכת בית ביום רביעי ומחר על הבוקר אני אצלה לבישולים:) גולש ובשר ועוף, אורז ופשטידה נכין ביום רביעי:) וחלק מהסלטים נקנה כמובן חוץ ממטבוחה וירקות:) היא מכינה ארוחה ממש:) אני הייתי מסתפקת בבורקסים, סלטים וכל מיני מאפה קנויים:) פעם הייתי קמה באשמורת הבוקר ממש ומכינה קרואסונים טריים כך שכשהבעל היה חוזר מהתפילה כבר היה מוכן עם קפה...וצלחת מוכנה לכל שכנה הרה שבבניין כי הניחוח היה ממלא את חדר המדרגות...היום ? קונה מוכן וזה טעים לא פחות:) אוקצור מזל טוב לאחותי:)) וערב טוב לכם...

אלמרה

New member
בתחילה נברך: מי יתן לאחותך כל טוב

ומטל השמים. שתהיה חנוכת ביתה חגיגה וגם תחילתה של תקופה טובה של בריאות ואושר. אבל האם אני שומע היטב פה את הרעמים של התמיהות והפליאות "הכיצד זה"? פעם בעידן הלא מודרני בקרב האוכלוסיה ה"לא מודרנית" היה נהיר וברור כי אישה מבשלת ומתקינה לבעלה מאפים טריים... והיום את מסתפקת בבורקסים, סלטים ומאפים קנויים? אני שומע היטב? האם זו מהפכה של העידן המודרני או של הקהילה שנחשבה לא מודרנית? האם זה בגלל שבעלך כבר אינו בעלך? ואם כבר אז מה את עושה באשמורת הבוקר?

שילה1

New member
בשעה טובה ומזל טוב לאחותך../images/Emo57.gif

מי יתן ובביתה תשרה השמחה,הבריאות,האהבה והעושר.

אשדודיה

New member
אמן:)

הפטריות והזיתים בתוספת גמבה ועוד כל מיני מטעמים מבית היוצר של אחותי:) כבר מוכן,המטבוחה והגולש על הגז:) ועשינו הפסקת אוכל על פרזניות וטונה וטעימה מהפטריות:) אוטוטו גם העוף יקבל טיפול מיוחד:) היום אני האסיסטנטית של אחותי:)) אחלה יום נפלא לכולם:)

אשדודיה

New member
גם היום זה נהיר וברור:)

זה שהאשה עובדת ועוזרת בפרנסה יחד עם בעלה(לפעמים גם במקום) לא פוטר אותה מהבישולים ועבודות הבית:) היא אולי תארגן לעצמה עזרה כעוזרת, מבשלת ומגהצת ויש מקרים אפילו אומנת ומטפלת, אבל הבית מאז ומתמיד ועד היום נשאר בתחום האחריות של האשה:) את מה שאני עושה באשמורת הבוקר...אני אשאיר לדמיון שלך להפתיע אותי:) בברכה:)

Gilliana

New member
אני חושבת...

שהדבר נובע מתכונות מולדות אצלנו הנשים. רגש האחריות שלנו חזק יותר - למשל, אני בטוחה שאם תראי כביסה לא מקופלת זרוקה בסלון "ידגדג" לך לקפל ולסדר בארון יותר מאשר לבעלך. נכון - ישנם מקרים יוצאים מן הכלל (ואני אפילו מכירה אישית מקרה כזה) אבל בהחלט ניתן להגיד שב-90% אנחנו מרגישות יותר מחויבות כלפי הבית. תוכלי לראות שגם בטבע, ברוב המקרים, הנקבה היא זו שבונה את הקן...

אלמרה

New member
טוב אז אני רכשתי תכונות מולדות של..

נשים... אני מה זה לא סובל שכביסה לא מקופלת תמצא זרוקה בסלון שאני פשוט לא מעביר את הכביסה דרך הסלון וישר מחבל הכביסה, מגהץ את מה שדרוש גיהוץ ומקפל ומאחסן בארון...

Gilliana

New member
אם כך - אתה אחד בין מיליון

וכמו שאמרתי, אני מכירה לפחות עוד אחד כזה, אבל גם אתה בודאי תודה שזה מאד נדיר. ועם תכונות כאלה התגרשת פעמיים??? בחיי, הנשים של היום לא יודעות להעריך...

אלמרה

New member
תודה על המחמאה אבל זו תופעה שקרתה

לי רק לאחר גירושי הרבים...

אשדודיה

New member
ז.א אלמרה,../images/Emo140.gif

שעם כל הכבוד אליך אלה הם לא תכונות מולדות אצלך אלא תכונות נרכשות כתוצאה מהחיים עצמם:)) עכשיו שאתה בעל תכונות נדירות כאלה מי תרצה לעזוב אותך:))

אלמרה

New member
קורסונים Corasson (בספניולית לב)

או קרואסון צרפתי Croissant? עם חמאה כמובן, בשבילי בלי שוקולד בבקשה...

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
אני יודע אלמארה ../images/Emo6.gif

בגלל זה צרפתי את Corazon Espinado של קרלוס סנטאנה.

אלמרה

New member
ידוע ידעתי ולא חשדתי שאינך יודע....

והנעימה ממש גרמה לי לרצות לרקוד סלסה...

אשדודיה

New member
תודה שיח:)

אם כי אין לי אפשרות כרגע לשמוע את הקובץ:) ובהחלט אפשר יהיה לקבל את המתכון של הקרואסון בניחוח הקורסון:))

למעלה