חנונים יקרים!

סיכום

הוא הגה את תורת היחסות, וסלל את הדרך לתורת הקוואנטים קצת קשה להסביר תאוריה פיזיקלית מורכבת כזו ברגל אחת אני אסכם כמה נקודות שיש לי בראש כרגע: * הוא טען שאנרגיה (אור וקרינה אלקטרומגנטית אחרת) באה במנות - לכל מנה קרא קוואנט (או אם מתיחסים לאור - פוטון). * הוא איחד את המושגים מרחב וזמן ליחידה אחת שנקראת מרחב-זמן - מרחב וזמן קשורים אחד בשני ותלויים אחד בשני. * הוא קבע שהמהירות הגבוהה ביותר ביקום היא מהירות האור, ושדבר לא נע מהר יותר. * הוא קבע שהזמן יחסי לצופה, אם צופה אחד נע במהירות קרובה למהירות האור, והצופה השני ביחס אליו נע במהירות נמוכה, עבור הצופה השני, הצופה הראשון האט את זמנו. עברו הצופה הראשון עצמו - הזמן עבר רגיל. זה החלק המהפכני והקשה יותר להבנה בתורתו של איינטשיין, וקשה להסביר את זה במשפט וחצי. * הוא גם הראה שמרחב-זמן אם נדמה אותו לאיזהשהו גומי, הוא לא שטוח וקבוע, אלא מתעקם, כל מסה שקיימת בו מעקמת את מרחב הזמן במידה כלשהי. זה היה ההסבר שלו לגרביטציה, העיקום של מרחב הזמן גרם למה שמתקרב להתקרב לכוכב שיצר את העיקום - אם תשים כדור על משטח גומי מתוח, הכדור ימתח את הגומי כלפי מטה, ויצור שקע קטן, אם תקרב איזושהי גולה לאיזור, היא תיפול לכיוון הכדור - בצורה דומה אפשר להגיד שפועל כוח הגרביטציה. * הוא גם טען שהגרביטציה מתפשטת במהירות האור, ולא מיידית. * הוא חזה חורים שחורים - כוכבים שקרסו והגרביטציה שלהם כה גדולה עד שהיא מעקמת את המרחב מספיק כך שאפילו אור לא יכול לצאת משם, אור נע במהירות הגבוהה ביותר האפשרית, ולכן - דבר לא יכול לצאת, המקום ממנו אור לא יכול לחזור כבר נקרא אופק האירועים - כאשר עוברים אותו - לא ניתן לחזור, שום מידע לא יכול להגיע מתוך אופק האירועים החוצה. חלק מהדברים האלו לא מדוייקים כבר, מכיוון שתאוריית הקוואנטים ופיתוחים נוספים שינו חלק מהדברים, למשל, חורים שחורים כן פולטים קרינה. יש עוד דברים נוספים, אבל רק סיכמתי דברים מסויימים שאני זוכר כרגע. עמוד בויקיפדיה שיתן לך מידע נוסף ולינקים: http://en.wikipedia.org/wiki/General_relativity

הוא גם

אמר שמסה ואנרגיה שקולות זו לזו, וזו המשוואה המפורסמת שלו: E=MC2 (איך עושים בריבוע??) אגב... אני לא בטוחה שהוא זה שהוא זה שהגה את רעיון הקוואנטים, ולמיטב ידיעתי הוא דווקא התנגד לתיאוריית הקוואנטים (בעיקר בשל האלמנטים ההסתברותיים שבה- "אלוהים לא משחק בקובייה"), למרות שהיא נובעת באופן זה או אחר מהתיאוריה שלו.

תגובה

E=MC^2 (ככה עושים חזקה) עד כמה שאני זוכר, הוא זה שהגה את רעיון הקוואנטים, שהאנרגיה באה במנות ולא בצורה רציפה, הוא גם מצא את האפקט הפוטואלקטרי שהוא תוצאה של זה - קרינה יכולה לעקור אלקטרונים (קוואנט - חלקיק, שמתנגש בחומר ועוקר אלקטרונים) לאחר שהתפתחה תאוריית הקוואנטים, שהוא סלל לה את הדרך (לא אמרתי שהוא הגה אותה, בכוונה אמרתי סלל את הדרך), הוא התנגד לה בכל תוקף - אבל זו כל האירוניה

רק תיקון, הוא לא קבע שאי אפשר לנוע

מהר יותר ממהירות האור, הוא קבע שאי אפשר להאיץ למהירות האור. הוא לא שלל את האפשרות של תנועה מעבר למהירות האור ללא האצה (תאורית הטכיונים).

נכון. שכחתי מזה

ייתכן שיהיה חלקיק שמטבעו נע במהירות גבוהה יותר, וקראתי שניסו למצוא כזה גם, אבל אני משער שלא הצליחו

danny girl

New member
חנונים יקרים!

לרב, חנונים ידועים בידע הנרחב שלהם.בדרך כלל חנון ממוצע הוא חכם יותר מפקצה ממוצעת או משהו כזה.. ובכל זאת, לא הכל אנחנו יודעים. אז בשרשור הזה אתם מוזמנים להעלות שאלות ואם נשאלה שאלה ואתם יודעים את התשובה עליה, גלו לנו :) ואני מוסיפה קישור לתשובה של בלדד השוחי לשאלה מדוע אנו כותבים מימין לשמאל סתם כי זה מעניין. זהו, שרשרו שאלות

noname202

New member
אבל אבל אבל דינו../images/Emo7.gif

הדינו בקע מהביצה, ועם האבולוציה הפך לקוקוריקו

למעלה