חנונים!

FortuneFaded

New member
חנונים! ../images/Emo6.gif

אה, את מי אני משלה, הגעתי לכאן דרך פורום עתודה.

PieOMy

New member
גם אני הייתי פעם!

עכשיו אני סתם סטודנט. ברוך הבא.

FortuneFaded

New member
../images/Emo123.gif

שאלה לי אלייך - ברור שלא כל החנונים גאונים, אבל האם כל הגאונים חנונים?

EdisonGirl

New member
ממ.. מוכרח לאתגר, אה? ../images/Emo3.gif

תראה, את הכינוי "חנון" החברה מדביקה לנו.. אם זה תלוי רק בנו- הרי שכל האפשרויות פתוחות..
אז מבין החנונים (אני מקווה שבכל הגדרה שהיא), ודאי שנמצא גאונים (ושוב, מקווה שבכל הגדרה שהיא), אך כדי להחליט אם כל הגאונים חנונים אנחנו צריכים להגדיר בצורה קצת יותר אובייקטיבית ומדוייקת מיהו גאון ומה זה חנון. זה תלוי הרבה ביחס של החברה לחנונים ולגאונים ולהגדרות שהיא נותנת להם. בקיצור, קשה לענות על זה.. לך יש רעיון?

FortuneFaded

New member
אפשר להגדיר בצורה די ברורה

חנונים זה תיוג חברתי. יש תיוג מסוים של "חרשנים" - המפליא הוא, שלמרות שרבים מחברי (וחברות) הקבוצה הזאת אכן מוכלים בקבוצת החנונים, יש חרשניות (מיעוט יפה מאוד) שדווקא לא נמצאות לגמרי בקטיגוריה. בקיצור, חננות זה אנשים ש: א) החברה מגדירה אותם ככאלה (יהיו הסיבות אשר יהיו) ב)מגדירים את עצמם ככאלה (למשל כותבים בפורום "חנונים") מה זה גאונים? גאונות, לכאורה, זה דבר שהוא יותר מדעי ומדיד. כלומר, אנחנו לא חולקים על כך שאלברט איינשטיין היה גאון. גאון לדעתי זה אדם שהוא מחונן בכישורים שלו, והצליח להביא אותם לפועל, ליישום. לפי ההגדרה הזאת גם מייקל ג'ורדן או רונאלדיניו הם גאונים, והאם מישהו חושב שהם חנונים? אמנם לא, אבל אם נסתכל על זה, נראה שבעצם הם כן מיישמים את עיקרון החרשנות, רק לא בלימודים - גם מייקל וגם רונאלדיניו השקיעו שעות, יום אחרי יום, כדי למקסם את המחוננות שלהם. אז בעצם אנחנו נשארים רק עם שאלה אחת בסיסית - האם גאונות זה דבר שנתייחס אליו רק במובן הלימודי-מדעי הקלאסי (פיסיקה, מחקר אקדמי וכו') או שגם תחומים אחרים בחיים נופלים בהגדרה של "גאונות"? אני חושב שאם נתייחס לגאונות במשמעות הצרה שלה כגאונות שכלית (כלומר אקדמית, אייקיו גבוה וכד') אז ייתכן שיש לפחות רוב בין הגאונים, שהוגדרו כחנונים. אבל שוב, הכל עניין של הגדרות.

EdisonGirl

New member
אגב, קראתי על הדוכן שרצית להקים..

החברים בפורום המשפטי קצת זילזלו בך, לדעתי, אך אל דאגה!
הידע המשפטי אינו חומר מסווג. יום יבוא ותוכל לגבש את תירוציך בעצמך, ואז- נראה אם מישהו יוכל לעצור אותך! אני איתך. אם תצטרך מישהו שיסיח את דעתם של המאבטחים- אני כאן..

PieOMy

New member
מרוב שעמום הסתכלתי בכרטיס האישי

שלך וראיתי שאנחנו לומדים ביחד (רק שאני שנה ד'). מרוצה בינתיים?

FortuneFaded

New member
Brain kills beer cells

עד עכשיו די כיף. גם הצלחתי להתגנב פנימה בדיוק לפני שמאריכים את הסטאז' (לא שזה משנה מהותית בשבילי). בשלושת השנים שאתה כאן, נהנת?

PieOMy

New member
שנאתי כל רגע

אני ממש דוגמא רעה לעתודאי. הבנתי אחרי שנה א' שזה לא בשבילי, אבל הייתי חלש אופי ונכנעתי ללחצים של המשפחה ולא פרשתי. הצלחתי כל שנה למצוא שניים שלושה קורסים שיעניינו ויאתגרו אותי, אבל בעיקרון העתיד נראה רע כי אחרי זה חיכו לי 6 שנים של לעסוק בזה בצבא. למזלי הצבא משחרר אותי בימים אלה, אז לפחות הכל נגמר במרץ. לעומתי יש כמה וכמה עתודאים שממש נהנו מהלימודים, אבל המחשבה על הצבא מכניסה אותם לדיכאון.

debiborah

New member
עתודאים חנונים?

אז זהו שגמאני עתודאית... וכל מה שאמרתם נכון-נהנית ללמוד מתה מפחד מהצבא! אבל את נשמתי לשטן כבר מכרתי-ונתמודד עם זה- כולה שש שנים! בפורום עתודה כבר היה דיון בנושא אם אנחנו חנונים או לא. הטענה שלי הייתה שמי שמעדיף ללמוד במקום להתחבשן הוא חנון!

לא יודע...

גם אני עתודאי רוב האנשים שאני מכיר הם בכלל אל חנונים, אבל ממש ממש לא למעשה יש כמה שאפילו הייתי מגדיר כההפך הגמור מחנונים (אף שלא הייתי מגדיר אותם כערסים), יש הרבה שהם סטלנים והאמת שלצערי הרב גם אני מתחיל להיות כזה כנגד רצוני. אני עצמי דיי גיק, אני מודה בזה, אבל אני לא מסכים איתך על ההגדרה שכל מי שמחליט ללמוד במקום להתחבשן הוא חנון, יש הרבה שעושים את זה בשביל המקצוע העתידי שלהם, יש כאילה שעושים את זה משיקולים כללים (שבלי עתודה לא יהיה להם כסף לתואר), יש כאילה שעשו את זה דווקא כפחד מהצבא (עד כמה אבסורדי שזה נשמע). אגב, ברוך הבא לפורום (למרות שאולי את לא חדשה ויצאתי אדיוט)

MajorWinters

New member
אני מהסוג השלישי...

אני לא מפחד מהצבא, אבל לא הרגשתי מוכן... לא שאני ארגיש מוכן אחרי התואר. בעקרון, הלכתי לאוניברסיטה כי צבא זה משחק של ילדים גדולים, ואז גיליתי שאוניברסיטה, זה משחק של ילדים גדולים יותר...

אוי אלוהים!, די עם זה כבר!!

אין פה אפילו חייל אחד לרפואה?!, מישהו שהיה בצבא ומבין שאין דבר כזה להתחבשן? להתחבשן זאת מילה בג'יבריש מטורף, הכוונה היא להתחפשן, להיות חפשן, חפשנות - לא חבשנות [שזה, אהמ, סוג של פועל לחבישה?]. שורש - חפ"ש [חייל פשוט], הכוונה ללהתבטל.. גיקים שלא יודעים דברים כאלו.. תתביישו לכם! אנשים כמוכם הורסים את המדינה!!!

למעלה