חנוקר הגיע....חג לאמהות

dafgol

New member
חנוקר הגיע....חג לאמהות ../images/Emo138.gif

חנוכה כבר כאן, מסתבר שרשמית החורף התחיל היום (21.12)
ומזג האוויר אמור להתנהג בהתאם
בימים הקרובים , בהתחשב בעובדה שהחופש מתחיל מחרתיים, גם אנחנו צריכות להתנהג בהתאם
בואו נעשה סיעור מוחות
.....בואו נשרשר לכאן רעיונות לפעילות והפעלה בתוך ה
בלי עלויות כספיות ענקיות
גם אהיה נטולת
בימים האלה בזמן הזה
. אז בואו נעבור את החנוקר בשלום
הנה הרעיונות שלי:
להכין
ות עם הבנים ( אין לי שמץ של מושג איך עושים אותן....)
דפי צביעה וציור ,דפי אלתר
הרבה משחקי קופסא , פאזלים, לגו
לקרוא ביחד
ים
לארח חברים אולי גם להתארח בסביבה הקרובה.
וגם קצת
וסרטים
בDVD.
לצלם הרבה גם בווידאו....מזכרת לנכדים נו
אינשללה גם שעת שינה גנובה ומתוקה
רעיונות והצעות נוספות יתקבלו בברכה, ולא רק מאמהות

rby74

New member
סביבון ניוטון

איפה פה המדע? הדיסק עם הקווים הצבעוניים נקרא "דיסק ניוטון" והוא ממחיש חיבור צבעים הנוצר בעין. העין רואה בזה אחר זה סדרה של צבעים ומכיוון שהיא אינה מספיקה להגיב, הצבעים "מתחברים" בעין/מוח ונוצרת תחושה של הצבע הממוצע (לבן במקרה שלנו). אפשר "לייצר" צבע (אור) לבן מחיבור של מספר צבעים. העין אינה מסוגלת להבחין ולהבדיל בין תמונות המתחלפות בקצב גבוה מדי (מעל 10 תמונות בשניה בערך). כך גם בנויים סרטי הקולנוע/אנימציה. דיסקי הספירלה ממחישים אשלייה אחרת בקשורה לתנועה מדומה ומכונה Barber pole (עמודי הסַפָּר, על שם עמודים מסתובבים ועליהם ספירלות שיצרו תחושה של טבעות עולות או יורדות. על פי האגדה עמודים אלה היו מקובלים בכניסה למספרות במערב הפרוע). כאשר מסתכלים על טבעות הספירלה קל יותר לעין להתמקד בקו ההפרדה שבין הספירלה השחורה לרקע הלבן ולא באזור שחור (או לבן). כתוצאה מכך התחושה הנוצרת היא של קו הפרדה בצורת טבעת המתרחק (או מתקרב למרכז) ולא של אזורים שחורים הנעים במסלול מעגלי. הדיסק עם הכתמים השחורים נקרא "דיסק בנהם" והוא ממחיש תופעה פיזיולוגיות שההסבר המדוייק לגביה עדיין שנוי במחלוקת. בכל אופן מדובר על אשליה בה הבהוב אור לבן (כלומר הבהובים של שחור ולבן) יוצרים תחושה של צבעים. מבין מגוון התיאוריות בנושא, אחת הפופולאריות היא שזמני התגובה של שלושת חיישני הצבע בעין (אדום, ירוק, כחול) אינם זהים. התוצאה היא שהבהוב האור הלבן (שהוא בעצם הבהוב של אדום ירוק וכחול) בקצב מתאים (מהירות הסיבוב של הדיסקית) ובצורת הבהוב מתאימה (צורת הפסים, למשל חצי שחור הנותן שחור ארוך, רווח קטן לבן ואחריו רבע שחור וכולי) גורמים לחלק מחיישני הצבע לשדר למוח אותות חזקים ו/או כאלו שנמשכים יותר זמן ועל ידי כך ליצור תחושה של צבע. מתוך: http://mada.org.il/activities/athome/holidays/top.aspx

dafgol

New member
איזה קטע ../images/Emo220.gif

זה בדיוק מה שהכינו החבר'ה בגן של בר
אחלה רעיון

שירה763

New member
לגלוש בפורום../images/Emo6.gif

העלת מלא ראיונות מקסימים. אני הייתי מבקש מהבעל לקחת יום חופש, שלפחות ביום אחד תצאו קצת כולכם חג שמח, בטוחה שהם יהנמו ממך ואת מהם!

dafgol

New member
תבורכי ../images/Emo24.gif

זה בדיוק מתאים לבר. כבר חרשתי הורדתי והדפסתי לו כל כך הרבה דפי עבודה, דפי צביעה..... זה נראה בדיוק מתאים.

למעלה